«Ο σημερινός Αθήνα 9.84 προβάλλει την ταυτότητα της πλειοψηφίας που τον διοικεί»

«Ο σημερινός Αθήνα 9.84 προβάλλει την ταυτότητα της πλειοψηφίας που τον διοικεί»
Ακολουθήστε μας στο Google news

Άρθρο του Νίκου Σοφιανού, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Υποψήφιου Δημάρχου Αθηναίων με τον συνδυασμό «Λαϊκή Συσπείρωση» αποκλειστικά για το e-tetRadio. Θέμα του, το δημοτικό ραδιόφωνο της πόλης, ο «Αθήνα 9.84». 

15 Μαΐου 2014
Του Νίκου Σοφιανού
 
Στηρίξαμε στην πράξη το δικαίωμα των εργαζόμενων στον «Αθήνα 9.84» στη δουλειά τους. Αυτό δεν σημαίνει υποστήριξη όλης της προσπάθειας που έγινε τα προηγούμενα χρόνια από μια σειρά δημάρχους υποστηριζόμενους από τη ΝΔ να αξιοποιήσουν το δημοτικό ραδιόφωνο για την πολιτική, ιδεολογική και προσωπική προβολή τους.
 
Με τη συμμετοχή μας στη διοίκηση του «Αθήνα 984» εκ μέρους του συνδυασμού μας προσπαθήσαμε να ιεραρχήσουμε, από τη μια τις ανάγκες των εργαζομένων και από την άλλη την ύπαρξη μιας όσο γίνεται πιο αντικειμενικής ενημέρωσης. Εμείς θεωρούμε ότι ο σημερινός ραδιοφωνικός σταθμός του Δήμου της Αθήνας προβάλλει την ταυτότητα της πλειοψηφίας που τον διοικεί και ταυτόχρονα προβάλλει τα πρότυπα που ξεπερνάνε την κεντροαριστερά του κ. Καμίνη, προβάλλουν τον ευρωενωσίτικο πολιτισμό και δεν έχει σχέση με την ανάγκη να αναδειχθεί η συλλογική δραστηριότητα, η συλλογική πρωτοβουλία της πόλης και ταυτόχρονα οι κυψέλες πολιτιστικής δράσης που αναπτύσσονται στην Αθήνα και συχνά βρέθηκαν αντιμέτωπες με την πολιτική του δήμαρχου, του κ. Καμίνη.
 
Με όλα αυτά τα δεδομένα θεωρούμε ότι το δημοτικό ραδιόφωνο πρέπει να συνεχίσει να υπάρχει. Οι εργαζόμενοί του, πιθανά, με βάση τα όσα ακούμε, να είναι ο επόμενος στόχος στη διαδικασία των απολύσεων. Θα υπερασπιστούμε στην πράξη το δικαίωμά τους στη δουλειά, για να έχει ο Δήμος της Αθήνας το δικό του ραδιόφωνο, που δεν θα έχει, όμως, καμία σχέση με αυτό που σηματοδοτεί ο σημερινός ραδιοφωνικός σταθμός και από την πλευρά της πολιτικής, αλλά και από την πλευρά της προβολής του πολιτισμού και της συλλογικής δημιουργίας στην πόλη.