Fresh 17-23 Φεβρουαρίου

Fresh 17-23 Φεβρουαρίου
Ακολουθήστε μας στο Google news

Τα πρώτα σημαντικά άλμπουμ της χρονιάς από Beck και St. Vincent έρ5χονται κι εμείς ακούμε προκλητικό και εκκωφαντικό punk από Brody Dalle και OFF! ταξιδεύουμε με Bibio και χορεύουμε με τους πολωνούς Fair Weather Friends. Ο Γιάννης Φλωράκης επιλέγει τα τραγούδια της εβδομάδας. 

17 Φεβρουαρίου 2014Bibio - Dye The Water Green
Πίσω από το όνομα Bibio κρύβεται ο ιδιαίτερα δραστήριος βρετανός μουσικός Stephen Wilkinson. Μέσα σε 9 περίπου χρόνια, ο Bibio έχει κυκλοφορήσει επτά άλμπουμ και τρία ΕΡ! Το Dye The Water Green προέρχεται από το ομότιτλο ΕΡ που βγήκε προ τριών εβδομάδων με παραλειπόμενα από την τελευταία κυκλοφορία του, Silver Wilkinson, την άνοιξη του ’13. Ένα μοναδικό δείγμα ηλεκτρονικής folk με κυρίαρχα στοιχεία την ατμόσφαιρα και τη μελωδία.


 
Brody Dalle - Meet the Foetus / Oh The Joy
Μετά από μία πορεία 20 σχεδόν ετών (είχε ξεκινήσει το 1995 με τους Sourpuss) η προκλητική αυστραλέζα Brody Dalle των Distillers και Spinnerette κυκλοφορεί την άνοιξη την πρώτη της προσωπική δουλειά. Στο πρώτο δείγμα συνεργάζεται με τις Shirley Manson (!) των Garbage και Emily Kokal των Warpaint. Industrial και punk σε ένα τραγούδι που δίνει μεγάλο βάρος στο ρυθμό.



OFF! - Void You Out
Από Αυστραλία στο Λος Αντζελες για να συναντήσουμε ένα σούπερ γκρουπ της punk σκηνής που απαρτίζεται από τους Keith Morris των Circle Jerks και Black Flag, Dimitri Coats των Burning Brides, Steven Shane McDonald των Redd Kross και Mario Rubalcaba των Rocket From The Crypt και Hot Snakes. Ήχος; Εκρηκτικό αμερικανικό punk. Τι άλλο;


 
St. Vincent - Prince Johnny
Για το νέο, ομώνυμο, άλμπουμ της Annie Erin Clark (St. Vincent) που έρχεται δύο χρόνια μετά την καταπληκτική συνεργασία της με τον David Byrne (Love This Giant) σας είχαμε μιλήσει προ μερικών εβδομάδων. Επανερχόμαστε με το δεύτερο δείγμα, ένα περισσότερο ηλεκτρονικό και ρυθμικό τραγούδι. Θυμίζουμε ότι στο St. Vincent που κυκλοφορεί την ερχόμενη εβδομάδα, συνεργάζεται με τους ντράμερ των Sharon Jones & The Dap-Kings και των Midlake.


 
Fair Weather Friends - Fake Love
Η Πολωνία, παρότι εδώ και δεκαετίες έχει μία πολύ ζωντανή μουσική σκηνή, παραμένει ένας μεγάλος άγνωστος για τον εκτός συνόρων της κόσμο. Οι Fare Weather Friends φιλοδοξούν να το σπάσουν αυτό με την electro-dance τους επιδιώκοντας να γίνουν το αντίθετο του ονόματός τους (ο «κάλπικος» φίλος). Το ντεμπούτο τους κυκλοφορεί την άνοιξη ενώ το βίντεο αναπαριστά πραγματικές δολοφονίες που έγιναν από «φίλους».


 
The Jezabels - The End
Πρώτο single από το δεύτερο άλμπουμ των αυστραλών Jezabels με τίτλο The Brink που κυκλοφόρησε πριν δύο εβδομάδες. Ήχος λουστραρισμένος σε σχέση με το ντεμπούτο τους, με αρκετά στοιχεία κιθαριστικής pop κάτι που, πιθανώς, εξηγείται από την παρουσία του παραγωγού Dan Grech-Marguerat (Moby, Scissors Sisters, Lana Del Rey, Keane, The Vaccines, The Kooks).


  
Conor Oberst - Hundreds of Ways
Ανάμεσα στα δεκάδες projects που στήνει ο Conor Oberst ή Bright Eyes βρήκε το χρόνο να φτιάξει κι ένα άλμπουμ με το πραγματικό του όνομα κάτω από τη στέγη της δισκογραφικής Nonesuch. Το Upside Down Mountain θα κυκλοφορήσει στις 20 Μαΐου και το Hundreds Of Ways με τον country ήχο του θα βγει επίσημα στις 19 Απριλίου, επί τη ευκαιρία της Record Store Day (για τις χώρες που έχουν ακόμα δισκοπωλεία, φυσικά).


 
Beck - Waking Light
Και πάλι Beck εν αναμονή του νέου του άλμπουμ που τιτλοφορείται Morning Phase. Μελαγχολικός, μελωδικός, νωχελικός και απολαυστικός μεγαλώνει την προσμονή της κυκλοφορίας του σε μία, μόλις, εβδομάδα από σήμερα.


 
S. Carey - Fire-scene
Ο S. Carey δεν είναι άλλος από τον ντράμερ του Bon Iver, Sean Carey που το 2010 κυκλοφόρησε την πρώτη του προσωπική δουλειά και την Πρωταπριλιά επιστρέφει με το δεύτερο άλμπουμ του με τίτλο Range Of Light. Ο ήχος, φυσικά, δεν διαφέρει ιδιαίτερα από αυτόν του Bon Iver, όμως, έχει κάτι εύθραυστο που σε κάνει να το αγαπήσεις.


 
Doug Paisley - Strong Feelings
Πολύ κοντά στον νέο ήχο του Conor Oberst θα συναντήσουμε και το παιδί-θαύμα της καναδέζικης country, Doug Paisley που σε ένα μήνα, περίπου, θα κυκλοφορήσει το τρίτο του άλμπουμ, Strong Feelings. Από μία, δυστυχώς, παρεξηγημένη μουσική στην Ελλάδα ένα εξαιρετικό τραγούδι.