Ambient, disco και άγριες διαθέσεις

Ambient, disco και άγριες διαθέσεις
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ο Brian Eno για ακόμα μία φορά εκτός γήινης ατμόσφαιρας παρέα με τον Karl Hyde των Underworld, συναντιέται με τους «αποκλίνοντες» M83 κι οι Dum Dum Girls με τον Bret Easton Ellis σε ένα περιπετειώδες μουσικό ταξίδι που καταλήγει στην έκρηξη των White Lung. Τα τραγούδια της εβδομάδας 10-17 Μαρτίου... 

09 Μαρτίου 2014Popcaan - Everything Nice
Αφού κυκλοφόρησε μερικές δεκάδες τραγούδια, πήρε άλλα τόσα βραβεία τα τελευταία τέσσερα χρόνια, είδε ένα τραγούδι του να σαμπλάρεται από τον Busta Rhymes κι ακόμα ένα από τον Pusha T και να μπαίνει ως απόσπασμα στο Guilt Trip του Kanye West από το Yeezus ο νεαρός τζαμαϊκανός της dancehall κυκλοφορεί επιτέλους το ντεμπούτο άλμπουμ του. Το Everything Nice είναι ένα ιδιαίτερο δείγμα παντρέματος της rap, του r ‘n’ b και της τζαμαϊκάνικης dancehall.



Shit Robot - Do That Dance
Σε περίπτωση που κάποιος αμφιβάλλει για την απόλυτη επικράτηση της disco τα τελευταία χρόνια μπορεί να πειστεί ακούγοντας μόνο αυτό το απίστευτο χορευτικό κομμάτι του ιρλανδού Shit Robot (Marcus Lambkin) με τη φωνή της πρώην συνεργάτιδος του LCD Soundsystem, Nancy Whang.  Θα μπορούσε να κάνει τους Daft Punk να ζηλέψουν.


 
Ramona Lisa - Backwards And Upwards
Στα δέκα χρόνια ζωής του ντουέτο των Chairlift, η Caroline Polachek αποφάσισε να ξεκινήσει και προσωπική καριέρα. Στις 15 Απριλίου κυκλοφορεί το ντεμπούτο της άλμπουμ με τίτλο Arcadia (Terrible Records) κρυμμένη πίσω από το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο της Ramona Lisa.


 
M83 - I Need You
Το Divergent του Neil Burger θα βγει στις αίθουσες σε λίγο καιρό και το soundtrack του υπόσχεται πολλά, με αρκετά τραγούδια ηχογραφημένα ειδικά για την ταινία. Ένα από αυτά και το I Need You των «γαλαξιακών» M83 με ένα υπέροχο σαξόφωνο να το χρωματίζει.


 
Eno • Hyde - The Satellites
Κι αφού περάσαμε σε άλλους γαλαξίες ας συναντήσουμε και τον κύριο που τους πρωτοεξερεύνησε πριν αρκετά χρόνια. Ο Brian Eno συνεργάζεται με τον Karl Hyde των Underworld και το αποτέλεσμα δεν μπορεί παρά να είναι επιβλητικό.


 
Tei Shi - Nevermind The End
Πίσω στη γη για να συναντήσουμε ένα νεαρό κορίτσι από το Brooklyn με το ντεμπούτο EP της Saudade και την αιθέρια, λικνιστική μουσική της. Αν μπορείς να χαρακτηρίσεις κάποια μουσική σέξυ τότε εδώ δεν θα πέσεις έξω και σίγουρα ο τίτλος Saudade την περιγράφει με τον καλύτερο τρόπο.


 
Owen Pallett - The Riverbed
Υποψήφιος για Οσκαρ μόλις πριν λίγες ημέρες για τη μουσική του στην ταινία Her, ο καναδός βιολιστής Owen Pallett ηχογραφούσε μέχρι το 2010 ως Final Fantasy. Στην πορεία αυτή έχει να επιδείξει συνεργασίες με τους Arcade Fire, National, R.E.M., Linkin Park… Δεξιοτέχνης του βιολιού γαρ, είναι περιζήτητος. Τον Μάιο επιστρέφει με το τέταρτο καθαρά προσωπικό του άλμπουμ με τίτλο In Conflict.


 
Dum Dum Girls - Are You Okay
Το τελευταίο άλμπουμ των Dum Dum Girls έχει ήδη αρκετό καιρό στα ράφια των δισκοπωλείων, μα υποχρεωνόμαστε να επανέλθουμε σε αυτό εξαιτίας ενός βίντεο, μιας ταινίας μικρού μήκους στην πραγματικότητα, που γύρισαν τα κορίτσια σε σενάριο του διάσημου συγγραφέα Bret Easton Ellis!


 
Hamilton Leithauser – Alexandra
Ο Hamilton Leithauser είναι ο leader των νεοϋορκέζων Walkmen, οι οποίοι εδώ και καιρό βρίσκονται σε «διαθεσιμότητα» που θα έλεγε κι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Έτσι, ο Hamilton βρήκε την ευκαιρία να ηχογραφήσει ένα προσωπικό δίσκο (Black Hours) έχοντας στο πλευρό του ονόματα όπως (κρατηθείτε) αυτά των Dirty Projectors, the Shins, Fleet Foxes, Vampire Weekend και, φυσικά, οι δικοί του Walkmen.


 
White Lung - Drown With The Monster
Δύο αγριεμένα κορίτσια από το Βανκούβερ (το ένα, μάλιστα, η ντράμερ Anne-Marie Vassiliou , ελληνικής καταγωγής) και ένα αγόρι στην κιθάρα είναι σήμερα ένα από τα πιο διαβολεμένα, επιθετικά και μεταλλικά punk σχήματα. Τρίτο άλμπουμ σε λίγο καιρό για τους White Lung και ακούστε (και δείτε) πώς πνίγεσαι παρέα με το τέρας.