Μεγάλη η «Μικρά Αγγλία»

Μεγάλη η «Μικρά Αγγλία»
Ακολουθήστε μας στο Google news

Με έξι συνολικά βραβεία, μεταξύ αυτών και το βραβείο καλύτερης ταινίας, η «Μικρά Αγγλία» του Παντελή Βούλγαρη αποδείχθηκε η μεγάλη νικήτρια της βραδιάς απονομής των κινηματογραφικών βραβείων 2014 της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου (ΕΑΚ), χθες στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

15 Απριλίου 2014
Τα υπόλοιπα βραβεία που πήρε η «Μικρά Αγγλία» είναι αυτά της φωτογραφίας, σκηνογραφίας, ενδυματολογίας, μακιγιάζ και ήχου. 

* Το βραβείο Σκηνοθεσίας πήρε ο Γιώργος Τσεμπερόπουλος για την ταινία του «Ο εχθρός μου» - βραβεύτηκε επίσης για το σενάριο ο Γιάννης Τσίρος, ενώ το φιλμ πήρε και το βραβείο μοντάζ. 
* Το βραβείο Α Ανδρικού Ρόλου πήρε ο Θέμης Πάνου για το «Miss Violence» του Αλέξανδρου Αβρανά και το βραβείο Α Γυναικείου Ρόλου η Κόρα Καρβούνη για το «September» της Πέννυς Παναγιωτοπούλου. 
* Το βραβείο Β Ανδρικού Ρόλου κέρδισε ο Νίκος Γεωργάκης για το «Να Κάθεσαι και να Κοιτάς» του Γιώργου Σερβετά και το βραβείο Β Γυναικείου Ρόλου  η Ρένη Πιττακή για το «Miss Violence».
* Το βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη πήγε στην Ελίνα Ψύκου για την «Αιώνια Επιστροφή του Αντώνη Παρασκευά»
* Το βραβείο Μικρού Μήκους Ταινίας στην Κωνσταντίνα Κοτζαμάνη για το «Washingtonia».
* Το βραβείο Μουσικής κέρδισε ο Boy, ο Αλέξανδρος Βούλγαρης για τους «Αισθηματίες» του Νίκου Τριανταφυλλίδη.
* Το βραβείο Ειδικών Εφέ και Κινηματογραφικής Καινοτομίας απονεμήθηκε στον Αγγελο Σπάρταλη για το «Από τη Γη στη Σελήνη»