Fresh 3 – 10 Μαρτίου

Fresh 3 – 10 Μαρτίου
Ακολουθήστε μας στο Google news

Κι ενώ η Ευρώπη παρακολουθεί αμέριμνη τους ναζί να καταλαμβάνουν την εξουσία οι σλοβένοι τρομοκράτες Laibach επιστρέφουν βγάζοντάς τους τη γλώσσα με ένα τραγούδι αφιερωμένο στον Edward Snowden. Μαζί τους οι Chuck E. Weiss, Peter Bauer, Solids, Mike Oldfield... Φρέσκια μουσική κόντρα στα φαντάσματα…

04 Μαρτίου 2014Chuck E. Weiss - Boston Blackie
Ο Chuck E. πρέπει να είναι ο μοναδικός μουσικός που έχει γίνει γνωστός όχι από τις δουλειές του, αλλά από τα τραγούδια που κάποιοι άλλοι έγραψαν γι’ αυτόν. Και μιλάμε, φυσικά, για τον Tom Waits και τη Rickie Lee Jones με το Chuck E’s In Love του 1978. Παρόλα αυτά, ο ίδιος έχει και καταπληκτικές συνεργασίες στο ενεργητικό του και εξακολουθεί να γράφει τραγούδια.


  
Vertical Scratchers - Kingdom Come
Δύο μουσικοί με θητεία σε διάφορες μικρές, μικρότερες και σίγουρα ελάχιστα γνωστές indie μπάντες, δηλαδή ο John Schmersal (Brainiac, Enon, Crooks on Tape) και ο Christian Beaulieu (Triclops!, Peace Creep, Anywhere) στήνουν μία νέα μπάντα και φτιάχνουν ένα άκρως διασκεδαστικό κιθαριστικό ροκ.


 
Peter Matthew Bauer - Latin American Ficciones
Ο Peter Matthew Bauer είναι ο μπασίστας των νεοϋορκέζων Walkmen, ο οποίος αποφασίζει να ηχογραφήσει ακόμα ένα προσωπικό άλμπουμ. Ο τίτλος του, Liberation!, η κυκλοφορία του προσδιορίζεται για την αρχή του καλοκαιριού κι αυτό είναι το πρώτο single.


 
Solids – Haze Away
Ένα πολύ ενδιαφέρον ντουέτο από το Μόντρεαλ του Καναδά, οι Solids, μας χαρίζουν ένα απολαυστικό δείγμα θορυβώδους ροκ με ένα διασκεδαστικό animated βίντεο. Το ντεμπούτο άλμπουμ τους κυκλοφορεί σε λίγες μέρες.


 
Perfect Pussy – I
Γι’ αυτή την παρέα παιδιών από τη Νέα Υόρκη με το προκλητικό όνομα, αλλά και τις εμφανίσεις της Meredith Graves είχα γράψει προ αρκετών μηνών στο Ten. Τώρα έρχονται με το κανονικό τους ντεμπούτο (είχε προηγηθεί ένα βινύλιο ελάχιστων αντιτύπων). Say Yes To Love ο τίτλος του άλμπουμ που κυκλοφορεί στις 17 του μήνα.


 
Cloud Nothings - I’m Not Part Of Me
Κι απ’ τη Νέα Υόρκη στο Οχάιο για να συναντήσουμε τους ηχητικούς «τρομοκράτες» της παρέας του Dylan Baldi που επιστρέφουν κι αυτοί αυτό το μήνα με το τέταρτο άλμπουμ τους. Here and Nowhere Else…


 
Lost In The Trees - Past Life
Ακόμα προσπαθώ να βρω τι μου θυμίζει αυτό το πολύ όμορφο τραγούδι των αμερικανών Lost In The Trees από τη Β. Καρολίνα. Μα, λίγη σημασία έχει αφού το Past Life εντυπώνεται αμέσως και σε κερδίζει με την λιτή folk-pop του.


 
Mike Oldfield – Sailing
Ακόμα μία επιστροφή. Ο Mike Oldfield γυρίζει στις μεγάλες επιτυχίες της δεκαετίας του ’80 κι αυτή τη φορά με τον Luke Spiller των Struts στο μικρόφωνο σκαρώνει ακόμα ένα όμορφο ποπ τραγούδι. Το άλμπουμ με τίτλο Man On The Rocks μόλις κυκλοφόρησε.


 
Metronomy - Love Letters
Αν αναρωτιέστε πώς θα ακούγονταν οι Beatles αν φτιάχνονταν σήμερα πιθανώς να βρείτε την απάντηση στους Metronomy και το Love Letters. Το ομότιτλο άλμπουμ τους κυκλοφορεί στις 10 Μαρτίου.


 
Laibach - The Whistleblowers
Οι τρομεροί σλοβένοι που αναστάτωναν κόσμο και κοσμάκη στη δεκαετία του ’80 με τις προκλητικές, αντιφασιστικές εμφανίσεις τους επιστρέφουν με νέο άλμπουμ και ένα τραγούδι αφιερωμένο στον Snowden.