Δίνεις προσκλήσεις για συναυλίες; Πρόστιμο!

Δίνεις προσκλήσεις για συναυλίες; Πρόστιμο!
Ακολουθήστε μας στο Google news

Πόσο πιο παράλογο μπορεί να γίνει το ΕΣΡ; Ουδείς μπορεί να πει με ασφάλεια.

07 Μαΐου 2014
Έναν διαγωνισμό μετέδωσε χθες ο Νίκος Χατζηνικολάου στον «Real 97.8» για ένα σκουτεράκι και, αμέσως μετά, στο φινάλε του ραδιοφωνικού σποτ, είχε πέντε-έξι διευκρινήσεις από... κάτω. Περισσότερη ώρα ήταν τα «ψιλά» γράμματα από τον ίδιο τον διαγωνισμό! Ας όψεται το ΕΣΡ που απαγορεύει τους διαγωνισμούς για τα τυχερά παίγνια. Αποτελεί η κλήρωση για ένα σκούτερ, τυχερό παίγνιο; Μπορείς να πεις πως ναι, ειδικά όταν ένα SMS κοστίζει 1.30 ευρώ. Πάντως ο «Real FM» έχει τιμωρηθεί ήδη με πρόστιμο για έναν διαγωνισμό του περασμένου Ιουνίου στην εκπομπή του Χατζηνικολάου - ο μοναδικός ραδιοσταθμός προς το παρόν στον οποίον καταλογίστηκε πρόστιμο για αυτό το λόγο. 
 
Όμως σίγουρα δεν είναι διαγωνισμός η κλήρωση προσκλήσεων για συναυλίες, ειδικά όταν το SMS κοστίζει όσο ένα κανονικό SMS. Σύμφωνα λοιπόν με τη νομοθεσία του ΕΣΡ, η οποία παραμένει ακόμα «θολή» και μπερδεμένη, ακόμα και μία τέτοια κλήρωση μπορεί να θεωρηθεί τυχερό παίγνιο! Και να τιμωρηθεί με πρόστιμο ο ραδιοσταθμός που δίνει δύο διπλές προσκλήσεις για την εμφάνιση του Τόνι Σφήνου στο KooKoo! Μην ψάχνετε για λογική, μερικά πράγματα είναι περισσότερο παράλογα ακόμα κι απ' όσο φαίνονται.  
 
Στη χθεσινή ενημέρωση των δημοσιογράφων ρωτήσαμε τον πρόεδρο του ΕΣΡ σχετικά με το ζήτημα. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, ούτε αυτός ο ίδιος δεν μπορούσε να μας δώσει συγκεκριμένη απάντηση. «Δεν ξέρω» απάντησε και απλώς σήκωσε τους ώμους του...