Way Out - τα τραγούδια της εβδομάδας

Way Out - τα τραγούδια της εβδομάδας
Ακολουθήστε μας στο Google news

Οι Antemasque προσπαθούν να επαναφέρουν την αίγλη των σούπερ γκρουπ ενώνοντας μέλη των Mars Volta με τον Flea των Red Hot Chili Peppers, ο Drake συναντά την Erykah Badu και ο Jonny Greenwood των Radiohead συνεχίζει τις πειραματικές και κινηματογραφικές αναζητήσεις του. Τα τραγούδια της εβδομάδας ως μία διέξοδος…

14 Απριλίου 2014Antemasque – People Forget
Οι Antemasque θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν και σούπερ γκρουπ (αν μπορεί κάποιος σήμερα να βάζει τέτοιες ταμπέλες χωρίς να χαρακτηριστεί ιερόσυλος) καθώς είναι η συνάντηση δύο μελών των Mars Volta (Omar Rodríguez-López και Cedric Bixler-Zavala) του ντράμερ Dave Elitch και του διάσημου κυρίου Flea των Red Hot Chili Peppers. O ήχος τους πολύ πιο κοντά στους Mars Volta με την προσθήκη του ρυθμού των Peppers.


 
Vertical Scratchers - Way Out
Πίσω από το όνομα Vertical Scrathchers κρύβεται ο John Schmersal, μέλος των θρυλικών σχεδόν Brainiac και των Enon, ο οποίος φαίνεται να αγαπά το κρυφτό πίσω από άλλα ονόματα, καθώς και το 1998 είχε κυκλοφορήσει το προσωπικό του ντεμπούτο κάτω από το όνομα John Stuart Mill.


 
Total Control - Flesh War
Ακόμα ένα συγκρότημα που ακούγεται σαν Joy Division. Θα αδικούσαμε πολύ, όμως, τους αυστραλούς Total Control αν τους αντιμετωπίζαμε ως αναβιωτές, καθώς οι εξίσου 70s-80s χαρούμενες πινελιές που προσθέτουν μας προσφέρουν ένα ενδιαφέρον πάντρεμα του πεσιμισμού του Ian Curtis με τη φωτεινότερη ποπ συγκροτημάτων όπως οι Squeeze.


 
Lace Curtain - I Can't Wait
Κι από τους Total Control στο αδελφό τους σχήμα των Lace Curtain, καθώς ο Mikey Young είναι μέλος των πρώτων. Εδώ, θα συναντήσουμε το ηλεκτρονικό alter ego τους με επιρροές από disco, krautrock και synth pop.


 
Old Money - Mothership
Κάθε άλλο παρά «παλιά τζάκια» θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν οι δύο MCs που ηχογραφούν ως Old Money (όρος που χρησιμοποιούν οι άγγλοι για τα παλιά τζάκια, που λέμε εμείς εδώ). Ο Ahmad Julian και ο Andre Oswald (από τη Γουιάνα και την Τζαμάικα, αντίστοιχα) φτιάχνουν ένα πολύ ρυθμικό και σκοτεινό ήχο που αποτυπώνεται σε ένα άκρως καλλιτεχνικό βίντεο


 
Drake – Days In The East
Κι από την κατά κάποιο τρόπο rap πάμε στην καθαρόαιμη και λαμπερή rap του Drake που συνεργάζεται με την Erykah Badu μετά τη συνεργασία του με την Jennifer Lawrence και τον Chance the Rapper. Ακολουθήστε τον στο Soundcloud, όπου σχεδόν κάθε εβδομάδα παρουσιάζει και μία νέα του ηχογράφηση.


 
Jonny Greenwood & Wordless Music Orchestra - Self Portrait With Seven Fingers
Στις συνεργασίες το έχει ρίξει και ο κιθαρίστας των Radiohead, Jonny Greenwood, ο οποίος παρουσίασε δύο νέες συνθέσεις του στο πειραματικό Big Ears Festival του Tennessee μαζί με την Wordless Music Orchestra. Κι όλα αυτά, ενώ αποκαλύπτει ότι σύντομα θα έχουμε νέα των Radiohead και γράφει τη μουσική για τη νέα ταινία του Paul Thomas Anderson.


 
Temples - Shelter Song (Jagwar Ma Jono's Wrong Mix)
Όταν ο Noel Gallagher και ο Johnny Marr σε ξεχωρίζουν ως την καλύτερη νέα βρετανική μπάντα ανοίγονται μπροστά σου δρόμοι δημοσιότητας λαμπροί. Στο χέρι σου είναι να δικαιώσεις τις προσδοκίες και τη μεγαλοστομία του Noel. Και το ντουέτο των Temples φαίνεται να το καταφέρνει. Εδώ κάνουν μία ανταλλαγή με τους Jagwar Ma καθώς καθένας τους περιποιείται ηχητικά ένα κομμάτι του άλλου.


 
 
The Clientele - Reflections After Jane
Το Suburban Light, ντεμπούτο των Clientelle κυκλοφόρησε το 2000 με τραγούδια που είχαν ήδη κυκλοφορήσει ως singles ή είχαν συμπεριληφθεί σε διάφορες συλλογές. Τώρα, η αμερικανική Merge Records το επανεκδίδει με τρία ακυκλοφόρητα τραγούδια και αρκετά ντέμο, όπως συνηθίζεται. Ευχάριστη ανάμνηση…


 
Arc Iris - Canadian Cowboy
Η Jocie Adams αποφάσισε πέρυσι να αποχωρήσει από τους Low Anthem για να ασχοληθεί με τους Arc Iris, το προσωπικό της project που βρήκε στέγη στην Anti Records. Αλλωστε, και η επαγγελματική της δραστηριότητα ως ερευνήτρια της NASA καταδεικνύει μία ανήσυχη προσωπικότητα. Η Jocie εδώ αναμιγνύει περίτεχνα folk, pop και κλασική μουσική (κλαρινετίστρια με σπουδές η ίδια).