Η μουσική «κονσέρβα» του Δίεση 101.3

Η μουσική «κονσέρβα» του Δίεση 101.3
Ακολουθήστε μας στο Google news

Μπορεί ο Δίεση 101.3 να μη διαθέτει μουσικά αντανακλαστικά ώστε να προσθέσει ένα-δύο τραγούδια της Τζένης Βάνου στο playlist του αμέσως μετά την είδηση του θανάτου της σπουδαίας ερμηνεύτριας, διαθέτουν όμως άμεσα αντανακλαστικά οι συντελεστές του ώστε να βγουν να απαντήσουν στην... ξώφαλτση κριτική.

07 Φεβρουαρίου 2014
Διαβάστε εδώ το ρεπορτάζ μας για τα αντανακλαστικά που επέδειξαν τα ραδιόφωνα ανά την επικράτεια, πόσο τίμησαν και πως την Τζένη Βάνου. Και δεν αναφερόμαστε φυσικά μόνο σε σταθμούς που παίζουν ελληνική μουσική, εδώ μέχρι και ο Pepper 96.6, η Γιώτα Κοτσέτα, έπαιξε στη 1 και τέταρτο ένα remix της Τζένης Βάνου από Stereomatic. Έβαλε το κομμάτι αμέσως μόλις ανέφερε την είδηση του θανάτου της ερμηνεύτριας, όπως θα έκανε κάθε ραδιοσταθμός άλλωστε. Τι πιο λογικό; Πόσω μάλλον ο Δίεση 101.3 που παίζει, ως επί το πλείστον, ελληνικό τραγούδι. Μην ανησυχείτε, δεν χαλάει η σούπα του playlist αν προσθέσετε ένα διαφορετικό κομμάτι ένεκα των περιστάσεων. 

Θυμάμαι τη μέρα που πέθανε ο Στράτος Διονυσίου. Ήταν Παρασκευή. Ο Γιάννης Πετρίδης λοιπόν που τότε έπαιζε σπανίως ελληνικά τραγούδια στις εκπομπές του, άλλαξε άρδην τον indie προγραμματισμό της ημέρας και έκανε μία ολόκληρη ώρα με τραγούδια του Στράτου. Δεν είναι θέμα ταχύτητας, ούτε διαγωνισμός σε μεσημεριάτικο πάνελ. Είναι στοιχειώδες ραδιόφωνο.

Στις 7 και 15 έγραψε το Rolling Stone για το θάνατο του Lou Reed. Στις 8 το BBC 6 ανέβαλε το αφιέρωμα στους Arcade Fire που διαφήμιζε επί μέρες (την επόμενη κυκλοφορούσε το νέο τους άλμπουμ, το Reflector) και έπαιξε για μία ολόκληρη ώρα κομμάτια του Lou Reed.   
\"\"
 
Γράφει λοιπόν ο Γιώργος Γιαννόπουλος - υπεύθυνος για το playlist στον Δίεση 101.3:
«Ένας άνθρωπος πέθανε, μια σπουδαία τραγουδίστρια έφυγε από τη ζωή... Η είδηση του θανάτου πρέπει να μεταδοθεί άμεσα από έναν σταθμό. Το αν θα μεταδοθούν και τραγούδια εξαρτάται από το μουσικό ύφος του κάθε σταθμού κυρίως, αλλά τέλος πάντων... Με ΦΡΙΚΑΡΕΙ, όμως, ότι κάποιος κάθισε να ψάξει ΠΟΙΟΣ , ΠΟΤΕ, και ΤΙ ΩΡΑ , έκανε μετάδοση τραγουδιού του ανθρώπου που έφυγε από τη ζωή... Δεν ήξερα ότι διαγωνιζόμαστε στις πρωτιές μεταδόσεων τραγουδιών ανθρώπων που φεύγουν... Στον "διαγωνισμό" αυτό, που θυμίζει μεσημεριανές εκπομπές (και χειρότερα ίσως)... προσωπικά μέρος δεν θα πάρω!
Μια ερώτηση μόνο να κάνω: οι νικητές από που θα παραλάβουν το βραβείο να πάω και εγώ να τους συγχαρώ και να χτυπήσω παλαμάκια; Το βρίσκω τουλάχιστον μακάβριο και καθόλου αξιοπρεπές όλο αυτό...
Λυπάμαι πολύ».
 
Σημειώνει και ο Πέτρος Κουμπλής, παραγωγός επίσης του Δίεση 101.3: 
«Τι βλακείες είναι αυτές; Ποιος κάθεται και μετράει τέτοια πράγματα; Τι να πω πια...»
 
Προσθέτει και η Έφη Γαλώνη, παραγωγός επίσης του Δίεση 101.3: 
«Θυμάμαι και κάτι άλλο ιδίας γραφής κι ανάλογης απρέπειας που είχε γραφτεί την ημέρα της κηδείας του συναδέλφου δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια, ( θυμίζω πως είχε δολοφονηθεί ) ότι έπρεπε να συμβεί αυτό το γεγονός για να παίξουν καλή μουσική στο ραδιόφωνο όπου εργαζόταν».
 
Γράφει τέλος και η Μαργαρίτα Μυτιληναίου, από το Μέντα 88:
«Από χτες που κατάλαβα το άγχος μερικών "παραγωγών" για τη πρωτιά του θανάτου, σκέφτηκα ότι, όχι, δεν κάνουμε όλοι την ίδια δουλειά. Τέλος».

Ερώτημα 1: Επιτρέπεται στους παραγωγούς του Δίεση 101.3 να παίξουν έστω κι ένα τραγούδι από μόνοι τους;
Ερώτημα 2: Να μην παίξει τραγούδια της Τζένης Βάνου ένα ραδιόφωνο επειδή δεν... γουστάρει είναι κατανοητό, Να παίξει όμως, όπως ο Δίεση 101.3, με πέντε ώρες καθυστέρηση είναι περίεργο. Και ο σταθμός έπαιξε κομμάτια της στις 5 και τέταρτο, στις 7, στις 8 αλλά και μετά. Γιατί αυτό το delay, άραγε...