10 χρόνια Red 96.3

10 χρόνια Red 96.3
Ακολουθήστε μας στο Google news

Μια δεκαετία ζωής, συμπληρώνει φέτος ο Νο.1 ροκ σταθμός της Αθήνας. Ο Red 96.3 του ομίλου ΣΚΑΪ, το πρώτο ραδιοφωνικό... παιδί του Γιάννη Αλαφούζου μετά την (τότε) κρίση στο συγκρότημα. 

09 Μαρτίου 2014
Ήταν αρχές του 2004, όταν η ήδη επιτυχημένη παρέα του Capital 96.3, ιδιοκτησίας Γιώργου Πολυχρονίου, έδωσε την θέση της σε μια άλλη επιτυχημένη (όπως αποδείχτηκε στην πορεία) παρέα, αυτή του Red.
Επίσημα ο Red 96.3 ξεκίνησε 4 Φεβρουαρίου 2004 με non stop playlist εκτός από το 4 με 7 το απόγευμα που έκανε εκπομπή ο (δικός μας) Σπύρος Σεραφείμ. Μετά ενέταξε και άλλες εκπομπές όπως το TOP12@12 με τον Νάσο Κοντοπάνο, το πρωινό με τον Γιώργο Αποστόλου κι άλλες. Από την αρχή και μέχρι το Σεπτέμβριο 2007 Διευθυντής Προγράμματος και υπεύθυνος για το playlist ήταν ο Γιώργος Κατσιγιάννης. Διευθυντής για εκείνο το διάστημα ήταν ο Φίλιππος Ταλάντης. Ο Γιάννης Κουλουκάκος, ο Δημήτρης Σούλτας, ο Μάκης Παπασημακόπουλος και αρκετοί ακόμα παραγωγοί και συντελεστές, απογείωσαν το σταθμό στους πρώτους κιόλας μήνες λειτουργίας του και τον ανέβασαν σε ακροαματικότητες άνω του 7%! Αποτέλεσμα; Έκαναν τον Red τον πιο επιτυχημένο ροκ σταθμό της πόλης. 

\"\"
 
Από τα μικρόφωνα του σταθμού πέρασαν αρκετοί γνωστοί παραγωγοί, όπως ο Αλέξανδρος Βραχωρίτης, ο Γιώργος Ζερβός, ο Στέλιος Καρακάσης, η Ελίζα Κρανιώτη, ο Πάνος Ευστρατίου, ο Χρήστος Παπαδάς, ο Γιάννης Γιακουμάκης, ο Λευτέρης Κεφαλάς αλλά και το ιστορικό δίδυμο των Τάκη Γιαννούτσου και Θοδωρή Βαμβακάρη - μερικοί βρίσκονται ακόμα εκεί φυσικά. Πρωτοπόρος στο πρόγραμμά του, ενέταξε εκπομπές με διασκευές τραγουδιών, εκπομπές με παραγγελιές, ενώ παίζει συχνά και σπάνια κομμάτια από το alternative μουσικό σκηνικό. Πάντοτε φυσικά κινείται σε mainstream μονοπάτια. Επίσης έκανε ουκ ολίγα αφιερώματα σε σπουδαία ονόματα και συγκροτήματα της ροκ και στηρίζει μέχρι σήμερα τα μεγαλύτερα εν Ελλάδι ροκ events, ενίοτε και με live εκπομπές από τους χώρους διεξαγωγής τους. 
 
Όλα αυτά τα χρόνια βρίσκεται στις ακροαματικότητες σταθερά πάνω από τους ανταγωνιστές του, τον Rock FM 96.9 και τον (για ένα φεγγάρι) Hijack 96.6, κινούμενος σε ποσοστά από 5,5% ως και μεγαλύτερα από 7% -στις πιο πρόσφατες αστάθμιστες αναφορές, ο Red 96.3 κατέλαβε την τρίτη θέση, στο σύνολο των ραδιοφωνικών σταθμών- με αποτέλεσμα να έχει καθιερωθεί ως η πρώτη επιλογή του ραδιοφωνικού κοινού της Αθήνας, όσον αφορά τη ροκ μουσική. Για ένα φεγγάρι απέκτησε και τηλεοπτική υπόσταση στην μεταμεσονύχτια ζώνη της νεοσύστατης τότε, τηλεόρασης του ΣΚΑΪ.

Τις τελευταίες ημέρες, ο Red 96.3 γιορτάζει τα 10χρονά του, με πληθώρα αφιερωμάτων, όπως εκείνο στα πιο αγαπημένα singles των 90's. Το e-tetRadio του εύχεται ακόμα μεγαλύτερη μακροημέρευση!