Θα ανοίξει ξανά η ΕΡΤ όπως ήταν πριν;

Θα ανοίξει ξανά η ΕΡΤ όπως ήταν πριν;
Ακολουθήστε μας στο Google news

«Αποτελεί απόλυτη δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ – εφόσον βρεθεί στην Κυβέρνηση – να ξαναλειτουργήσει η Δημόσια Τηλεόραση με το καθεστώς που υπήρχε τον Ιούνιο, όταν έπεσε το «μαύρο» στις οθόνες της ΕΡΤ, και όλοι μαζί, εργαζόμενοι και κοινωνία, να μπορέσουμε...

04 Μαρτίου 2014
...να φτιάξουμε μια δημόσια τηλεόραση που να ανταποκρίνεται στο ρόλο της: Να είναι πραγματικά ανεξάρτητη, να συμβάλλει στην υπόθεση της ψυχαγωγίας και του πολιτισμού, να είναι μια τηλεόραση πρότυπο για τα ευρωπαϊκά δεδομένα».
Αυτό είπε, μιλώντας στην ΕΡΑ Κέρκυρας, ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, λίγες ώρες πριν έλθει στην Κέρκυρα ως ομιλητής σε πολιτική εκδήλωση που οργάνωσε το κόμμα του.
Ο κ. Σκουρλέτης, που τόνισε ότι η επαναλειτουργία της ΕΡΤ δεν προϋποθέτει δημοσιονομικό κόστος, δήλωσε πως υπήρχε σχέδιο συρρίκνωσης της δημόσιας τηλεόρασης προς όφελος των ιδιωτικών καναλιών. Ο σχεδιασμός αυτός, μάλιστα, φάνηκε και στην υπόθεση της DIGEA, που αποτελεί – όπως είπε – δώρο στους μεγαλοκαναλάρχες, οι οποίοι – μέσω «των δανεικών και αγύριστων» που παίρνουν από τις τράπεζες με πολιτικά δάνεια – χρεώνουν τον ελληνικό λαό, σε αντίθεση με την ΕΡΤ που ήταν πλεονασματική.
Αναφερόμενος πάντοτε στο θέμα της ΕΡΤ, ο κ. Σκουρλέτης είπε πως η μείωση του ανταποδοτικού τέλους είναι φαινομενική, καθώς η παρεχόμενη σήμερα υπηρεσία είναι υποδεέστερη της παρεχόμενης από την ΕΡΤ. «Πληρώνουμε» είπε «πολύ πιο ακριβά αυτό το μόρφωμα τηλεόρασης που αποτελεί όνειδος για την Ελλάδα κατά τη μεταπολιτευτική περίοδο».
 
Από τις Typologies