«Έξυπνο είναι το τραγούδι που θα σε αγγίξει»

«Έξυπνο είναι το τραγούδι που θα σε αγγίξει»
Ακολουθήστε μας στο Google news

H Angelika Dusk γράφει pop μουσική στο στιλ των καλλιτεχνών που θαυμάζει από μικρή: της Alicia Keys, της Florence and the Machine, της Emeli Sande και της Pink. Αυτές είναι οι επιρροές της. Απόψε παίζει στο Tin Pan Alley, σε έναν καταπληκτικό και με ωραία αισθητική μικρό αμφιθεατρικό χώρο για live στου Ψυρρή. 

15 Μαΐου 2014
\"\"

Το πρώτο της single είναι το «Love on your own terms» και ακούγεται ήδη στα ραδιόφωνα.



Το ντεμπούτο της άλμπουμ είναι σχεδόν έτοιμο και τραγούδια του θα ακούσουμε live και απόψε. Θα παίξει και διασκευές φυσικά. Ξεκλέψαμε λίγο χρόνο ανάμεσα σε πρόβες και προετοιμασίες και της ζητήσαμε να μας απαντήσει σε τρεις, συγκεκριμένες, ερωτήσεις.
 
Γιατί αποφάσισες να επιλέξεις ξένους παραγωγούς για το άλμπουμ σου; 
Γράφω αγγλική ποπ μουσική άρα θα πάω σε αυτούς που είναι ειδήμονες του είδους, τους Άγγλους! (γέλια) Η διαδικασία δεν ήταν απλή, καθώς για να δεχτούν να δουλέψουν μαζί σου πρέπει να περάσεις από τους μάνατζέρ τους και να δουν ότι έχεις αξιόλογο «προϊόν». Μου πήρε πολλά email, πολλά τηλεφωνήματα, πολλούς μάνατζερ στους οποίους έστειλα τις μουσικές μου ιδέες, μέχρι να ακούσω από τους Red Triangle Productions (γνωστοί για τις συνεργασίες τους με τους Pixie Lott, One Direction, Olly Murs) και τον Ross Cullum (γνωστός για τις συνεργασίες του με τους Tori Amos, Rufus Wainright, Tears for Fears, Enya, Roxy Music) ότι θέλουν να δουλέψουν μαζί μου. Είναι όλοι τους άνθρωποι με τους οποίους συνεννοούμαι με ένα βλέμμα πλέον. Τους «ζωγραφίζω» την εικόνα του πώς φαντάζομαι ηχητικά ένα τραγούδι και μαζί χτίζουμε το κομμάτι, εγώ στο πιάνο, αυτοί σε άλλα όργανα και στους υπολογιστές με τα αρχεία ήχων. Όταν βγαίνει το αποτέλεσμα που είχα στο νου μου χοροπηδάμε όλοι μαζί στο στούντιο!
 
Υπάρχουν έξυπνα τραγούδια;  
Αν εννοείτε με το χαρακτηρισμό «έξυπνο» ότι ένα τραγούδι είναι τεχνικά πολύπλοκο, τότε ναι, υπάρχουν. Αν εννοείς να εξυπηρετούν κάποιο σκοπό πολιτικό ή κοινωνικό, τότε επίσης υπάρχουν και έχουν υπάρξει κατά τη διάρκεια της ιστορίας. Για μένα έξυπνο είναι το τραγούδι που θα με αγγίξει. 
 
Το ρέκβιεμ του ελληνικού τραγουδιού έχει θέση στο σήμερα; 
Καμία μουσική δεν πεθαίνει, ειδικά όταν είναι τόσο ποιοτική όπως τα πανέμορφα λαϊκά μας, τα ρεμπέτικα ή όλο το φάσμα της παραδοσιακής μουσικής μας. Στην αέναη πορεία της προστίθεται και η μουσική πολλών νέων Ελλήνων καλλιτεχνών που έχουν πολλά να πούνε. Πηγαίνω συνεχώς σε συναυλίες και βλέπω πολλούς αξιόλογους καλλιτέχνες όπως τον Σταύρο Λάντσια, τον Τάκη Φαραζή, την Έλλη Πασπαλά, τον Leon, τον Monsieur Minimal, τους Minor Project, την Ελεονώρα Ζουγανέλη και είμαι εντυπωσιασμένη από την ποικιλία και την ενέργειά τους!
 
Info
«Tin Pan Alley», Τουρναβίτου 6, πλατεία Ασωμάτων
τηλέφωνο: 210-3210158
εισιτήρια: 7 € (όρθιοι) και 9 € (καθήμενοι, τραπέζι).