Πρόκληση – τα τραγούδια της εβδομάδας

Πρόκληση – τα τραγούδια της εβδομάδας
Ακολουθήστε μας στο Google news

Απαγορεύσεις του MTV, προκλητικοί τίτλοι, οι Coldplay μάταια προσπαθούν να μεταδώσουν μαγεία, η Lana Del Rey ανάμεσα στη λολίτα και το κορίτσι της διπλανής πόρτας. Το παιχνίδι της πρόκλησης στη μουσική με τα τραγούδια της εβδομάδας.

21 Απριλίου 2014Coldplay – Magic
Οι Coldplay είναι μία φούσκα (ευμεγέθης, ομολογουμένως) από τις πολλές της μουσικής βιομηχανίας των τελευταίων δύο δεκαετιών. Παρόλα αυτά, δεν μπορούμε να παραγνωρίσουμε ότι τα τρία πρώτα άλμπουμ τους είχαν υψηλά στάνταρ ποιότητας. Το Magic, τους κάνει ακόμα πιο pop και πιθανότατα προμηνύει ένα αντίστοιχο άλμπουμ που κυκλοφορεί 19 Μαΐου. Συμπαθητικό πλην εύπεπτο…


 
Sam Smith – Stay With Me (Shy FX Remix)
Ο Sam Smith έγινε γνωστός μέσα από τη συνεργασία του με τους νέους βασιλιάδες της dance μουσικής σκηνής, Disclosure, όταν το 2012 έκανε φωνητικά στο single τους Latch, ενώ το 2013 ανέβηκε στο Νο 1 με τη συμμετοχή του στο La La La του Naughty Boy. Αφού πήρε και δύο διακρίσεις από το BBC έφτασε ο καιρός να κυκλοφορήσει το ντεμπούτο άλμπουμ του με τίτλο In the Lonely Hour από όπου ακούμε το Stay With Me.


 
Mastodon - High Road
Το βαρύ μέταλλο επιστρέφει! Οι Mastodon, που τους έχουμε δει κι από κοντά, παρουσίασαν τον προπομπό του άλμπουμ τους Once More Round The Sun, που αναμένεται εν καιρώ.


 
OFF! - Red White and Black
Για σούπερ γκρουπ λέγαμε την περασμένη εβδομάδα κι εδώ συναντάμε ένα από την hardcore punk αμερικανική σκηνή. Οι Off!, φτιάχτηκαν από τους Keith Morris (Circle Jerks/Black Flag), Dimitri Coats (Burning Brides), Steven Shane (Redd Kross) και Mario Rubalcaba (Rocket From The Crypt/Hot Snakes). Στο νέο τους πόνημα τα βάζουν με δύο αξιωματικούς των Ες-Ες. Το αποτέλεσμα το αντιλαμβάνεστε…


 
Parquet Courts - Sunbathing Animal
Το Sunbathing Animal το παρουσιάσαμε προ δύο εβδομάδων από εδώ. Τώρα, παρουσιάζουμε και το βίντεό του, που ανέβηκε μόλις την Πέμπτη με τη γάτα ενός εκ των μελών του γκρουπ να πρωταγωνιστεί.


 
Lykke Li – Gunshot
Επανάληψη μήτηρ μαθήσεως και εμπεδώσεως. Να, λοιπόν, ακόμα ένα τραγούδι από το αναμενόμενο νέο άλμπουμ της σουηδέζας Lykke Li, που, όπως δηλώνει κι η ίδια, κλείνει την τριλογία που ξεκίνησε προ ετών.


 
Lana Del Rey – West Coast
Βομβαρδισμός Lana Del Rey τον τελευταίο καιρό. Έτσι, μετά από το νέο τραγούδι άνευ βίντεο της περασμένης εβδομάδας τώρα έχουμε ακόμα ένα με βίντεο αυτή τη φορά. Κι όπως γράφτηκε κι εδώ στο e-tetradio, μένει να δούμε αν θα μπορεί να το παίξει και ζωντανά.


 
Moon Bounce – Whore
Πίσω από το όνομα Moon Bounce κρύβεται ο αμερικανός παραγωγός Corey Regensburg. Το βίντεο ελαφρώς σοκαριστικό παραπέμπει λίγο στην ιστορία του The End των Doors με τον γιο να δένει πατέρα και μάνα μέσα σε μία ατμόσφαιρα τρόμου. Ο ήχος, πάντως, του τραγουδιού απέχει από το θέμα του βίντεο και μοιάζει με ένα ηλεκτρονικό r’n’b.


 
Low Leaf – Rise Up
Ένα κορίτσι από το Λος Άντζελας με μία διαφορετική αντίληψη για τη soul που αυτοσυστήνεται λιτά λέγοντας ότι παίζει πιάνο, κιθάρα και διάφορα άλλα και φτιάχνει ρυθμούς, σαν να ήταν το απλούστερο πράγμα στον κόσμο.


 
Blood Red Shoes - Speech Coma
Μπορεί το ντουέτο από το Brighton να μην είχε καταφέρει να τραβήξει επάνω του τα φώτα της δημοσιότητας, φαίνεται, όμως, ότι ένα προκλητικό βίντεο και μία απαγόρευση από το πουριτανικό MTV που δεν διστάζει να δείχνει Miley Cyrus, αλλά προσβάλλεται από ένα καλλιτεχνικό βίντεο, αρκούν για να σε βοηθήσουν.