To Δεκάλογος του Ανεξάρτητου TEN

To Δεκάλογος του Ανεξάρτητου TEN
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ο Ανεξάρτητος αύριο θα διεκδικήσει την ψήφο μας. Λευκός, πλυμένος με Rol απλωμένος στις οθόνες μας. Καλοσιδερωμένος, αλέκιαστος, φροντισμένος. Ποιος είναι, όμως, ο δεκάλογος του καλού Ανεξάρτητου; Διαβάστε για να γνωρίζετε ώστε κανένας να μην μπορεί να σας ξεγελάσει…  Α-νε-ξαρ-τη-σία, μα-ζι-κή κο-ρο-ϊ-δία!

17 Μαΐου 2014

Ο Ανεξάρτητος δεν έχει παρελθόν. Γεννιέται την ημέρα των εκλογών και πεθαίνει την επόμενη για να ξαναγεννηθεί μετά από πέντε χρόνια, ως φοίνιξ, πάλι ανεξάρτητος.
 
Ο Ανεξάρτητος μισό χρόνο δουλεύει και τεσσεράμισι ξεκουράζεται. Στους έξι μήνες, όμως, δεν αφήνει χιλιοστό της πόλης του άσκαφτο.
 
Ο Ανεξάρτητος δεν κολλάει αφίσες διότι ως Ανεξάρτητος βγαίνει σε όλα τα ΜΜΕ χωρίς περιορισμούς. Η ίση προβολή ελέγχεται από διακομματική επιτροπή. Ο Ανεξάρτητος δεν έχει καμμία σχέση με τα κόμματα.
 
Ο Ανεξάρτητος, γι’ αυτό το λόγο, φροντίζει πάντοτε την εξωτερική του εμφάνιση και κυκλοφορεί με τα μανίκια του λευκού του πουκαμίσου διπλωμένα ώς τους αγκώνες. Διότι ο Ανεξάρτητος είναι εργατικός στο εξάμηνο της εργασίας του.
 
Ο Ανεξάρτητος  αγαπά και βοηθά τις φιλανθρωπικές οργανώσεις. Έτσι, όταν η εκκλησία, για παράδειγμα, μοιράζει δωρεάν τρόφιμα ο Ανεξάρτητος προσφέρει τα ψηφοδέλτιά του για περιτύλιγμα.
 
Ο Ανεξάρτητος αγαπά τα παιδιά και πάντοτε έχει ένα δωράκι γι’ αυτά στην τσέπη. Ένα καπελάκι της ανεξάρτητης παράταξής του για τον ήλιο, μία καραμέλα, μία μπάλα… Ίσως, ακόμα, κι ένα χαρταετό για την Καθαρή Δευτέρα, αν αυτή πέφτει αργά ώστε να βρίσκεται κοντά σε χρόνο εκλογών.
 
Ο Ανεξάρτητος αγαπά και την οικογένεια και οφείλει να την ανάγει σε ασπίδα της ανεξαρτησίας του όταν οι πολίτες δεν την αντιλαμβάνονται (την ανεξαρτησία). Με την οικογένεια φωτογραφιζόμαστε, τρώμε σε κοσμικές ταβέρνες υπό το φως των προβολέων, απολαμβάνουμε δημόσιους περιπάτους. Η οικογένεια αποτελεί ασπίδα απέναντι σε κάθε κακόβουλο.
 
Ο Ανεξάρτητος αν ηττηθεί μπορεί να αναλάβει μία θέση ευθύνης σε ένα δημόσιο οργανισμό, ένα νοσοκομείο, μία Επιτροπή. Μπορεί ακόμα, αν το επιθυμεί, να εκλεγεί και βουλευτής. Διότι την πολιτική πολλοί εμίσησαν, τον Ανεξάρτητο ουδείς.
 
Ο Ανεξάρτητος αγαπά την πόλη, όχι όμως, κατ’ ανάγκη και τους κατοίκους της.
 
Ο Ανεξάρτητος αγαπά την Κεντρική Διοίκηση. Τόσο, μάλιστα, που οφείλει να συμπαρατάσσεται μαζί της όποια κι αν είναι αυτή.