Γένους θηλυκού

Γένους θηλυκού
Ακολουθήστε μας στο Google news

Από τις αρχές του 2000 το γυναικείο στοιχείο είναι έντονο στην παγκόσμια μουσική σκηνή και χρόνο με το χρόνο γίνεται εντονότερο. Έτσι, γι’ αυτή την εβδομάδα διαλέγουμε δέκα νέες κυκλοφορίες από γυναίκες που καθεμιά τους χρωματίζει με τον δικό της τρόπο τη σημερινή μουσική. Τα τραγούδια της εβδομάδας 17-23 Μαρτίου.

18 Μαρτίου 2014Lykke Li - Love Me Like I'm Not Made Of Stone
Το νέο τραγούδι της σουηδέζας το παρουσιάσαμε και την Παρασκευή στο Ten. Το νέο της άλμπουμ I Never Learn θα κυκλοφορήσει 2 Μαΐου και αυτό το ιδιαίτερο τραγούδι της μας προδιαθέτει για κάτι πραγματικά διαφορετικό. Η ίδια λέει ότι θέλει επιτέλους να την αντιμετωπίσουμε ως συνθέτρια και τραγουδίστρια και όχι σαν ένα pop idol. Εμείς ποτέ δεν αμφισβητήσαμε το ταλέντο της παρότι η εμφάνισή της μπορεί εύκολα να σε παρασύρει.


 
Blondfire - Young Heart
Το ντουέτο των αδελφών Bruce και Erica Driscoll μας πρωτοσυστήθηκε το 2008 με το ντεμπούτο άλμπουμ τους My Someday. Γεννημένοι από αμερικανό πατέρα και βραζιλιάνα μητέρα και έχοντας ζήσει και στις δύο χώρες μοιάζουν να παντρεύουν στοιχεία από την κουλτούρα και των δύο λαών στη μουσική τους. Το Young Heart είναι το πρώτο single από το δεύτερο άλμπουμ  τους με τον ίδιο τίτλο.


 
Linda Perhacs – Freely
Δεν συμβαίνει συχνά ένας μουσικός να βγάζει το δεύτερο άλμπουμ του 44 ολόκληρα χρόνια μετά το πρώτο του! Η Linda Perhacs πιθανώς να διεκδικεί κι ένα μουσικό ρεκόρ Guiness καθώς μετά το ντεμπούτο της Parallelograms που πέρασε απαρατήρητο το 1970 για να επιστρέψει στα μέσα της περασμένης δεκαετίας, πριν δύο, περίπου εβδομάδες κυκλοφόρησε το δεύτερο άλμπουμ της με τίτλο The Soul of All Natural Things. Εδώ, ηχογραφεί η ίδια το Freely του Devendra Banhart στην αρχική ηχογράφηση του οποίου έκανε φωνητικά!


 
Mapei, Chance The Rapper & The Social Experience - Don't Wait (Remix)
Αυτό το κορίτσι με την soulful φωνή θα έπαιρνες όρκο ότι είναι αμερικανίδα. Όμως, όχι! Η Mapei έρχεται από τη Σουηδία, όσο παράξενο κι αν ακούγεται αυτό. Εδώ σε ένα remix του Don’t Wait με τον νεαρό ράπερ Chance The Rapper από το Σικάγο και τους Social Experience.


 
Sharon Van Etten - Taking Chances
Η νεοϋορκέζα Sharon Van Etten ετοιμάζεται κι αυτή να κυκλοφορήσει το νέο της (τέταρτο στη σειρά) άλμπουμ με τίτλο Are We There κι αυτό είναι το πρώτο δείγμα. Ένα άλμπουμ αρκετών συνεργασιών με μουσικούς από την indie σκηνή για μία πολύ ιδιαίτερη παρουσία της νέας ροκ σκηνής.


 
Lorde + Son Lux - Easy (Switch Screens)
Ακόμα ένας νεοϋορκέζος, ο κύριος Ryan Lott ή Son Lux συνεργάζεται με την αγαπημένη του νεοζηλανδέζα Lorde, το κορίτσι που έκλεψε την παράσταση το 2013 στην παγκόσμια δισκογραφία σε μία διασκευή του δικού του Easy.


 
EMA - So Blonde
Κι από την κοσμοπολίτικη Νέα Υόρκη πάμε στην επαρχιώτικη Νότια Ντακότα των ΗΠΑ για να συναντήσουμε την Erika M. Anderson, η οποία σε λίγο καιρό θα κυκλοφορήσει το τρίτο της άλμπουμ με τίτλο The Future's Void κάτω από τη δισκογραφική στέγη της Matador. Το So Blonde εδώ αφορά άνδρα, για να μην παρεξηγηθεί και το κορίτσι.


 
JUCE - Call You Out
Τρία κορίτσια από το Λονδίνο με ένα πολύ ενδιαφέρον πάντρεμα hip-hop, soul, r ‘n’ b, trip hop και pop. Πολλά και μπερδεμένα ακούγονται, μα μέσα στις συνθέσεις τους μοιάζουν όλα τόσο μα τόσο φυσικά…


 
Lily Allen - Our Time
Το αγαπημένο «κακό» κορίτσι της βρετανικής pop επέστρεψε με νέο άλμπουμ (ίσως όχι όσο καλό θα περιμέναμε) που κάνει παιχνίδι με το Yeezus του Kanye West και τιτλοφορείται Sheezus. Η Lily ξέρει να παίζει καλά το παιχνίδι της δημοσιότητας, αλλά σκαρώνει και πολύ όμορφα pop τραγούδια όπως αυτό.


 
FKA x inc.
Η Tahliah Barnett ή FKA twigs, από την άλλη, μας συστήνει τη σοφιστικέ, αλλά και προκλητική πλευρά της χορευτικής μουσικής. Εδώ, συνεργάζεται με το αμερικάνικο r&b ντουέτο των inc. για να φτιάξουν ένα ξεχωριστό ερωτικό τραγούδι.