Don’t be afraid of the dark – τα τραγούδια της εβδομάδας

Don’t be afraid of the dark – τα τραγούδια της εβδομάδας
Ακολουθήστε μας στο Google news

Οι εκλογές πέρασαν αφήνοντας μια μυρωδιά σαπίλας να διαχέεται σε όλη την Ευρώπη. Κι οι διαθέσεις λίγο σκοτεινότερες με εφιαλτικά ηχητικά τοπία, σκοτεινούς πόθους και γενναία δόση μελαγχολίας. Kanye West, Gruff Rhys, Mirel Wagner, Julien Bracht, John Mayer και άλλοι ρίχνουν λίγο φως στο σκοτάδι μας…

26 Μαΐου 2014Tussilago - Say Hello
Από Σουηδία το ξεκίνημα, την μοναδική ίσως χώρα που δεν παραδόθηκε στην ακροδεξιά, με τους Tussilago και το progressive rock τους που θα θυμίσει σε πολλούς τους Porcupine Tree, αλλά θα ανακαλύψετε και πολλές διαφορετικές επιρροές. Το ντεμπούτο τους κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο και τώρα ανοίγει φτερά για τις αγορές εκτός σουηδικών συνόρων.


 
Gruff Rhys - American Interior
Κι από τη Σουηδία στην Ουαλία για να συναντήσουμε τον πολυπράγμονα και πάντοτε ανήσυχο πάλαι ποτέ frontman των Super Furry Animals, κύριο Gruff Rhys. Ο Gruff επιστρέφει με ένα φιλόδοξο project μιας ταινίας, ενός βιβλίου κι ενός άλμπουμ που κυκλοφορούν ταυτόχρονα.


 
Mirel Wagner - Oak Tree
Πίσω στη Σκανδιναβία για να συναντήσουμε ένα ιδιαίτερο κορίτσι. Η Mirel κυκλοφόρησε το ντεμπούτο της πριν 3 χρόνια και σήμερα βρίσκεται με ένα συμβόλαιο για παγκόσμια διανομή από την SubPop. Το πρώτο δείγμα του δεύτερου αναμενόμενου άλμπουμ της είναι ένα υπέροχο, στοιχειωμένο τραγούδι που θα μπορούσε να έχει βγει κι από το Murder Ballads του Nick Cave.


 
Julien Bracht - Sun
Ο Julien Bracht είναι ένα από τα αναδυόμενα αστέρια της ευρωπαϊκής ηλεκτρονικής και χορευτικής σκηνής. Ιδιαιτερότητά του η έντονη χρήση φυσικών κρουστών που παίζει ο ίδιος και επί σκηνής στις συναυλίες τους. Το Sun είναι μόλις το δεύτερο EP του.


 
Greymatter – Visions
Και μιας και είμαστε κοντά στις γειτονιές της μουσικής των club ας συναντήσουμε και το ντουέτο των Grey Matter που από το 2001 που ξεκίνησαν μέχρι σήμερα έχουν καταφέρει να βρεθούν δίπλα σε ονόματα όπως οι KRS-One, Nas, Wu-Tang Clan, Pharoahe Monch, Killah Priest, Guru, Common, Grandmaster Flash, Immortal Technique κ.ά. House με έντονο στοιχείο r’n’b.


 
clipping. - Body & Blood
Κι από την r’n’b house στη σκοτεινή και εγκεφαλική house rap των Clipping. «Μουσική για ένα κλαμπ που θα ευχόσουν να μην είχες πάει ποτέ, για ένα αυτοκίνητο που δεν θυμάσαι πώς μπήκες μέσα και για τους δρόμους στους οποίους αισθάνεσαι ανασφαλής», όπως οι ίδιοι την περιγράφουν.


 
Kanye West – God Level
Και μιας και μπήκαμε στον σκοτεινό και επικίνδυνο κόσμο, συναντάμε και τον Kanye West που έγραψε το "God Level" ειδικά για μία διαφήμιση της Adidas ενόψει Μουντιάλ. Επιλογή έκπληξη για την μεγάλη εταιρία, ομολογουμένως.


 
A Victim Of Society - Enough Said
Κι ας έλθουμε και στα δικά μας μέρη για να συναντήσουμε τους Victim Of Society του Βαγγέλη Μακρή και του Φώτη Ντούσκα. Το ντεμπούτο άλμπουμ τους Distractions κυκλοφορεί από –ποιαν άλλη;- την Inner Ear.


 
John Mayer – XO
Κι αν παραπάνω λέγαμε για έκπληξη με τον Kanye West και τη συνεργασία του με την Adidas τι να πούμε για τον John Mayer που διασκευάζει Beyoncé!

 
Sylvan Esso - Play It Right
Οι Sylvan Esso είναι ένα side project των Amealia Meath (Mountain Man) και Nick Sanborn (Megafaun). Εδώ διασκευάζουν ένα παλαιότερο τραγούδι των Mountain Man. Το Play It Right από φολκ γίνεται ένα παράξενο synth-pop με λίγη από την ιδιοτροπία της Bjork.