Το «Αδωνισματικό-πλεονασματικό» TEN

Το «Αδωνισματικό-πλεονασματικό» TEN
Ακολουθήστε μας στο Google news

Το ΤΕΝ πονοκεφαλιάζει αναζητώντας το καλύτερο χαρτοφυλάκιο για επένδυση των ευρώ που του αντιστοιχούν από τo ελληνικό πλεόνασμα! Ντυμένο, φυσικά, αστυνόμος. Merle Travis, Rickie Lee Jones, Nirvana και λοιποί σύμβουλοι επενδύσεων το βοηθούν σε ένα αφιέρωμα δέκα λιγότερο γνωστών τραγουδιών για το χρήμα…

21 Μαρτίου 2014Στη χώρα των ποιητών δεν μιλούν για ποίηση
Με την  ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας ποίησης να ευχηθούμε Χρόνια Πολλά στους μεγάλους ποιητές μας: Κώστα Μπογδάνο, Χρήστο Παναγιωτόπουλο, Τηλέμαχο Χυτήρη κι ας τους αφιερώσουμε το Money Is Not Our God των Killing Joke, μιας και οι άνθρωποι του πνεύματος δεν υπολογίζουν το χρήμα, ως γνωστόν.


 
Το ακριβότερο οικόπεδο του κόσμου
Το ακριβότερο οικόπεδο του κόσμου, το Ελληνικό, σύμφωνα με τη Lamda Development της οικογένειας Λάτση κοστίζει 69 ευρώ το τετραγωνικό! Κι αναρωτιέμαι πια. Να αλλάξω αυτοκίνητο ή να πάρω μια παραθαλάσσια βίλα; Opportunities (Let’s Make Lots of Money)που τραγουδούν κι οι Pet Shop Boys.


 
Δεξιοκομμουνιστής
Ποιος είπε ότι ο Άδωνης κρύβεται επειδή του επιτίθενται οι κομμουνιστές όπου εμφανίζεται; Ο υπουργός πέρασε στην αντεπίθεση μετά το επεισόδιο του Λονδίνου κατηγορώντας τη μισή δεξιά Ελλάδα ως κομμουνιστική. Κομμουνιστής ο Καπερνάρος, κομμουνιστής κι ο Τράγκας! Στους γνήσιους εργάτες της κομμουνιστικής δεξιάς αφιερώνουμε το Sixteen Tons του Merle Travis.


 
Αντικομμουνιστής
Φοβούμενος τον Άδωνη, ο Τάκης Μπαλτάκος, ακροδεξιό χέρι του Αντώνη Σαμαρά δήλωσε: Αντικομμουνιστής γεννήθηκα κι αντικομμουνιστής θα πεθάνω. Και την παγκόσμια ημέρα των προσφύγων αποπειράθηκε να περάσει τροπολογία απέλασης μεταναστών που καταγγέλλουν «ψευδώς» ρατσιστική συμπεριφορά οργάνων της τάξης. Για την ιστορία, κανένα όργανο της τάξης δεν έχει τιμωρηθεί για παρόμοια ενέργεια. Ας του αφιερώσουμε, λοιπόν, το Satisfied Mind του Jeff Buckley.


 
Τα πάντα ιδιωτικοποιεί
Φοβούμενος με τη σειρά του ο Άδωνης τον Τάκη Μπαλτάκο δήλωσε: «Εμείς δεν κάνουμε ιδιωτικοποιήσεις επειδή μας το ζητάει η τρόικα. Τις κάνουμε επειδή είμαστε δεξιοί και πιστεύουμε στην ελεύθερη αγορά». Ας του αφιερώσουμε το Easy Money της Rickie Lee Jones.


 
Και τα πάντα ρει…
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποσχέθηκε μερικές δεκάδες χιλιάδες νεκροζώντανων απολυμένων. Ο Μιχελάκης εκατόμβη μεταναστών με τροπολογίες περί αναπόδεικτων καταγγελιών. Ο Άδωνης τα γνωστά αιματηρά. Ο ΙΟΒΕ τακτοποιεί την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ. Ο Σαμαράς και ο Βαγγέλης μοιράζουν περιχαρείς καραμέλες στους πεινασμένους… Τους αφιερώνουμε το What Do You Do For Money Honey? των AC/DC.


 
Βρέχει πλεόνασμα
Έφτασε το πλεόνασμα! Κι οι άπιστοι θα τιμωρηθούν! Στο κράτος της μηδενικής ανοχής ανταμείβονται οι λειτουργοί των μηχανισμών ενοχής κι οι ευπαθείς ομάδες εξισώνονται με τις κατασταλτικές. Τους αφιερώνουμε το The Money Will Roll Right In των Nirvana και τους ευχόμαστε σε καλή μεριά.


 
Μαγεία…
Κι αν αναρωτιέσαι πώς στο καλό οι μάγοι βρήκαν πλεόνασμα εν μέσω κρίσης την απάντηση τη δίνει ο ΟΟΣΑ. Από το 2007-08, υπήρξε κάθετη πτώση (18% σε πραγματικές τιμές) των συνολικών δαπανών για την κοινωνική προστασία και την υγεία, τη στιγμή που στις άλλες χώρες-μέλη υπήρξε αύξηση του μέσου όρου των δαπανών αυτών κατά 14% σε πραγματικές τιμές. Τελικά μέσα στην πενταετία 2007-2012 το συνολικό εισόδημα των νοικοκυριών στην Ελλάδα μειώθηκε κατά 30%, με μέσες απώλειες 4.400 ευρώ ανά άτομο. Πρόκειται για απώλεια της αγοραστικής δύναμης 4 φορές μεγαλύτερη από το μέσο όρο των χωρών της Ευρωζώνης και για τη μεγαλύτερη στις χώρες του ΟΟΣΑ. Αφιερώνουμε στους «μάγους» της κυβέρνησης το Did You Steal My Money των Who


 
Μα τα λεφτά μυρίζουν αίμα
Γιατί για το πλεόνασμα μία ανασφάλιστη καρκινοπαθής στη Θεσσαλονίκη πέθανε καθώς κανένα νοσοκομείο δεν τη δεχόταν κι ένα 5χρονο καρκινοπαθές παιδί δεν μπορεί να βγει εκτός χώρας αναζητώντας τη ζωή. Κι ο Άδωνης δηλώνει «τα ασφαλιστικά ταμεία δεν μπορούν να καλύψουν και τους ανασφάλιστους. Τα χρήματα βρωμάνε αίμα που τραγουδούν κι οι Church.


 
Βγαίνουμε μωρό μου, βγαίνουμε στις αγορές
Κι επειδή τα λεφτά αλλάζουν όλα τα δεδομένα, γδύσου, πλύσου κι ετοιμάσου για την έξοδό σου στις αγορές. Όχι, απαραίτητα, νυχτερινή.