Ο «νέος» Τσοπανάκος, και οι επιτυχόντες της ΝΕΡΙΤ

Ο «νέος» Τσοπανάκος, και οι επιτυχόντες της ΝΕΡΙΤ
Ακολουθήστε μας στο Google news

Εν μέσω πληθώρας νομικών παρατυπιών από πλευράς διαχειριστών της, η ΕΔΡ1 από χθες εκπέμπει με νέα σποτάκια. Για την ακρίβεια, επαναφέρθηκε μετά από χρόνια ο θρυλικός Τσοπανάκος, σε σύνθεση όμως του Μίμη Πλέσσα, και με την φωνή του Γιάννη Μπέζου. 

11 Φεβρουαρίου 2014Ο ίδιος ο συνθέτης, μέσω της σελίδας του στο facebook, είπε ότι έχει συνθέσει και τα σήματα του Δεύτερου (που είναι μόνο στα χαρτιά) και Τρίτου Προγράμματος. Ακουστικά, τα σήματα που πολυδιαφημίζει η ΕΔΡ μέσω δελτίων τύπου και του facebook, θυμίζουν πιο πολύ... εμβατήρια, παρά σήματα μεγάλων ραδιοφωνικών σταθμών της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού.

Ακόμα και ο Αθήνα 9.84, εκσυγχρόνισε το σήμα του (σε σύνθεση Σταμάτη Κραουνάκη) σε πιο ηλεκτρονικούς και jazz ρυθμούς. Στα δελτία τύπου δε, γίνεται αναφορά στην αποκατάσταση των πρώην συχνοτήτων της ΕΡΑ πανελλαδικά, κάτι που ισχύει μόνο για τα μισά κέντρα εκπομπής της ΕΡΤ, καθώς ολόκληρες περιοχές π.χ. στην Αργολίδα και τον Έβρο, έχουν μείνει χωρίς δημόσιο ραδιόφωνο από την 11η Ιουνίου. Κατά τα λοιπά, δεν έχει ακόμα ξεκαθαριστεί το τοπίο, γύρω από το θέμα των ραδιοφώνων, που θα βγουν στον αέρα από την ΕΔΡ, με τις φήμες να πληθαίνουν όλο και περισσότερο.

Στο μέτωπο της Κατεχάκη, εκεί όπου εδρεύει επίσημα η ΝΕΡΙΤ, όπως αποκάλυψε το The Press Project, βγήκαν για λίγα λεπτά στην δημοσιότητα, τα ονόματα των επιτυχόντων, επιλαχόντων και λοιπών αιτούντων για δημοσιογραφικές θέσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, από την αξιολόγηση της ICAP.

Η πλειοψηφία των ονομάτων, προέρχεται από εργαζομένους (πρώην και νυν) μεγάλων εκδοτικών οργανισμών, όπως του Πήγασου και του ΔΟΛ, της ΔΤ και ΕΔΡ, της ΕΡΤ που δεν είχαν υποβάλλει αίτηση στο μόρφωμα της ΔΤ, και εργαζόμενους (πρώην και νυν) από άλλα ιδιωτικά ΜΜΕ. Από τους επιτυχόντες, απουσιάζουν τα περισσότερα ονόματα των δημοσιογράφων που συμμετείχαν στην ΔΤ, που προέρχονταν από την ΕΡΤ, με ελάχιστους από αυτούς να μπαίνουν ως επιλαχόντες.

» Ο αυθεντικός Τσοπανάκος της ΕΡΑ
» Παλιότερο σήμα της ΕΡΑ 1 (δεκαετίας '90)
» O Τσοπανάκος της ΔΡ 1, από τον Μίμη Πλέσσα