Fuck it and whatever

Fuck it and whatever
Ακολουθήστε μας στο Google news

Μία ακόμα σκληρή και βαριά εβδομάδα. Κι ενώ το Boeing βρέθηκε, οι ρώσοι ξεκαθαρίζουν στην Κριμαία και τα δικά μας ΜΜΕ παίζουν με δήθεν εγκληματικά επιδόματα και εγκληματικότερα πλεονάσματα απαντάμε: Fuck it and whatever και παρελαύνουμε με τα τραγούδια της εβδομάδας 24-31 Μαρτίου.

24 Μαρτίου 2014Neneh Cherry – Out Of The Black (featuring Robyn)
Η θετή κόρη του Don Cherry, επέστρεψε με το τέταρτο καθαρά προσωπικό της άλμπουμ (κάτι που είχε να κάνει 18 ολόκληρα χρόνια!) δύο χρόνια μετά τη συνεργασία της με τους The Thing. Τα πράγματα εδώ, ξαναμπαίνουν στη θέση τους με τον άντρα της και τον Paul Simms (Steel Pulse, Amy Winehouse) στο πλευρό της. Ώριμη, με μία beat διάθεση και άποψη…


 
Lyla Foy - Feather Tongue
Η 25χρονη Λονδρέζα που γνωρίσαμε πριν δύο χρόνια πίσω από το όνομα Wall αποφάσισε να εμφανιστεί μπροστά από τον τοίχο με το πραγματικό της όνομα στο ντεμπούτο άλμπουμ της, Mirror The Sky, που μόλις κυκλοφόρησε με την ετικέτα της SubPop. Ηλεκτρονική, αιθέρια και ευαίσθητη pop.


 
Banks – Brain
Ακόμα ένα κορίτσι από την Αμερική αυτή τη φορά, η Banks, με μόλις δύο ΕP στο ενεργητικό της κυκλοφόρησε μόλις ένα νέο τραγούδι χωρίς να δώσει πολλά στοιχεία γι’ αυτό, καθώς δεν περιέχεται στο περυσινό της London. Το BBC την κατέταξε σε λίστα ως  ένα από τα πιο ενδιαφέροντα ονόματα για τη χρονιά που διανύουμε. Ας την προσέξουμε, λοιπόν.


 
The Horrors - So Now You Know
Το 2011 το Skying, τρίτο άλμπουμ για τους βρετανούς «ψυχεδελογκαραζιέρηδες» βρέθηκε σε όλες σχεδόν τις λίστες των δέκα καλύτερων άλμπουμ της χρονιάς (στη δική μου, να ομολογήσω, όχι). Σε λίγο καιρό επιστρέφουν με το Luminous, το τέταρτο άλμπουμ τους το οποίο οι ίδιοι χαρακτηρίζουν ως πιο «χαρούμενο» και «αισιόδοξο». Το So Now You Know, πάντως, μάλλον τους δικαιώνει.


 
LP - Night Like This (Stars Are Falling)
Ένα κορίτσι ανακάλυψη του David Lowery των Cracker που έχει τραγουδήσει μαζί τους και έχει γράψει τραγούδια για την Cher, τη Rihanna ή ακόμα και για τους Backstreet Boys δεν μπορεί παρά να σου τραβήξει την προσοχή λόγω της αντίφασης. Η κατσαρομάλλα LP που θυμίζει περισσότερο αγόρι (και, μάλιστα, τον Bob Dylan στα νιάτα του) ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει το τρίτο προσωπικό της άλμπουμ για λογαριασμό της DefJam .


 
Goat – Dreambuilding
Δεν είναι πολλοί οι σουηδοί μουσικοί που δημιουργούν στο χώρο της world music. Οι Goat είναι, ίσως, και το μοναδικό ξεχωριστό δείγμα της χώρας σε αυτό το μουσικό είδος. Κατάγονται, όπως λένε οι ίδιοι, από ένα χωριό που έκαψε η εκκλησία όταν ανακάλυψε ότι οι κάτοικοί του ασχολούνταν με τη μαγεία και το voodoo. Ίσως, η μουσική τους να περιέχει ένα τέτοιο στοιχείο αν και προσωπικά μου θυμίζουν κάτι ανάμεσα σε Santana και Osibisa. Ενδιαφέρουσα άποψη για μία παρέα σουηδών, αν μη τι άλλο. Φέτος ετοιμάζονται να κατακτήσουν την Αμερική με τη βοήθεια της SubPop.


 
En Route Project - Daggers
Ερχόμαστε στα μέρη μας για να γνωρίσουμε ένα ελληνικό ηλεκτρονικό ντουέτο, τους En Route Project πίσω από τους οποίους κρύβονται οι Cynikal-One και Orphanatic (αλλά πίσω και από αυτά τα ονόματα θα σας γελάσω ποιοι κρύβονται). Με την ετικέτα της The Sound Of Everything ένα από τα πιο ενδιαφέροντα δείγματα ελληνικής electronica.


 
Baby Guru - Especially When
Ας μείνουμε στην Ελλάδα όπου, σε πείσμα της κρίσης, πολλά είναι τα νέα ονόματα που ξεπηδούν και οι κυκλοφορίες ακόμα περισσότερες, από μικρές, ανεξάρτητες, φυσικά, εταιρίες. Μία εξ αυτών και η υπερδραστήρια Inner Ear όπου στεγάζονται και οι ψυχεδελο-progressive rock Baby Guru, που επιστρέφουν με το τρίτο άλμπουμ τους Marginalia.


 
The Echo Friendly - Fuck It And Whatever
Το ντουέτο των Jake Rabinbach και Shannon Esper από το Μπρούκλιν δεν είναι ούτε σκληροπυρηνικό και ανατρεπτικό στη μουσική του αντίληψη ούτε και τόσο προκλητικό, όπως ίσως, σε κάνει να πιστεύεις ο τίτλος του πρώτου τους τραγουδιού από το ντεμπούτο άλμπουμ τους. Αντιθέτως, ο ήχος τους είναι γνήσια pop με ορισμένα στοιχεία από ψυχεδέλεια και indie.


 
Howler – Indictment
Να και μία λατρεμένη μπάντα του ΝΜΕ που δικαιώνει όσα το βρετανικό έντυπο που αρέσκεται στην ανάδειξη διαττόντων αστέρων, έγραψε. Οι αμερικανοί, πνευματικό τέκνο του τραγουδιστή τους και κιθαρίστα Jordan Gatesmith μας προσφέρουν ένα από τα καλύτερα φετινά άλμπουμ για το πρώτο τρίμηνο με το World Οf Joy, που συστήνω ανεπιφύλακτα.