«Μπαλτάκος» και στο σινεμά

«Μπαλτάκος» και στο σινεμά
Ακολουθήστε μας στο Google news

Το βίντεο Μπαλτάκου βγαίνει από τη... ζωή. Ως στήλη, έχουμε να πούμε: μα καλά δε μας ρωτούσατε; Όλα αυτά έχουν καταγραφεί και αποτυπωθεί πολλάκις σε κινηματογράφο και  τηλεόραση. 

06 Απριλίου 2014
Το βίντεο είναι γνωστό σε όλους πια, είναι αυτό στο οποίο φαίνεται ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης να συνομιλεί και να συνωμοτεί εναντίον του πρωθυπουργού με βουλευτή της ακροδεξιάς. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης αφήνονται υπονοούμενα και για παρέμβαση υπουργών στο έργο της Δικαιοσύνης. Το ερώτημα είναι γιατί πέφτουν από τα σύννεφα τόσοι πολλοί μετά τις εκάστοτε αποκαλύψεις, αποκαλύψεις που γίνονται συνήθως με αμφίβολα κίνητρα; Τώρα πρωτάκουσαν για τις σχέσεις δεξιάς-φασιστικής ακροδεξιάς και τη  χειραγώγηση της δικαιοσύνης; Στ’ αλήθεια, πρώτη φορά διαπιστώνουν την παντελή αναξιοπιστία και φαυλότητα των κυβερνώντων; 
Ως στήλη, ας το επαναλάβουμε: μα καλά δε μας ρωτούσατε; Όλα αυτά έχουν καταγραφεί και αποτυπωθεί πολλάκις σε κινηματογράφο και  τηλεόραση. 
 
1. House of cards
Αλήθεια τι διαφορά έχει η πολιτική σκηνή στην Ελλαδίτσα από τα μακιαβελικά τεκταινόμενα στο House of Cards ας πούμε; Τηρουμένων των αναλογιών, παρόμοιες ίντριγκες, τακτικές και ανταλλαγές έχουμε.
\"\"

(ναι, καλά βλέπετε, έχει και κάτι κορεάτικα στου υπότιτλους)

\"\"

\"\"
 
2.The Good Wife
Είναι πρώτη φορά που αποδεικνύεται ότι η δικαιοσύνη είναι τυφλή και την σέρνει από το λαιμό η πολιτική στην πιο ταπεινή της έκφραση κιόλας; Η συγκεκριμένη σειρά είναι δικαστικό δράμα αλλά εξερευνά παράλληλα και τη σχέση πολιτικής-δικαιοσύνης. Επίσης, η συγκεκριμένη σειρά είναι ένα αριστούργημα.

\"\"

\"\"

\"\"
 
3.Veep
Αυτή μάλλον είναι η πιο κοντινή στα ελληνικά δεδομένα. Η απολαυστική Τζούλια Λούις Ντρέιφους υποδύεται την αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, με ειδίκευση στις γκάφες και την σουρεαλιστική ανικανότητα.

\"\"

\"\"

\"\"
 
Συνοπτικά
 
1.House of Cards
2.The Good Wife
3.Veep