Το παπάκι πάει στη ποταμιά TEN

Το παπάκι πάει στη ποταμιά TEN
Ακολουθήστε μας στο Google news

Το Ten ανακαλύπτει τον κουλουμοδήμαρχο και ντύνει δέντρα με την λινή κολεξιόν του άνοιξη-καλοκαίρι 2014 με το βλέμμα στη νέα ευρωπαϊκή ανθρωπογεωγραφία που παρουσιάζεται στην Ουκρανία. Μαζί μας οι Fleetwood Mac, Socrates, Beck στον απόηχο ενός πολιτιστικού χάχανου…

27 Φεβρουαρίου 2014Απ’ το Σαράγεβο στο Κίεβο…
Μια ΕΕ δρόμος. Ή αλλιώς, στη γλάστρα του ολισμού φυτρώνουνε φασίστες. Ή, ίσως, όπου ακούς πολλή Ευρώπη κράτα και κάνα παγούρι. Έρχεται ξηρασία. Ή, αλλιώς, Ουκρανία…


 
Απεταξάμην!
Στο δρόμο του εξευρωπαϊσμού της η χώρα, φυσικά, οφείλει να προσαρμοστεί και στο μοντέλο Άνθιμου Θεσσαλονίκης, το οποίο προβλέπει τον εξαγνισμό των κομμουνιστών και αθρήσκων δια του σταυροφιλήματος και του λυντσαρίσματος στο δρόμο προς το Γολγοθά.

\"\"
 
Η απορία…
Ο δήμαρχος Αθηναίων θα ντύσει τα δέντρα με κάτι λινό ενόψει άνοιξης και προεκλογικής εκστρατείας; Ή, αισιόδοξος όντας, θα τους βάλει μπικίνι για το καλοκαίρι;


 
Γελωτοποιός…
Πολιτισμού, παρακαλώ. Μακράν η κορυφαία μορφή αποδοκιμασίας και διαμαρτυρίας από τους υπαλλήλους του ΥΠΠΟ (που, όπως λέει κι ο Σταμάτης Κραουνάκης, με τέτοιους υπουργούς έγινε απλώς Υπό) στο Μέγαρο Μουσικής.



Ή, απλά, γελοίος
Όπως ο εκτελών χρέη υπουργού υγείας Αδωνης, ο οποίος μας ενημέρωσε ότι ο καρκίνος δεν είναι μία επείγουσα κατάσταση εκτός αν πεθαίνεις! Η παγκόσμια ιατρική κοινότητα σκύβει επάνω στην περίπτωση και συμφωνεί: πάσχει από οξεία αναλγησία.

 
 
Ή Κουλουμοδήμαρχος
Η στήλη αυτοπροτείνεται για το βραβείο Νόμπελ ανθρωπολογίας καταθέτοντας τη μελέτη της επάνω στο νέο είδος ζωής που ανακάλυψε στην Ελλάδα. Φορούν άβολα, καλοσιδερωμένα ρούχα και πλατύ χαμόγελο που διασχίζει τους κροτάφους. Το δεξί χέρι μονίμως σε θέση χειραψίας. Λέγεται κουλουμοδήμαρχος.

\"\"
 
Ποιος έκανε πιπί;
Ο Σταύρος Θεοδωράκης. Δημοσιογράφος, ιδρυτής του συνδυασμού Το Ποτάμι.*
Σχετική βιβλιογραφία: Ποιος έκανε πιπί στο Μισισιπή; (Ευγένιος Τριβιζάς).


  
Σαλπάρουμε…
Κι εμείς σαλπάρουμε για Μπαχάμες με τον ολοκαίνουριο Mike Oldfield που επιστρέφει με το 25ο άλμπουμ του με τίτλο Man On The Rocks. Sailing, το τραγουδάκι της εβδομάδας.


 
Η παγκόσμια φρατζόλα
Είναι, φυσικά, η ελληνική, καθώς είναι η μόνη που η τιμή της αποφασίζεται στο Βερολίνο, εγκρίνεται στη Νέα Υόρκη και επικυρώνεται στις Βρυξέλλες. Κι ως κοσμοπολίτικη παίρνει από δίπλα και το βιβλίο. Σοφιστικέ πείνα.

 
 
Οι Μπρούκληδες
Έτσι έλεγαν οι γονείς μας τους αμερικανούς προσαρμόζοντας την καταγωγή όσων έρχονταν από το Μπρούκλιν. Μια τέτοια υπέροχη παρέα θα μας επισκεφθεί την ερχόμενη εβδομάδα. Οι Crystal Stilts θα βρίσκονται στο Eightball της Θεσσαλονίκης στις 7 Μαρτίου και στο Gagarin στις 8. Σπεύσατε για εισιτήρια!