Ήταν κάποτε το κυριακάτικο «Δεύτερο Πρόγραμμα»

Ήταν κάποτε το κυριακάτικο «Δεύτερο Πρόγραμμα»
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ένα project, ένα σχέδιο, που κράτησε μόλις έναν χρόνο, μία σαιζόν. Και σάρωσε. Αλλά γρήγορα το σταμάτησαν, δεν άντεξαν την επιτυχία του.

24 Απριλίου 2014
Ήταν τότε λοιπόν που φτιάχτηκε το κυριακάτικο «Δεύτερο Πρόγραμμα». Ένα αυτόνομο ραδιόφωνο μόνο για την Κυριακή. Η συνταγή, απλή: παραγωγοί και δημοσιογράφοι της ΕΡΤ μαζί με μερικά επιτυχημένα πρόσωπα από την ιδιωτική ραδιοφωνία έστησαν ένα μοναδικό, ένα ξεχωριστό ραδιόφωνο. Τις καθημερινές έκαναν πρόγραμμα σε άλλες συχνότητες και τις Κυριακές μαζεύονταν όλοι στο ανανεωμένο κι ελεύθερο «Δεύτερο Πρόγραμμα». Από τον Γιάννη Πετρίδη και τον Γιώργο Παπαστεφάνου, έως τον Ανδρέα Ρουμελιώτη και τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο. Αλλά και άλλοι, τηλεαστέρες αργότερα, όπως ο Γιώργος Παπαδάκης και η Σεμίνα Διγενή. Δεν θυμάμαι μήπως ήταν και ο Σταύρος Θεοδωράκης εκεί με την (πολύ καλή) εκπομπή «Ραδιόφωνο Αγάπη μου», ένα ραδιοφωνικό e-tetRadio της εποχής.
 
Το πείραμα πέτυχε. Ενώ οι μετρήσεις ακροαματικότητας έδιναν στο καθημερινό «Δεύτερο Πρόγραμμα» ποσοστό γύρω στο 5%, το «Κυριακάτικο Δεύτερο» έφτασε κάποια στιγμή να είναι και πρώτο στην κατάταξη (19,2%), μαζί με τον «Αθήνα 98.4» που ανέβαινε σε κάτι δυσθεώρητα νούμερα, τύπου 19 ή 20%. Δυστυχώς δεν το κράτησαν πολύ οι ιθύνοντες της ΕΡΤ, τους χάλαγε τη μαγιά. Λίγο αργότερα το σταμάτησαν με αποτέλεσμα το... κανονικό και... συνηθισμένο «Δεύτερο» της Κυριακής, της οποιαδήποτε Κυριακής του χρόνου, να κατρακυλήσει ξανά στο 4 και 5%.