Δώστε δάνεια σε Media

Δώστε δάνεια σε Media
Ακολουθήστε μας στο Google news

Έναν φοροτεχνικό, από τους μόνιμους... συνεργάτες της εκπομπής, έβγαλαν στον αέρα προ δεκαπενθημέρου οι δύο πρωινοί παραγωγοί στο Βήμα 99.5, ο Γιώργος Κακούσης και ο Δημήτρης Πετρόπουλος. 

30 Ιανουαρίου 2014
Να μιλήσει για  τα υπέρογκα πρόστιμα που προβλέπει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Ένα νομοσχέδιο-ντροπή, το οποίο είναι όλο δυσάρεστες εκπλήξεις για τους φορολογούμενους. Αλλά η συζήτηση δεν τους βγήκε. Μία ερώτηση πήγε να κάνει ο Δημήτρης Πετρόπουλος, ούτε καν μία δηλαδή, μισή μόνο και ο φοροτεχνικός τον πήρε αμπάριζα. Ίσως γιατί μερικά πράγματα δεν προσφέρονται για αστειάκια. «Οι άνθρωποι είναι άσχετοι, πνίγουν την αγορά, δεν ξέρουν τι τους γίνεται» κι άλλα ανάλογα, σε ρυθμό καταιγιστικό, φωνάζοντας, σταμάτησε μόνο όταν η ώρα έφτασε εννιά κι έπρεπε να... πέσει το δελτίο ειδήσεων. 
 
Ποια ήταν η ερώτηση που εύλογα και καλοπροαίρετα προσπάθησε να κάνει ο Πετρόπουλος; «Τόσα χρόνια εγώ δεν έχω καθυστερήσει ούτε μία φορά να πληρώσω τον ΦΠΑ» είπε ο καλός δημοσιογράφος, και το έλεγε κι από νωρίτερα στην εκπομπή δηλαδή, «γιατί να φοβηθώ από τα πρόστιμα;». Αφελής ερώτηση σε μία εποχή με τόσους άνεργους και, το βασικότερο, με ένα σωρό απλήρωτους εργαζόμενους. Θα του απαντήσω λοιπόν εγώ που προέρχομαι από την παλιά Ελευθεροτυπία, η οποία έκανε να μας πληρώσει έξι μήνες (πριν κλείσει και μας αφήσει απλήρωτους εντελώς). Και η απάντηση αφορά τα media, όχι φυσικά τους δημοσιογράφους. Ο Δημήτρης δεν καθυστερεί να δώσει τον ΦΠΑ γιατί πληρώνεται στην ώρα του. Διότι ο ΔΟΛ, όπως και κάποια ακόμα υπερχρεωμένα ΜΜΕ, δανειοδοτούνται επιλεκτικά από τις τράπεζες. Όπως πήρε δάνειο το Mega, όπως πήρε ο Πήγασος και άλλοι. Έτσι η αλυσίδα των πληρωμών δεν σπάει, όπως δεν έσπαγε ποτέ μέχρι τώρα - και δεν μιλάμε για λαμόγια, μιλάμε για κανονικούς ανθρώπους που εκπληρώνουν ή θέλουν να εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους στην ώρα τους, νοικοκύρηδες. 
 
Δάνειο στο ΜΜΕ     -----)     πληρωμές έστω και με μειώσεις στη μισθοδοσία στην ώρα τους    -----)    εξόφληση ΦΠΑ στην ώρα του!
 
Μία φίλη μου λοιπόν έχει ένα μικρό καφέ στην Καλλιθέα. Η μητέρα της δηλαδή. Δεν έχει πληρώσει ακόμα το ενοίκιο (400 ευρώ) του Δεκεμβρίου, τα βγάζει δύσκολα, αλλά αγωνίζεται. Ξέρετε, από εκείνα τα μικρoσκοπικά καφέ με τη σπιτική μηλόπιτα που φτιάχνει η γυναίκα από το προηγούμενο βράδυ στο σπίτι της. Προκειμένου να εξωφλήσει τον ΦΠΑ λοιπόν δανείστηκε 140 ευρώ από τον λογιστή της. Αν δεν τον πλήρωνε θα είχε 1000 ευρώ πρόστιμο, έτσι;
Δίκαιο, δικαιότατο το πρόστιμο. Ας πλήρωνε κι αυτή στην ώρα της, αμάν με τους μπαταχτσήδες...