No darkness

No darkness
Ακολουθήστε μας στο Google news

Η Janelle Monae διασκευάζει David Bowie ενώ οι Jack White, Damon Albarn, Lana Del Rey, Parquet Courts και πέντε ακόμα νέοι και παλαιότεροι γνωστοί μας προσπαθούν να ρίξουν λίγο φως στη ζοφερή πραγματικότητα με τα τραγούδια της εβδομάδας που ξεκίνησε…

07 Απριλίου 2014Janelle Monáe – Heroes
Η Janelle Monáe (Robinson) είναι, ίσως, ό,τι κοντινότερο σε θηλυκή εκδοχή στον David Bowie. Ήταν λοιπόν, καιρός της να το επιβεβαιώσει διασκευάζοντας και το κλασικό τραγούδι του Thin White Duke, Heroes για ένα διαφημιστικό της Pepsi. Η ίδια δήλωσε στο Rolling Stone, όπου έκανε και την πρεμιέρα του το τραγούδι, ότι υπάρχει ένας αμοιβαίος σεβασμός μεταξύ τους μιας και ο Bowie δηλώνει κι αυτός θαυμαστής της. Ακούστε το τραγούδι και δείτε τη διαφήμιση στην οποία εμφανίζεται κι η ίδια.


 

 
Jack White - High Ball Stepper
Μετά τους italo disco ρυθμούς και ήχους της κυρίας Robinson ερχόμαστε στο εκκωφαντικό ροκ του Jack White που σημαδεύει την εβδομάδα με την επιστροφή του. Ίσως, ακούγεται ιεροσυλία για πολλούς ο παραλληλισμός του με τον Jimi Hendrix, όμως, ο Jack είναι ο πρώτος μετά από πολλά χρόνια που μιλάει με την κιθάρα του έχοντας διαμορφώσει έναν προσωπικό ήχο και τολμά τώρα να κυκλοφορήσει ένα instrumental ως προάγγελο του νέου του άλμπουμ Lazaretto.


 
Damon Albarn - Heavy Seas Of Love
Κι από τον καταιγιστικό Jack White περνάμε στον ανήσυχο πολίτη του κόσμου Damon Albarn που στις 28 του μήνα κυκλοφορεί το πρώτο του προσωπικό άλμπουμ, Everyday Robots, με τις συνεργασίες του Brian Eno και της Natasha Khan (Bat For Lashes). Το νέο δείγμα από αυτή τη δουλειά είναι το Heavy Seas Of Love, ένα τραγούδι που συνδυάζει τους Blur με τον Brian Eno που συμμετέχει. Στο περιοδικό Fact Απριλίου, επίσης, μπορείτε να βρείτε ένα CD με επιλογές του Damon, μεταξύ των οποίων, υπάρχουν και δύο ακυκλοφόρητες ηχογραφήσεις του. Ακούστε τη συλλογή εδώ


 
Clap Your Hands Say Yeah – Coming Down
Οι Clap Your Hands Say Yeah έμοιαζαν να διαλύονται πριν τρία χρόνια οπότε και κυκλοφόρησαν το τρίτο τους άλμπουμ Hysterical, καθώς αποχώρησαν οι Robbie Guertin και Tyler Sargent. Όμως, ο frontman τους Alec Ounsworth δεν το έβαλε κάτω και συνεχίζει μόνος κρατώντας το όνομα του συγκροτήματος. Μόνος; Όχι, ακριβώς, μιας και στο πλευρό του έχει τον Matt Berninger των National. Το Only Run, όπως θα τιτλοφορείται το άλμπουμ, κυκλοφορεί 3 Ιουνίου χωρίς κάποια εταιρία να το υποστηρίζει. Δύσκολοι καιροί για πρίγκηπες πια…


 
Parquet Courts - Sunbathing Animal
Καιροί όχι και τόσο δύσκολοι, όμως, για τους Μπρουκλινέζους Parquet Courts, που δείχνουν να κερδίζουν ολοένα και περισσότερους κριτικούς και, φυσικά, μεγαλύτερο κοινό. 2 Ιουνίου θα κυκλοφορήσει το νέο τους άλμπουμ με τίτλο Sunbathing Animal από όπου ακούμε και το ομότιτλο πρώτο τραγούδι, που θα βγει στην Record Store Day, στις 19 Απριλίου.


 
White Mystery – Dubble Dragon
Οι White Mystery είναι το ντουέτο των αδελφών Miss Alex White και White Francis (Francis Scott Key White) όπου εδώ συναντούν τον Don Bolles, ντράμερ των θρυλικών Germs. Εκρηκτικό garage-rock στο πρώτο δείγμα από το αναμενόμενο ομότιτλο άλμπουμ τους (20 Απριλίου).


 
Conor Oberst - Governor's Ball
Μακριά από τους Bright Eyes, o Conor Oberst ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει ένα προσωπικό άλμπουμ με τίτλο Upside Down Mountain από όπου ακούμε το Governor's Ball. Μαζί του ο Blake Mills, κιθαρίστας των First Aid Kit και ο παραγωγός Jonathan Wilson. Το άλμπουμ κυκλοφορεί 19 Μαΐου με την ετικέτα της πάντοτε εκλεκτικής Nonesuch.


 
Lana Del Rey – Meet Me In The Pale Moonlight
Η Lana Del Rey φημολογείται ότι συνεργάζεται με τον Dan Auerbach των πολύ δραστήριων, εσχάτως, Black Keys και αυτό το μήνα ξεκινά μεγάλη αμερικανική περιοδεία. Ίσως, γι’ αυτό, αποφάσισε να κυκλοφορήσει και ένα ολοκαίνουριο τραγούδι (χωρίς βίντεο, δυστυχώς), ακολουθώντας κι αυτή την αναγέννηση της disco που χαρακτήρισε την περυσινή χρονιά.


 
Broken Twin – No Darkness
Κι από την ρυθμική Lana σε ένα κορίτσι από τη Δανία, η οποία τον τελευταίο καιρό μας χαρίζει πολλά ενδιαφέροντα πράγματα. Η Broken Twin ή Majke Voss Romme είναι η πρώτη σκανδιναβή μουσικός που υπογράφει στην ANTI Records κι αυτό από μόνο του πρέπει να λέει αρκετά. Το ντεμπούτο της με τον τίτλο May κυκλοφορεί στις 28 Απριλίου.


 
Paris Carney - Run And Hide (feat. D-WHY)
Η ίδια περιγράφει τον εαυτό της στο facebook ως «if Ella Fitzgerald and Joni Mitchell had a baby raised by Andre 3000 + a laptop» και το νέο της single σαν "τους MGMT χαμένους στην αφρικανική ζούγκλα". Η Paris, σύζυγος του μπασίστα των Jonas Brothers και τρίτο παιδί μιας καλλιτεχνικής οικογένειας δεν τα πηγαίνει καλά μόνο με τις μεταφορές και τις παρομοιώσεις.