Το «απογαλακτισμένο» ΤΕΝ

Το «απογαλακτισμένο» ΤΕΝ
Ακολουθήστε μας στο Google news

Τι λέει ο Gummy Bear για την ελληνική κρίση; Πώς εισπράττουμε το πλεόνασμα; Τι κρέμεται απ’ το βυζί της αγελάδας και τι είναι οι ουκρανιοεγκεφαλικές κακώσεις; Ερωτήματα που απαντά το σημερινό Ten με τη βοήθεια των Matt Elliott, Echo Train, REM και άλλων μέντιουμ…

28 Μαρτίου 2014Απ’ το βυζί της αγελάδας
Τα προβατάκια ήταν αρχηγοί της φάρμας. Μα μεγάλος αρχηγός ήταν ο τράγος. Ό,τι έλεγε τα προβατάκια το επικροτούσαν. Ώσπου μια μέρα αποφάσισε ότι το γάλα θα το βγάζουν από την αγελάδα, μα δεν θα το πίνουν αμέσως. Θα το επεξεργάζονται και θα το αποθηκεύουν. Κακός χαμός στη φάρμα. Τα πρόβατα αρνούνταν κατηγορηματικά να το δεχθούν. Κι η διακυβέρνηση κρεμόταν από το βυζί της αγελάδας. Μέχρι που, ένας διαπραγματευτικός γίγαντας, συνεργάτης του τράγου βρήκε τη λύση. Άλλο το γάλα των πέντε ημερών κι άλλο των ένδεκα! Άρα, τους αλλάζουμε και όνομα για να αποφευχθεί η σύγχυση. Το φρέσκο το λέμε «Παστεριωμένο 5 ημερών» και το άλλο «υψηλής θερμικής επεξεργασίας». Το Πασόκ το είχε το γλωσσοπλαστικό ανέκαθεν.



O Gummy Bear και το χρέος
Μπορεί ο πρόσφυγας και ο μετανάστης να μην παίρνουν χαρτιά σ’ αυτό τον τόπο, αλλά η κρίση έβγαλε και ταυτότητα. Δική μας, καταδική μας, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Γιάννη Δραγασάκη του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος (ΣΥΡΙΖΑ) μέχρι πρότινος μιλούσε για παγκόσμια και ευρωπαϊκή κρίση. Και το χρέος δικό μας, ja; Θα είμαστε καλά παιδιά…


 
Εισπράττοντας το πλεόνασμα
Η δική μας κρίση έχει αφήσει τις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών στο δρόμο και είναι η μόνη κατηγορία εργαζομένων που πιστοποιεί το νόημα του δρόμου. Από την ημέρα που απολύθηκαν αγωνίζονται εκεί. Στον αντίποδα, όμως, το ίδιο κάνουν και οι πλεονασματικές ειδικές δυνάμεις της ΕΛΑΣ στέλνοντας χθες τέσσερις από αυτές τις γυναίκες στον Ευαγγελισμό.


 
Οι ανεξαρτητοποιημένοι ανεξάρτητοι
Γιατί πριν από κάθε κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή παραιτούνται βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων ενθυμούμενοι την ανεξαρτησία τους; Τελευταίο κρούσμα οι Γιαταγάνα και Γιοβανόπουλος.


 
Πίσω απ’ τις πόρτες
Things you cannot see τραγουδούν οι Echo Train για τους οποίους γράψαμε πριν λίγες ημέρες στο e-tetradio. Νέο σχήμα (ντουέτο) του κιθαρίστα των Matisse, Τραγουδάκι της εβδομάδας μιας και όσα εξελίσσονται πίσω από κλειστές πόρτες εξακολουθούν να καθορίζουν το παρόν και το μέλλον μας, αλλά και το γάλα μας.


 
(Ου)κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις
Αυτή θα μπορούσε να είναι η ιατροδικαστική γνωμάτευση για το κουφάρι της Ευρώπης του διαφωτισμού και της λιτότητας. Ουκρανιοεγκεφαλικές κακώσεις από ναζί πραξικοπηματίες, από εθνικιστές που κόλλησαν έναν αιώνα πίσω, από ελεύθερους-καταδικασμένους πολιτικούς που παραληρούν στα τηλέφωνά τους για γενοκτονίες και όπλα στον κρόταφο του Πούτιν. Η Γιούλια Τιμοσένκο, παρόλα αυτά, θα είναι υποψήφια πρόεδρος του λαού που έκλεβε.


 
The pain that’s yet to come
Παρόλα αυτά, υπάρχει κι άλλο. Υπάρχει και χειρότερο, όπως θα μας τραγουδήσει ο Matt Elliott (ή Third Eye Foundation) με τη μελαγχολική φωνή του απόψε στο Tin Pan Alley, στη συναυλία της εβδομάδας. Κατευθείαν από το Μπρίστολ ένας σημαντικό μουσικός με την folk πλευρά του και όχι με την ηλεκτρονική.


 
Η σιωπή των μπουάτ
Στις 26 του μήνα, μόλις προχθές, η φωνή των μπουάτ, όπως ήταν γνωστός, ο Λάκης Παππάς μας αποχαιρέτησε. Ένας σπουδαίος και ζεστός άνθρωπος, μία συναρπαστική φωνή που σημάδεψε με την ερμηνεία του ένα σπουδαίο έργο του Μάνου Χατζιδάκι, τον Ματωμένο Γάμο. Καλό του ταξίδι.


 
Πέφτει και ΣΚΑΪ
Κάθετη πτώση καταγράφει το πάλαι ποτέ κραταιό ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και όπως σωστά επισήμανε ο Δημήτρης Κανελλόπουλος, η σύνθεση Μπάμπη, Μπογδάνου, Άρη κι η ακραία μνημονιακή ταυτότητα μάλλον δεν αποδίδει. Αυτές οι μετρήσεις θα μπορούσαν από μόνες τους να είναι μία δημοσκόπηση…


 
Ημέρα ανεξαρτησίας
Αν ήμασταν ένας άλλος λαός θα γιορτάζαμε μία ημέρα ανεξαρτησίας. Μία ημέρα ελευθερίας. Μία ημέρα εξέγερσης. Αυτό που ήταν η 25η Μαρτίου. Γιορτάζουμε αντ’ αυτών, ένα εθνικιστικό patchwork μίσους και δόξας εξαγνισμένο μέσω της εκκλησίας. Την ίδια ημέρα εκατοντάδες άνθρωποι, απόγονοι του Ιμπραήμ στην Αίγυπτο, καταδικάστηκαν σε θάνατο...