Ποιος Μπολτ, ο Προκόπης Δούκας...

Ποιος Μπολτ, ο Προκόπης Δούκας...
Ακολουθήστε μας στο Google news

Αποκλειστική δήλωση για τον Προκόπη Δούκα έκανε στο έντυπο «τετΡΑΔΙΟ» της «Εφημερίδας των Συντακτών» ο Γιουσέιν Μπολτ, ο περίφημος Τζαμαϊκανός σπρίντερ, ο ταχύτερος άνθρωπος του κόσμου.

24 Απριλίου 2014
Ιδού: «Βγάζω το καπέλο, υποκλίνομαι στον Προκόπη Δούκα. Τόσο γρήγορα που έτρεξε να πιάσει θέση στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση πέρυσι προς τα τέλη του καλοκαιριού, αρχές Σεπτεμβρίου, ούτε εγώ. Θα ήθελα να τον συναντήσω κάποια στιγμή από κοντά, να μου πει για την προπόνησή του. Εχουμε πολλά μυστικά να ανταλλάξουμε εμείς οι σπρίντερ». Το «τετΡΑΔΙΟ» είναι φίλος του αθλητισμού αλλά αυτό αποτελεί υποχρέωση του ΣΕΓΑΣ. Κάποιος πρέπει να προχωρήσει τη δουλειά, ο αθλητισμός και ο πολιτισμός αποτελούν κεφάλαια για τη χώρα μας, ρωτήστε τον Γιάννη Ιωαννίδη και τον Πάνο Παναγιωτόπουλο, αντίστοιχα, να σας πουν.
 
«Μετά από πολλή σκέψη κι ένα βασανιστικό καλοκαίρι, μετά από άπειρες ώρες τηλεφωνικών διαβουλεύσεων και καβγάδων, αποφάσισα, όπως και εκατοντάδες άλλοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, να κάνω αίτηση στον μεταβατικό φορέα της ΔΤ, παρά την αρχική μου αρνητική διάθεση» έγραφε στην «Athens Voice» ο Προκόπης Δούκας, προσπαθώντας με ένα εκτενές άρθρο του να δικαιολογήσει την απόφασή του να πάει στον νέο φορέα. Την «πληρωμένη» απάντηση την έδωσε με ένα μικρό tweet κάποιος άγνωστος χρήστης των social media: «Ολος ο κόσμος γνώριζε από την πρώτη πρώτη στιγμή πως ο Προκόπης Δούκας θα πήγαινε στη ΝΕΡΙΤ εκτός από τον ίδιον».
 
Φυσικά δεν μπορούμε να στραφούμε ενάντια σε έναν εργαζόμενο που βρίσκει δουλειά (έστω και) στη ΔΤ. Το λέγαμε τότε και για τον Προκόπη Δούκα ακόμα. Απλώς, στην πορεία αρχίζεις και παρατηρείς καλύτερα τους βασιλικότερους του βασιλέως και βγάζεις πια τα σωστά συμπεράσματα. Στο τέλος εκείνου του περίφημου κειμένου του ο κ. Δούκας σημείωνε: «Η πραγματική πολιτική διαμάχη στην Ελλάδα δεν είναι μεταξύ “μνημονιακών” / “συστημικών” και των αντιθέτων τους. Είναι μεταξύ των υπερσυντηρητικών οπαδών της καθυστέρησης και των ουσιαστικά προοδευτικών ανθρώπων…». Ο κύριος Προκόπης Δούκας είναι -αναμφίβολα- ένας «προοδευτικός άνθρωπος», ένας… «ουσιαστικά προοδευτικός άνθρωπος», δεν είναι ένας εκ των «υπερσυντηρητικών οπαδών της καθυστέρησης». Και το αποδεικνύει καθημερινά στην πρωινή εκπομπή του 10 με 12, στην Ελληνική Δημόσια Ραδιοφωνία. Ειδικά όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές γίνεται όλο και πιο «ουσιαστικά προοδευτικός».