Το «Θαυματουργό» TEN

Το «Θαυματουργό» TEN
Ακολουθήστε μας στο Google news

Το Ten ακολουθεί την πορεία του Αντωνίου του θαυματουργού, υιού κάποιου Θεού, όπως όλοι, και γίνεται μάρτυρας των θαυμάτων του, μεταξύ των οποίων η θέρμανσις των υδάτων, η εξαφάνισις των καρκινοπαθών, το χρυσαφένιο δάσος κ. ά. Το χρονικό ντύνουν ηχητικά διασκεδαστές με ύμνους εις την μπανάνα.

02 Μαΐου 2014Το θερμαινόμενον ύδωρ
Εις ταβέρναν κοσμική συνέτρωγε ο Αντώνιος μετά της συζύγου του όταν αντελήφθη νεαρόν να δακρύζει. «Γιατί δακρύζεις, τέκνον μου;», ρώτησε ο Αντώνιος. «Η πισίνα που κολυμπώ δεν έχει ζεστό νερό, κύριε» απήντησεν ο νεαρός. Άμα τη αφίξει εις την οικίαν του ο Αντώνιος, καταβεβλημένος από την ευρεία κατανάλωση παϊδακίων υπέκυψε εις τις συζυγικές εκκλήσεις κι ετηλεφώνησεν εις τον παρακοιμώμενόν του, ο οποίος ετηλεφώνησεν εις τους υπουργούς και η πισίνα αμέσως εθερμάνθη!


 
Ο πρωταθλητής παις
Επτά ημέρες μετά το γεγονός ο Αντώνιος μετέβη εις Μέγαρον Μουσικής Αθηνών εν Αττική όπου παρακολούθησε συναυλίαν. Εξερχόμενος του Μεγάρου ήκουσεν μίαν γνώριμην φωνήν να τον καλεί εν μέσω φρουρών και φαρισαίων. «Αντώνιε, Αντώνιε!». Ο πατήρ του νεαρού τον συγκρατούσε και ο Αντώνιος υπεχρεώθη να τον επιπλήξει ευγενικώς. «Αφήστε το παιδί να έλθει κοντά μου, σ’ αυτό θα πέσει το μέλλον που σχεδιάζω». Ο παις επλησίασεν τον Αντώνιον και του ενεχείρησε ένα χρυσό μετάλλιο. «Θαύμα, θαύμα!» ανέκραξαν οι πιστοί και οι αυθορμήτως παρευρισκόμενοι εικονολήπται και ηχολήπται. «Πού είδατε το θαύμα;» ρώτησε εις παρευρισκόμενος. «Μα, έκανε τον παίδα πρωταθλητήν!», ανέκραξαν όλοι με μία φωνή.


 
Ο απεγνωσμένος ξενοδόχος
Εις ημέραν ηλιόλουστον ο Αντώνιος περιφερόταν ασκόπως εις παραλίαν της Μυκόνου των Κυκλάδων. Εκεί αντίκρυσεν ξενοδόχον, τον οποίον είχε γνωρίσει παλαιότερα μέσω του μαθητή του Μιλτιάδου να οδύρεται απαρηγόρητος. «Τι έπαθες, καλέ μου άνθρωπε;» ρώτησεν ο Αντώνιος. «Το ξενοδοχείον μου έχει χιλίας κλίνας και η παραλία μου χωράει μόνον πεντακοσίας ξαπλώστρας και ομπρέλας», απήντησεν ο οδυρόμενος ξενοδόχος. Ο Αντώνιος πάτησε δέκα κομβία εις το κινητόν του, ψιθύρισε ακατάληπτας εκφράσεις εις τον συνομιλητή του και απεφάνθη: «Πήγαινε στο ξενοδοχείο σου, τέκνον μου. Από αύριο θα μπορείς να έχεις 1.500 κλίνας παραλίας μετά ομπρελών ώστε να εξυπηρετείς και τους επισκέπτες».


 
Ο καρκινοπαθής
Προσερχόμενος στο γραφείον του ο Αντώνιος εσυνάντησεν ηλικιωμένον κύριον, ο οποίος του έφραζεν την είσοδον. «Είμαι καρκινοπαθής και δεν μπορώ να πάρω τα φάρμακά μου ούτε να νοσηλευτώ, Αντώνιε» του φώναξε. Αμέσως ο Αντώνιος διέταξε τη φρουρά του να απομακρύνει ευγενώς τον ηλικιωμένο εις παρακείμενον Αστυνομικό Τμήμα ώστε αυτός να βοηθηθεί εις την μετάνοια και εισελθών εις το γραφείον του επικοινώνησε με τον αρμόδιον υπουργό του: «Αγαπητέ Άδωνη, υπάρχει μία ασθένεια που ονομάζεται καρκίνος». «Το γνωρίζω, Δάσκαλε», απήντησεν ο Άδωνης. «Θέλω να τη διαγράψεις από τον κατάλογον ασθενειών, αμέσως». Και έτσι εξηφανήσθη ο καρκίνος και οι καρκινοπαθείς εν μία ημέρα.


 
Το πετρέλαιον πέλαγος
Μεταβαίνων εις νήσους του Ιονίου ο Αντώνιος εσυνάντησεν αχόρταγον πλην ενθουσιώδη εκπρόσωπον εταιρίας πετρελαϊκών ειδών, ο οποίος του εξήγησε ότι η θάλασσα στην οποία πλέουν μπορεί να γεννήσει πακτωλό χρημάτων που θα βοηθήσουν τον λαό του μέσω της εξόρυξης πετρελαίου. Ο Αντώνιος σκεπτόμενος τα δεινά που μπορεί να επιφέρει ο πλούτος στον περιούσιον λαό του με μία και μόνο κίνηση διπλασίασε την τιμή του. Έτσι, όλοι οι Έλληνες εστράφησαν εις τα φυσικάς πηγάς θέρμανσης και επιτέλους καταλάβαιναν πια τας αλλαγάς των εποχών.


 
Το χρυσαφένιον δάσος
Μία ημέρα επεσκέφθησαν τον Αντώνιον εκπρόσωποι κατοίκων ενός απομακρυσμένου μα φημισμένου τόπου που ονομαζόταν Χαλκιδική. Του διαμαρτυρήθηκαν ότι δεν μπορούσαν πια να ζήσουν από τον τουρισμό, καθώς τα κόστη ήταν πολύ υψηλά και ο τόπος τους είχε εγκαταλειφθεί εις την τύχη του, χωρίς κανένα έργο από τους άρχοντες. Ο Αντώνιος σκέφθηκε για μερικά δευτερόλεπτα, συσκέφθηκε με τους χορηγούς τους και την επόμενη κιόλας ημέρα μετέτρεψε το παρακείμενο στο χωρίον των άτυχων κατοίκων δάσος εις ορυχείον χρυσού! Όταν οι κάτοικοι διαμαρτυρήθηκαν ότι ο χρυσός καταστρέφει το περιβάλλον ο Αντώνιος απέστειλεν τάγματα αγγέλων με ρομφαίες και τους απεμάκρυνε εκ του χωρίου τους. Η απληστία είναι ανωτέρα της αχαριστίας, απεφάνθη.


 
Το ελλειμματικό πλεόνασμα
Προβληματισμένος επεσκέφθη τον Αντώνιον ο διορισθείς υπουργός του επί των Οικονομικών Ιωάννης. Άνοιξε τον φορητόν υπολογιστή του λάπτοπ, τον εναπόθεσε εις το γραφείον του Αντωνίου και απελπισμένος ανέκραξεν: Αντώνιε, Αντώνιε, λαμά σαβαχθανί! Απορημένος ο Αντώνιος τον εκοίταξε και του ζήτησε εξηγήσεις. Ο Ιωάννης του εξήγησε ότι πλεόνασμα δεν βγαίνει. Ο Αντώνιος, πάτησε αμέσως Διαγραφή (Delete) εις το πληκτρολόγιον του λάπτοπ του Ιωάννη και επί της στήλης Οφειλαί Προς Τρίτους. Αίφνης το έλλειμμα μετετράπη εις πλεόνασμα.  Πίστευε και μη ερεύνα, τέκνον μου…


 
Το δωρεάν wi-fi
Εις τηλεοπτικόν στούντιον ευρισκόμενος ο Αντώνιος ερωτήθη αιφνιδίως από δημοσιογράφον δια την ανάπτυξην που υπεσχέθη εις τους πιστούς και ακόμα δεν εμφανιζόταν εις τον ορίζοντα. Ο Αντώνιος ήρεμα απήντησε ότι οι Έλληνες θα απολαμβάνουν δωρεάν wi-fi σε λίγους μήνες. Απορήσας ο δημοσιογράφος δια την σχέσιν wi-fi και αναπτύξεως επληροφορήθη από τους συμβούλους του Αντωνίου μέσω της ενδοσυνεννοήσεως ότι ο άρχων του σταθμού του απολαμβάνει ήδη τις δωρεάν υπηρεσίες του Αντωνίου ώστε αυτός να μπορεί να αμείβεται απροσκόπτως και εσιώπησεν.


 
Ο μαύρος καλαθοσφαιριστής
Εις ομάδαν της Ελλάδος μετείχεν εις καλαθοσφαιριστής έγχρωμος, ο οποίος ματαίως κατάφερνε να παρακολουθεί το πρόγραμμα προπονήσεων και αγώνων. Η οικογένειά του πτωχή δεν μπορούσε να θρέψει αυτόν και τον αδελφό του. Η ρίψις μπανανών δεν είχε επινοηθεί ακόμα από τους κατοίκους της πόλεώς του, οι οποίοι μέχρι εκείνης της στιγμής πετούσαν μόνον τραπεζοκαθίσματα και άνθη εις τα πολιτιστικά κέντρα αναψυχής. Πληροφορηθείς την περίπτωσίν του ο Αντώνιος αποφάσισε να απαγορεύσει εις όλους τους έγχρωμους την ελληνοποίησή τους προκειμένου να διορθώσει τας αδικίας και να υποχρεώσει τον καλαθοσφαιριστή να καταφύγει εις ΝΒΑ των ΗΠΑ ώστε να προκόψει. Μάλιστα, τον εξεπροβόδισε αυτοπροσώπως.


 
Το φθηνόν ακίνητον
Άμα τη αφίξει του, εν τω Μεγάρω Μαξίμου, ο Αντώνιος ανακάλυψε ότι το Δημόσιον είχε εις την κατοχήν του πολλά ακίνητα αμυθήτου αξίας. Τω αυτώ και ο περιούσιος λαός του με αποτέλεσμα να δημιουργείται πρόβλημα συντηρήσεως αυτών και διατηρήσεως της ιδιοκτησίας των. Αμέσως, διπλασίασε τας αντικειμενικάς αξίας αυτών ώστε όλοι οι κάτοικοι να αισθανθούν πλούσιοι για μία έστω ημέραν και προκειμένου να μην τους επιβαρύνει με επιπλέον πλούτο, τον οποίον πιθανώς δεν ημπορούσαν να αντέξουν, ενεχείρισε όλα τα δημόσια αγαθά δωρεάν εις αυτούς, οι οποίοι ήτο μαθημένοι στον πλούτον. Την ιδία ημέραν οι πολίται της χώρας ανακάλυψαν ότι τα ακίνητά τους είχαν εξαϋλωθεί. «Μακάριοι οι πτωχοί» απεφάνθη ο Αντώνιος. Αυτό ήτο και το πρώτο θαύμα του Αντωνίου…