Ροκ απώλειες στη νυχτερινή Αθήνα

Ροκ απώλειες στη νυχτερινή Αθήνα
Ακολουθήστε μας στο Google news

Πριν από δύο-τρεις εβδομάδες έκλεισε το Mo Better, προχθές Σάββατο το Use και το Closer, τρία ροκ μπαράκια της πόλης με ιστορία, κατέβασαν ρολά. Τέλος εποχής.

03 Ιουνίου 2014
Μετράμε ροκ απώλειες στη νυχτερινή Αθήνα. Και στα παραπάνω, προσθέστε και το Low Profile, έκλεισε επίσης το Σάββατο βράδυ, άλλο ένα success story. Τόσο απλά, τόσο θλιβερά. Η γωνία πλέον στην πλατεία Καρύτση είναι... σβηστή. Το Use μας αποχαιρετά μετά από 7 χρόνια ροκ ζωής. Το Mo Better ήταν ακόμα πιο παλιό, το Low Profile επίσης (αν και αυτό ειδικά λέει πως θα ανοίξει, ξανά, σε άλλη διεύθυνση). Βάζουν λουκέτο τα στέκια της πόλης και αλλάζουν οι ζωές μας, σβήνονται μνήμες. Ποιος θυμάται πια το Decadence; Ή το Blues, ένα ιστορικό μαγαζί στην Πανόρμου;
Το Use πάντως έκλεισε λόγω ιδιοχρησίας. Απαίτησε μεγαλύτερο ενοίκιο ο ιδιοκτήτης, δεν το πήρε, προχώρησε σε έξωση. Και πριν από ένα δίμηνο θυμάμαι, μία Παρασκευή βράδυ, πολύ μετά τα μεσάνυχτα, εμφανίστηκαν κάτι τύποι με κράνη και τα έκαναν όλα λίμπα, το έσπασαν το μαγαζί, δεν άφησαν τίποτε όρθιο, πήραν και τις εισπράξεις κι εξαφανίστηκαν μέσα στο σκοτάδι. 

\"\"
 

Με ένα μεγάλο πάρτι το Σάββατο το βράδυ αποχαιρέτησε τους θαμώνες του το Use. Οι περισσότεροι πέρασαν από εκεί για ένα ποτό, να μιλήσουν για μουσική και συναυλίες (τα παιδιά του Use διοργανώνουν και το Ejekt, το πιο alive φεστιβάλ των τελευταίων ετών), να κάτσουν λίγο στην πλατεία. Στην πλατεία Καρύτση που αδειάζει, τρεις εβδομάδες πριν το Use έκλεισε και το διπλανό Shakespeare. Δεν πάει και πολύ καλά η Καρύτση, την ζω κάθε βράδυ. Ανοίγουν βέβαια συνεχώς καινούργια μαγαζιά εκεί γύρω, λίγα ωστόσο είναι εκείνα που δουλεύουν πραγματικά.

Η νύχτα «πεθαίνει» τις καθημερινές, έφτασε η στιγμή να «νοικοκυρευτούμε» μου φαίνεται, λέτε η οικονομική κρίση να καταστεί τόσο βίαιη στις ζωές μας; Μπα, θα την ξεπεράσουμε. Ευκολάκι. 

Η πρώτη φωτογραφία είναι του Μάριου Βαλασόπουλου από την τελευταία βραδιά  του Low Profile. Και η δεύτερη από το Use, όπως είναι τώρα πια, «ξηλωμένο» και κενό.