Επιστροφές...

Επιστροφές...
Ακολουθήστε μας στο Google news

Οι Black Keys επιστρέφουν. Οι Afghan Wigs το ίδιο. Και η Mary Timony, σεβαστή φιγούρα του αμερικανικού punk στήνει ακόμα ένα νέο σχήμα. Όσο για τον MC Ren των N.W.A… Συνεχίζει στα σαράντα του να είναι επαναστάτης με αιτία… Τα τραγούδια της εβδομάδας γεμάτα επιστροφές…

31 Μαρτίου 2014The Black Keys – Fever
Το προηγούμενο άλμπουμ τους ήταν ένα από τα καλύτερα δείγματα rock της δεκαετίας που διανύουμε. Το νέο τους, που θα φέρει τον τίτλο Turn Blue, αναμένεται στις 13 Μαΐου και το Fever είναι το πρώτο πολυδιαφημισμένο δείγμα που βγήκε πριν μία εβδομάδα. Δεν θα έλεγα ότι σε συνεπαίρνει κιόλας, μα είναι ένα ακόμα τυπικό και όμορφο συνάμα κομμάτι του ήχου τους. Σε μια εποχή που έχουμε ανάγκη από κιθάρες…


 
MC Ren – Rebel Music
Ο Lorenzo Jerald Patterson ή MC Ren δεν είναι όποιος κι όποιος. Μέλος των θρυλικών N.W.A., του σχήματος που άλλαξε τη rap μουσική, είχε σιωπήσει για 11 ολόκληρα χρόνια, από τα τέλη των 90s μέχρι το 2009 οπότε και κυκλοφόρησε το τέταρτο άλμπουμ του με τον εύγλωττο τίτλο Renincarnated. Τώρα, πέντε χρόνια μετά, επιστρέφει με το πέμπτο άλμπουμ του με τίτλο Rebel Muzik από όπου και το πρώτο δείγμα. Στο λογαριασμό του στο SoundCloud θα βρείτε αρκετό φρέσκο υλικό για να σας κρατήσει ζεστούς μέχρι την κυκλοφορία.


 
Midnight Faces – Over Again
Το ντουέτο των Philip Stancil και Matthew Doty από το Los Angeles έχει πίσω του μία προϊστορία με τους Saxon Shore. Ως Midnight Faces, όμως, ακούγονται περισσότερο ηλεκτρονικοί και pop αποδρώντας από τα στενά, είν’ η αλήθεια, όρια του punk για να φτιάξουν ένα πολύ ενδιαφέροντα και σκοτεινό ήχο που στη χώρα μας έχει ιδιαίτερη απήχηση.


 
Little Racer – Dancing
Κι από τη δύση στην ανατολή για να συναντήσουμε τους Little Racer από το Brooklyn. Με νέα εταιρία (PaperCup Music) κυκλοφορούν σε λίγες ημέρες (4 Απριλίου) το EP, Modern Accent με έξι τραγούδια. Πρώτο και καλύτερο το Dancing που θυμίζει πολύ τους New Order.


 
The Afghan Whigs - The Lottery
Αγαπημένη φιγούρα και στη χώρα μας ο Greg Dulli (άλλωστε έχει και κάποιες ελληνικές ρίζες) δεν έπαψε ποτέ να μας προσφέρει αξιόλογες δουλειές και μετά την προσωρινή διάλυση των Afghan Wigs. Το Do To The Beast, το άλμπουμ επιστροφής τους, αποκαλύπτεται λίγο-λίγο. Πιο πρόσφατο δείγμα το The Lottery.


 
Xu Xu Fang - Noir State Beach
Οι Xu Xu Fang πρωτοεμφανίστηκαν το 2001 με το ντεμπούτο τους και ούτε λίγο ούτε πολύ έκαναν δεκατρία ολόκληρα χρόνια για να βγάλουν τη δεύτερη δουλειά τους! Πρώτο δείγμα το Noire State Beach με το βίντεό του να φιλοξενεί τον ηθοποιό Luke Grimes από το True Blood.


 
Spoon – Jealousy
Είκοσι χρόνια ζωής έκλεισαν οι αμερικανοί Spoon (θαυμαστές των Can) και τέσσερα χρόνια μετά το Transference ετοιμάζονται να κυκλοφορήσουν νέα δουλειά. Πρώτο δείγμα το Jealousy, ένα τραγούδι που ισορροπεί ανάμεσα στο glam και την pop.


 
Ex Hex - Hot and Cold
Οι Ex Hex είναι η νέα περιπέτεια της Mary Timony, της γυναίκας με τη μακρά ιστορία στη σκηνή του αμερικανικού punk (Autoclave, Helium, Wild Flag). Τα μέλη τους, φυσικά, και πάλι κορίτσια και η μουσική εκτείνεται από την power pop ως το punk. Στο βίντεο πρωταγωνιστεί μία ακόμα θρυλική μορφή της punk σκηνής της Ουάσιγκτον, ο Lans Svenonius (Nation of Ulysses, The Make-Up, Weird War, Chain and The Gang).


 
Son Little - Your Love Will Blow Me Away When My Heart Aches
Μετά τους Roots και RJD2 ο Son Little αποφάσισε να ακολουθήσει προσωπική καριέρα και κρίνοντας από το πρώτο δείγμα που μας προσφέρει πολύ καλά κάνει! Ο κύριος Livingston ανακατεύει μαεστρικά τα blues, τη soul και τη reggae με το r & b για να φτιάξει ένα χαλαρό, σκοτεινό και υπνωτικό ήχο.


 
Jamie xx - Sleep Sound
Ο μάγος των κουμπιών και μέλος των xx, κύριος Jamie Smith (ή Jamie xx) μετά τις συνεργασίες του με τον θρυλικό Gil Scott-Heron, τον Drake και την Alicia Keys επιστρέφει με νέα δική του δουλειά. Ο τίτλος της περιγράφει ακριβώς και τον ήχο.