Life after death – τα τραγούδια της εβδομάδας

Life after death – τα τραγούδια της εβδομάδας
Ακολουθήστε μας στο Google news

Η μουσική βιομηχανία απαντά στο αιώνιο ερώτημα «υπάρχει ζωή μετά θάνατον;» με ένα… ολόφρεσκο άλμπουμ του μακαρίτη Michael Jackson ενώ οι Basement Jaxx επιστρέφουν και οι tUnE-yArDs, Nicki Minaj, Kate Tempest χτυπούν ρυθμικά τύμπανα σε πείσμα των μελωδικών Neil Young και Echo & The Bunnymen. Iggy και Nick Cave μαζί βγάζουν τη γλώσσα...

04 Μαΐου 2014Nicki Minaj ft. Soulja Boy – Yasss Bish!!
Η πάντοτε προκλητική Nicki Minaj, εν μέσω μίας δικαστικής διαμάχης  με ένα σχεδιαστή για την πατρότητα των περουκών της, ετοιμάζει κι αυτή το νέο της άλμπουμ με τίτλο The Big Print. Το πρώτο δείγμα ανέβηκε στο Soundcloud και είναι ένα λιτό, πλην, εθιστικό ραπ με φιλοξενούμενο τον Soulja Boy.


 
Meridian Dan - I'm From A Place
Στην άλλη ακτή του Ατλαντικού, όμως, στη Μ. Βρετανία ένας νεαρός μαύρος ράπερ ήλθε από το πουθενά για να κατακτήσει τα charts, τα ραδιόφωνα και το Internet με το German Whip (ακούστε το εδώ). Λίγες ημέρες μετά την έκπληξη μας προσφέρει ένα δεύτερο δείγμα του ταλέντου του με ένα τραγούδι που ουσιαστικά αποτελεί το βιογραφικό του.


 
Michael Jackson & Paul Anka - Love Never Felt So Good
Πολύς ο λόγος εδώ και καιρό για το Xscape, το δεύτερο μεταθανάτιο άλμπουμ του Michael Jackson που η εταιρία του υποστηρίζει ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει (είχε προηγηθεί το ομώνυμο του 2010). Μιας και επίκειται η κυκλοφορία του και σίγουρα θα σπάσει ταμεία, ας παρουσιάσουμε κι εμείς ένα δείγμα με τον Paul Anka σε ένα τραγούδι που έγραψαν μαζί το 1983 και τώρα κυκλοφορεί κανονικά δεχόμενο τις περιποιήσεις του Timbaland. Το ίδιο, σχεδόν, τραγούδι ηχογραφήθηκε το 1984 από τον Johnny Mathis με άλλους στίχους, ενώ στην deluxe έκδοση του άλμπουμ υπάρχει και ένα remix με φωνητικά του Justin Timberlake.


 

 
Basement Jaxx – Unicorn
Κι αφού μπήκαμε στα χορευτικά ας ακούσουμε το νέο τραγούδι των Basement Jaxx. Πέντε ολόκληρα χρόνια είχαν να κυκλοφορήσουν νέα δουλειά και ονόματα όπως οι Disclosure βρήκαν το χώρο να αναπτυχθούν. Το ντουέτο των βρετανών επιστρέφει για να καθίσει στο θρόνο του.


 
tUnE-yArDs - Water Fountain
Η Merrill Garbus είναι μία από τις πιο παράξενες δημιουργούς των καιρών μας. Από την άλλη, βέβαια, η εταιρία 4AD δεν φημίζεται και για τις συμβατικές της επιλογές. Το τρίτο άλμπουμ των tUnE-yArDs, του συγκροτήματος-ντουέτο, δηλαδή, με τον μπασίστα Nate Brenner, κυκλοφορεί σήμερα και προσωπικά το έχω πολύ ψηλά στις προτιμήσεις μου. Ο τίτλος αυτού Nikki Nack και το πρώτο επίσημο single με ένα περίεργο, αλλά πάντοτε υψηλής αισθητικής βίντεο είναι το Water Fountain. Τα κρουστά, κι εδώ έχουν τον πρώτο λόγο.


 
Kate Tempest - Lonely Daze
Ακούγοντας την Kate Tempest στο ντεμπούτο της που θα κυκλοφορήσει σε δύο εβδομάδες αντιλαμβάνεσαι πόσο επιδραστικός ήταν ο Beck με εκείνο το ντεμπούτο του στη δεκαετία του ’90. Η αγγλίδα ποιήτρια ετοιμάζεται να κατακτήσει και τη μουσική σκηνή με την πρώτη της ηχογράφηση. Ποίηση σε ρυθμό ραπ με στοιχεία blues και rock.


 
Echo & The Bunnymen - Holy Moses
Ο «εγωιστής» Ian McCulloch και οι θρυλικοί πια Echo & The Bunnymen επιστρέφουν κλείνοντας 36 χρόνια ζωής! Δωδέκατο άλμπουμ με τίτλο Meteorites και νομίζω δεν χρειάζονται πολλά λόγια.  Η εταιρία τους ανέβασε και ένα sampler με δείγματα όλων των τραγουδιών. Ακούστε το εδώ


 
Iggy Pop & Nick Cave featuring Thurston Moore – Nobody’s City
Φυσικά και απορείτε για αυτή τη σύμπραξη. Ο Thurston Moore παίζει κιθάρα, ο Jim Sclavunos (Bad Seeds) ντραμς κι ο Iggy μοιράζεται τα φωνητικά με τον Nick Cave σε μία διασκευή τραγουδιού του Jeffrey Lee Pierce των Gun Club; Θα το βρείτε στη συλλογή tribute με τίτλο Axels and Sockets, που συμπληρώνεται από τους Debbie Harry, Primal Scream και Mark Lanegan, μεταξύ πολλών άλλων.


 
Fantasmes - The Shadow Self
Δύο πορτορικάνοι μουσικοί, ο Mario Negrón και ο Darío Morales, που αναφέρουν ως επιρροές τους τους Beatles, τους θρυλικούς Os Mutantes, αλλά και τους Velvet Underground και Can, κυκλοφόρησαν πριν λίγες ημέρες το ντεμπούτο τους, Redness Moon, και λίγο μετά ένα EP με τον τίτλο Thralls To Strange Witchcraft από όπου ακούμε το The Shadow Self.


 
Neil Young - Needle Of Death
Καθώς χαμηλώσαμε τους τόνους μπορούμε να υποδεχθούμε τον μεγάλο Neil Young, που επιστρέφει στο τέλος του μήνα με ένα άλμπουμ, το οποίο ηχογραφήθηκε με τη συνεργασία του Jack White! A Letter Home ο τίτλος του και το Needle Of Death το πρώτο δείγμα, έτσι απλά και λιτά όπως έχουμε αγαπήσει τον Neil Young όλα αυτά τα χρόνια.