Όσκαρ στη ζυγαριά

Όσκαρ στη ζυγαριά
Ακολουθήστε μας στο Google news

Το γνωστό μότο «μπρος στα κάλλη τι είναι ο πόνος» γίνεται «μπροστά στα όσκαρ τι είναι η πείνα». Σε μια εποχή που έχουμε ανακαλύψει ξανά και ξανά τη φακή και έχουμε εντάξει κάθε λογής κουλό όσπριο στο διαιτολόγιο μας, η Ακαδημία επιβραβεύει τους ανθρώπους ακορντεόν που αδυνατίζουν και παχαίνουν για να υποδυθούν ένα χαρακτήρα, υποβάλλοντας το σώμα τους σε βασανιστήρια. 

06 Μαρτίου 2014
Όχι αυτοί που τρώνε, οι άλλοι. Γιατί εκτός από αυτούς που έμειναν πετσί και κόκαλο για χάρη ενός ρόλου, υπάρχουν και εκείνοι που έπρεπε να φάνε του σκασμού.
 
Dallas Buyers Club
 
Δύο σε ένα σ’ αυτήν την περίπτωση και πολύς λόγος φέτος για τη μεταμόρφωση των δύο πρωταγωνιστών. O Matthew McConaughey έχασε γύρω στα 21 κιλά μέσα σε τέσσερις μήνες και ο Jared Leto σχεδόν 14 κιλά σε μόλις τρεις εβδομάδες- χωρίς να συνυπολογίσει κανείς την full- body αποτρίχωση. Το αποτέλεσμα σοκαριστικό αλλά οσκαροφόρο. Αμφότεροι έφυγαν προχθές με το χρυσό αγαλματίδιο.

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

The Fighter
 
Στο ίδιο μοτίβο, περισσότερα από 15 κιλά έχασε και ο Κρίστιαν Μπέιλ το 2010, για να παίξει έναν ιδιόρρυθμο, αποτυχημένο πρώην μποξέρ, εθισμένο στα ναρκωτικά και επιρρεπή στο έγκλημα. Έγινε αγνώριστος και γύρισε με το βραβείο Β’ ανδρικού. Τρία χρόνια μετά, έκανε το αντίθετο: εμφανίστηκε πολλά κιλά βαρύτερος, με καμπουρίτσα και αραιωμένο μαλλί, στο American Hustle, του ίδιου σκηνοθέτη, χωρίς όμως δεύτερο όσκαρ αυτή τη φορά.
\"\"

\"\"

 
Monster
 
Και οι γυναίκες δεν πάνε πίσω. Η κούκλα Σαρλίζ Θερόν, το 2004, πήρε 15 ολόκληρα κιλά και ξέχασε τι θα πει καλλυντικό προκειμένου να την πάρουν στα σοβαρά τα μέλη της Ακαδημίας κινηματογράφου. Έγινε ένα τέρας και μισό, πρωταγωνίστησε στην ομώνυμη ταινία (Monster ) και επιβραβεύτηκε με το όσκαρ Α΄γυναικείου ρόλου. Μετά ξανάγινε κούκλα, έτσι για να σκάσουμε.  Ιδού τα πειστήρια:
 
(Ξέχασε τι θα πει καλλυντικό. Και φρύδια.)
 
\"\"

\"\"

\"\"
 
(Μετά επανήλθε στη γνωστή  πανέμορφη κατάστασή της. Ορίστε πώς εμφανίστηκε στα όσκαρς τις προάλλες)
 
\"\"
 

Συνοπτικά

1.Dallas Buyers Club
2.The Fighter
3.Monster