Αν ο Σκάι δεν το κάνει, τότε η Καθημερινή γράφει ψέματα...

Αν ο Σκάι δεν το κάνει, τότε η Καθημερινή γράφει ψέματα...
Ακολουθήστε μας στο Google news

Αν η Καθημερινή όμως γράφει την αλήθεια τότε ο (ομόσταβλος) ραδιοσταθμός του ομίλου Αλαφούζου έχει πρόβλημα. «Μπήκε στο αρχείο η υπόθεση του Σκάι 100.3, δεν διαπιστώσαμε πως συμβαίνει κάτι τέτοιο ώστε να υπάρχει παράβαση». Αυτή είναι σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του e-tetRadio η απόφαση του ΕΣΡ. 

06 Φεβρουαρίου 2014
Η απόφαση για την αναμετάδοση, από το ραδιόφωνο του Σκάι, του τηλεοπτικού δελτίου ειδήσεων με τη Σία Κοσιώνη. Η ραδιοτηλεοπτική νομοθεσία το απαγορεύει ρητώς: δεν μπορεί ένα ραδιόφωνο να αναμεταδίδει από τη συχνότητά του μία ολόκληρη τηλεοπτική εκπομπή. Μόνο ένα μικρό μέρος της, κάποια αποσπάσματα, επιτρέπεται. Το επιχείρησαν παλιότερα και ο Real FM με το δελτίο ειδήσεων του Alter, όπως και ο Alpha 98.9 με το αντίστοιχο δελτίο ειδήσεων του Alpha. Τα έβγαζαν και στα FM (ήχο) αλλά έπεσαν καμπάνες, συστάσεις ή πρόστιμα από το ΕΣΡ, και το σταμάτησαν αμέσως. Έχουμε γράψει και παλιότερα πως ο ραδιοφωνικός Σκάι αναμεταδίδει στις 9 το βράδυ, με μία μικρή χρονική καθυστέρηση, τον τηλεοπτικό Σκάι. Από τον Σεπτέμβριο κρατάει αυτή η ιστορία, όταν και απέλυσαν στο Φάληρο ένα σωρό κόσμο κι έκοψαν τις ζωντανές εκπομπές μετά τις 9 το βράδυ.

Το ΕΣΡ λοιπόν το αρνείται, δεν συμβαίνει αυτό υποστηρίζει. Πήραν τα μέλη του Συμβουλίου μία κασέτα που τους έστειλαν (από το σταθμό;), την άκουσαν προσεχτικά και αποφάνθηκαν πως δεν υπάρχει αναμετάδοση. 

Αλλά δεν χρειάζεται τα μέλη του ΕΣΡ να περιμένουν ως το βράδυ για να το διαπιστώσουν από μόνα τους. Αρκεί να ξεφυλλίσουν τη σημερινή Καθημερινή - από εκεί προέρχεται η φωτογραφία που βλέπετε με το πρόγραμμα του Σκάι 100.3 -τα συμπεράσματα δικά σας.
Εμείς, απλώς, θα καταγράφουμε τα «πρόστιμα» από το αδέκαστο Συμβούλιο σε ανταγωνιστικά ραδιόφωνα.