Les chiens nocturnes (μετ. τα σκυλιά της νύχτας): Ελληνικά άσματα εις τας Βρυξέλλας

Les chiens nocturnes (μετ. τα σκυλιά της νύχτας): Ελληνικά άσματα εις τας Βρυξέλλας
Ακολουθήστε μας στο Google news

Το ξέρετε το Radio Alma; Είναι ένα ραδιόφωνο στις Βρυξέλλες που παίζει κι ελληνικά άσματα. Πολύ Παντελίδη και Κιάμο βέβαια. Κάνουμε κι εξαγωγή πολιτισμού, μην νομίζετε. 

27 Μαρτίου 2014
Πέρασα ένα πενθήμερο στις Βρυξέλλες την προηγούμενη εβδομάδα. Ευτυχώς είχε καταπληκτικό καιρό, ούτε βροχή ούτε τίποτε, μόνο ήλιος και καθόλου κρύο. Πήγα και στο Ευρωκοινοβούλιο αλλά δεν θα σας πω για την εμπειρία αυτή. Ούτε για την Beyonce που έχασα την τελευταία στιγμή, ας όψεται...

Το Radio Alma 101.9 (ακούστε το ΕΔΩ) είναι ένα ραδιόφωνο που φιλοξενεί εκπομπές και μουσικές από διάφορες χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Κάποιοι έλληνες δεύτερης γενιάς βάζουν τα απογεύματα μουσική εκεί. Kαθημερινά, 5 με 6 το απόγευμα ώρα Ελλάδας, παίζει η εκπομπή Karamela FM. Και κάθε Τετάρτη, 11 το βράδυ ώρα Ελλάδος, μεταδίδονται τα "Σκυλιά της Νύχτας". Η Αγγελική, ο Αντώνης, η Ελισάβετ και ο Μιχάλης. Αν κρίνω δε από όσα ανεβάζουν στη σελίδα τους στο facebook, έχουν καλά ακούσματα τα παιδιά. Ελληνική προεδρία, ιστορίες καθημερινής τρέλας από το Βέλγιο και την Ελλάδα, μπύρες, σοκολάτες, καλεσμένοι, μουσική και πολλά ακόμη! Έτσι παρουσιάζουν την εκπομπή τους. Κάποιοι έλληνες των Βρυξελλών βέβαια μου είπαν πως το πιο... κουλτούρα ελληνικό τραγούδι που μπορείς να ακούσεις στο Radio Alma είναι Ελευθερία Αρβανιτάκη... 

Mία εκπομπή ακόμα που ακούγεται από Βρυξέλλες κατευθείαν στην Ελλάδα (πάλι από το Radiopanik, μέσω του Δεύτερου Προγράμματος (και τώρα του Metadefteroy). "Η Ελλάδα Ταξιδεύει" ο τίτλος της κι αναμεταδίδεται κάθε Παρασκευή 5 με 6 ώρα Ελλάδος, με τη Σταυρούλα Γάτσου. Αξίζει αυτή! 
Υπάρχει και μία ελληνική εκπομπή, το ‘Βαλκανιζατέρ’, κάθε Κυριακή από τις 6 έως τις 7 στη συχνότητα 105,4 του γαλλόφωνου Radiopanik. Την παρουσιάζουν ο Άκης Γαβριηλίδης, η Κατερίνα Σκλήρη και η Μαρία Γαστεράτου.