Οι ήχοι των πλανητών

Οι ήχοι των πλανητών
Ακολουθήστε μας στο Google news

Μία νέα συλλογή με τίτλο Space Project φιλοξενεί τραγούδια που χρησιμοποιούν ήχους που ηχογραφήθηκαν στο διάστημα από τα Voyager 1 και Voyager 2.

13 Φεβρουαρίου 2014Στη συλλογή που θα κυκλοφορήσει στις 19 Απριλίου, την περίφημη Record Store Day στη Μεγάλη Βρεττανία, θα φιλοξενούνται, μεταξύ άλλων, οι Beach House, Youth Lagoon, Mutual Benefit και Antlers.
 
Η NASA είχε κυκλοφορήσει μία συλλογή με τους αυθεντικούς ήχους το 1992 καυχώμενη ότι για πρώτη φορά ανακαλύφθηκε η μουσική των πλανητών, αν και την είχε προλάβει ο Πλάτωνας κάποιες χιλιάδες χρόνια πριν αποκαλώντας τη μουσική Ομορφιά του Σύμπαντος. Τώρα, οι ήχοι αυτοί χρησιμοποιούνται ως samples από σύγχρονους μουσικούς και γίνονται τραγούδια. Το 1914-1916 ο συνθέτης Gustav Holst είχε συνθέσει την ορχηστρική σουίτα Οι πλανήτες, Op. 32 όπου κάθε πλανήτης είχε το δικό του μέρος μέσα της.
 
Τα πρώτα δείγματα έχουν ήδη αρχίσει να βγαίνουν στο Soundcloud με πρώτο και καλύτερο το τραγούδι που ηχογράφησαν οι «κομμένοι και ραμμένοι» για το project The Spiritualized Mississippi Space Program, που δεν είναι άλλοι από τους «διαστημικούς» γνωστούς μας Spiritualized. Ακούστε το!