Ο Γιώργος Καμίνης και το έργο του στον «Αθήνα 9.84»

Ο Γιώργος Καμίνης και το έργο του στον «Αθήνα 9.84»
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ζητήσαμε στο e-tetRadio από τους βασικότερους υποψήφιους για τη δημαρχία της Αθήνας να μας πουν τη γνώμη τους για τον «Αθήνα 9.84». Ο μόνος που δεν μας απάντησε, αν και μας τηλεφώνησαν από το γραφείο του και αποδέχτηκαν την πρόσκληση με χαρά, ήταν ο κ. Γιώργος Καμίνης. 

22 Μαΐου 2014
Μπορεί να μην πρόκανε, δεν ξέρω. Ίσως να μην είχε να πει και πολλά για το δημοτικό ραδιόφωνο των Αθηναίων. Ας δούμε λοιπόν όσο πιο αντικειμενικά μπορούμε τι έκανε και τι δεν έκανε ο κ.Γιώργος Καμίνης, η δημοτική αρχή γενικότερα, με τον «Αθήνα 9.84». Λύνει και δένει εκεί, ο γενικός του διευθυντής, Τάκης Καμπύλης
 
* Μείωσαν κατά πολύ το μισθολογικό κόστος του σταθμού, απαλλάχθηκαν από ρουσφέτια και υψηλά συμβόλαια παλιότερων ετών. «Ξεκαθάρισαν» το τοπίο, έδιωξαν υπεράριθμους, πολλοί εκ των οποίων στο μισθολόγιο του σταθμού αλλά και με τρεις και τέσσερις δουλειές αλλού την ίδια ώρα (έδιωξαν όμως και κάποιους χωρίς δεύτερη εργασία). Το πρώτο ειδικά διάστημα είχαν την ανοχή των εργαζόμενων, όλοι συμφωνούσαν πως ο «Αθήνα 984» χρειαζόταν ξεκαθάρισμα.
 
* Δεν κατάφεραν να αυξήσουν την ακροαματικότητα ούτε στο ελάχιστο. Όσο ο ραδιοσταθμός συμμετείχε στις μετρήσεις της Bari-Focus παρέμενε τελευταίος (και καταϊδρωμένος). Κατ' επέκτασιν, ελάχιστη ήταν και είναι και η παρεμβατικότητά του στην κοινωνία. 
 
* Ο Τάκης Καμπύλης, υπεύθυνος Τύπου της προεκλογικής εκστρατείας του Γιώργου Καμίνη, δεν διέθετε τα τυπικά προσόντα ώστε να δικαιούται να βρίσκεται στη θέση του γενικού διευθυντή. No problem: τροποποιώντας το καταστατικό ξεπέρασαν τον σκόπελο - αν δεν μας κάνουν οι νόμοι, τους αλλάζουμε. 
 
* Τρεις καταδίκες έχει βγάλει έως τώρα η ΕΣΗΕΑ για τον Τάκη Καμπύλη, για την περίοδο που αυτός βρίσκεται στο τιμόνι του σταθμού. 

* Τρεις και οι συνεχόμενες μειώσεις στους μισθούς όλων, κάποιοι μάλιστα μπήκαν και στο ενιαίο μισθολόγιο (μουσικοί παραγωγοί, ηχολήπτες και διοικητικοί υπάλληλοι). Ο διευθυντής δεν υπερασπίστηκε φυσικά ούτε μισό εργασιακό δικαίωμα. 
 
* Η αντικειμενικότητα δεν είναι και από τα δυνατά σημεία του «9.84». Σιγά-σιγά απαλλάχθηκαν στο Γκάζι από κάθε διαφορετική φωνή που δεν ταίριαζε με τον πολιτικό τους προσανατολισμό. Μπατάρει φανερά προς τη φιλελεύθερη κεντροαριστερά ο «9.84». Δεν θα ήταν κακό, αν δεν μιλούσαμε για δημοτικό ραδιόφωνο που το πληρώνουν όλοι οι δημότες.
 
* Έβγαλαν από το πρόγραμμα καλούς παραγωγούς ή τους εξοβέλισαν στο Σαββατοκύριακο πριν τους εκπαραθυρώσουν - Βασίλης Πάικος, Φοίβος Καρζής, Ιάσονας Τριανταφυλλίδης, Δώρα Σαρρή κ.ά. Απέλυσαν ικανούς δημοσιογράφους και με καθημερινή παρουσία στο σταθμό (όπως οι Ανδρονίκη Τσατσαρώνη, Αλεξάνδρα Κασσίμη, Αίαντας Αρτεμάκης και Νικολέτα Μακρή) γιατί, αυτοί, αμφισβήτησαν την κυριαρχία κάποιων ανθρώπων. Μετέφεραν σε άσχημες βάρδιες ή στο site του σταθμού, με τιμωρητική διάθεση, μία σειρά δημοσιογράφων με μεγάλη εμπειρία γιατί «τόλμησαν» να μην είναι «yesmen».  

* Δημοσιογράφοι, όπως η Βασιλική Σιούτη και η Λαμπρινή Θωμά, κατήγγειλαν περιστατικά «εκβιασμών, λογοκρισίας και εκμετάλλευσης με τον πιο κυνικό τρόπο»
 
* Έκοψαν την εκπομπή του Κώστα Ράπτη για να κάνει στην ώρα του ο, επί χρόνια δημόσιος υπάλληλος της ΕΡΤ και τώρα της ΝΕΡΙΤ, Λεωνίδας Αντωνόπουλος
 
* Φαινόμενα λογοκρισίας υπήρξαν από τον πρώτο χρόνο - παρεμβάσεις από τον ίδιο τον γενικό διευθυντή, και στα δελτία και σε εκπομπές, ένας στενός έλεγχος του δελτίου ειδήσεων μέσω δικών του ανθρώπων. 
 
Κι ένα τελευταίο, ενδεικτικό: απαγόρευσε ο κ. Τάκης Καμπύλης να εύχονται οι παραγωγοί «Χριστός Ανέστη» στα μικρόφωνα. Το πρώτο Πάσχα της θητείας του βγήκε αυτή η ντιρεκτίβα, αλλά διατηρήθηκε από κεκτημένη ταχύτητα και στη συνέχεια.   

update: Φυσικά ο ραδιοσταθμός έχει κι ενδιαφέρουσες εκπομπές και κάποια καλά πρόσωπα στο δυναμικό του. Τα πεπραγμένα της δημαρχιακής αρχής τα 3,5 αυτά χρόνια κάνουμε εδώ, σήμερα, όχι συνολική αποτίμηση του «Αθήνα 9.84».