Το «τα πικρά δάκρυα του Μπούκουρα» ΤΕΝ

Το «τα πικρά δάκρυα του Μπούκουρα» ΤΕΝ
Ακολουθήστε μας στο Google news

Η αλλήθωρη ματιά του Ten στα γεγονότα αλλάζει τραγούδια και ορθογραφίες, πνίγεται στα πικρά δάκρυα του φασισμού, καταγράφει τον ιστορικό Επιλάφιο του Αντώνη και ζητά αποποινικοποίηση της σχέσης με τη φραντζόλα, ακούγοντας King Crimson, Dub Pistols, Boney M, νέους James και λοιπούς φουρνάρηδες ήχων…

09 Μαΐου 2014Να αλλάξουμε και τα τραγούδια
Σαρωτικές οι μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης στο δρόμο για μια νέα Ελλάδα. Μετά τις ευεργετικές παρεμβάσεις σε παραλίες και δάση, ο Αντώνης Σαμαράς προωθεί με τη βοήθεια του «κόκκινου» Πάνου και μία σειρά παρεμβάσεων στην τέχνη, ξεκινώντας από τα τραγούδια. Με νομοθετική ρύθμιση που προωθείται προβλέπεται η αλλαγή τίτλων και στίχων τραγουδιών με αναφορές σε θάλασσες και δάση. Ενδεικτικά το «Μια Θάλασσα Μικρή» προτείνεται να γίνει «Μία Πλαζ Ιδιωτική». Το «Περπατώ εις το δάσος όταν ο λύκος δεν είν’ εδώ» μπορεί να γίνει «Περπατώ εις το γκολφ όταν ο Tiger Woods δεν είν’ εδώ». Κι εμείς αναπολούμε θάλασσες μικρές ή μεγαλύτερες.

 

Τι Δανεία τι Ουκρανία
Ουκρανία θα γίνουμε αν δεν στηρίξουμε Πα.Σο.Κ.-Ελιά προειδοποίησε (και δεν απείλησε -θέλω να βλέπω την θετική πλευρά ως θετικός άνθρωπος) ο υπεύθυνος για τις εκλογές υφυπουργός Εσωτερικών κ. Γρηγοράκος. Αυτή είναι και η σημαντικότερη ορθογραφική παρέμβαση των τελευταίων ετών, καθώς ο υφυπουργός έσπευσε να διορθώσει τη λανθασμένη γραφή του «Δανία» ως «Δανεία του Νότου» (του προηγούμενου πρωθυπουργού και αρχηγού του) και, μάλιστα, διόλου τυχαία υποκαθιστώντας την με την Ουκρανία. Αντιθέτως, το έπραξε σε μία ακραία εκδήλωση οπορτουνισμού λίγες ημέρες πριν τους τελικούς της Eurovision όπου η Ουκρανία διαπρέπει τα τελευταία χρόνια.


 
Rise Up, ρε!
Και μιας και μιλήσαμε για Eurovision να σας μεταφέρω τις αντιρρήσεις της αοιδού Καίτης Γαρμπή που έμεινε στην ιστορία για το θεσπέσιο πόδι της (καθώς το άτεχνο κοινό ακόμα δεν εκτίμησε τη φωνή της) για την ελληνική συμμετοχή. Η σεμνή καλλιτέχνις δήλωσε ότι θα τα ήθελε λίγο πιο παραδοσιακά τα πράγματα και όχι με αγγλικό στίχο. Η πρόταση του Ten συμβιβαστική: να μετατραπεί ο τίτλος σε Rise Up, ρε!


 
Σαράντα χρόνια φούρναρης
Και καθώς μιλάμε για παράδοση να μείνουμε στη συνταρακτική δήλωση του Στάθη Μπούκουρα σχετικά με το λάθος του να κοιμηθεί με μία φραντζόλα και να ξυπνήσει βουλευτής με αποτέλεσμα να καταλήξει φυλακισμένος. «Είναι αυτή δημοκρατία που ποινικοποιεί τη σχέση με μία φραντζόλα;», σκέφτηκε η Ραχήλ Μακρή και σε μία συγκινητική εκδήλωση μητρικής αγάπης έσπευσε να στέρξει τον αδικημένο φούρναρη ως νέα Ma Barker.


 
Ποτάμι τα δάκρυα
Αυτά δήλωσε ο Στάθης και ξέσπασε σε θρήνο από βήματος της Βουλής σφραγίζοντας έτσι την Προς Κορινθίους επιστολή του που διατύπωνε επί σειρά ετών, όπως καταγράφηκε και στο βίντεο που ακολουθεί. Τα πικρά του δάκρυα κατέληγαν σε λίμνες αίματος.


 
Ο ΕπιΛάφιος του Αντώνη
Στον αντίποδα των κροκοδείλιων δακρύων του Μπούκουρα ο Αντώνης σφράγισε την εποχή του, όπως ο Περικλής, εκφωνώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ τον δικό του ανορθόγραφο Επιτάφιο. Ο ΕπιΛάφιος του Αντωνίου εν μέσω απόλυτης σύγχυσης, όπως τραγουδούν και οι King Crimson.


 
Δούκας χωρίς δουκάτο
Και μιας και διατελούμε εν πλήρη συγχύσει ας συναντήσουμε έναν… ανεπρόκοπο Δούκα. Απομακρύνεται από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΡΙΤ ο Προκόπης Δούκας, ο οποίος είχε απομακρύνει την ΕΡΤ από την ζωή του και είχε τελέσει λευκό γάμο με την ΔΤ. Τον συμπονούμε και με όλη μας την αγάπη του αφιερώνουμε τον…


 
Κοιτάμε μπροστά
Και καθώς αφήνουμε τον Δούκα εν κινήσει ας ακούσουμε και το σχετικό τραγουδάκι της εβδομάδας: το Moving On των James. Καινούριο, αν και φρέσκο δεν το λες κι ας προσπαθεί να μας πείσει για το… προοδευτικό με τον τίτλο του.


 
Six million ways to live
Η συναυλία της εβδομάδας, όμως, μας αποζημιώνει και μάλιστα για ολόκληρο τριήμερο! Το Grooveport Festival στο Block 33 της Θεσσαλονίκης ξεκινά σήμερα σε ρυθμούς dub και reggae μέχρι και την Κυριακή. Εκεί, μεταξύ πολλών άλλων, θα βρεθούν και οι Dub Pistols με τις δικές τους συμβουλές και διεξόδους για τη ζωή. Πληροφορίες θα βρείτε εδώ. Μέχρι την άλλη Παρασκευή με ένα προεκλογικό Ten...