Ιστορίες δημοσιογραφικής τρέλας: Δεν μπαίνει -τελικά- στην κυβέρνηση ο Παναθηναϊκός

Ιστορίες δημοσιογραφικής τρέλας:  Δεν μπαίνει -τελικά- στην κυβέρνηση ο Παναθηναϊκός
Ακολουθήστε μας στο Google news

Μερικές φορές δεν το πιστεύεις. Δεν μπορεί, λες, δεν μπορεί όλοι αυτοί να κυκλοφορούν ανάμεσά μας. Και να στέλνουν και γράμματα στις εφημερίδες. 

03 Ιουνίου 2014
Δώστε βάση λοιπόν να «τρελαθείτε» κι εσείς. Ένα χιουμοριστικό κείμενο του αθλητικογράφου Γιώργου Μανετάκη στην «Εφημερίδα των Συντακτών» άναψε φωτιές στο «ΠΑΝ.ΚΙ.», το «Παναθηναϊκό Κίνημα» που κατέβηκε στις εκλογές κι έλαβε 42 χιλιάδες ψήφους σε ποσοστό 0,74%. Ο Γ.Μανετάκης κάθισε και υπολόγισε τις έδρες που -θα- έπαιρναν τα κόμματα αν γίνονταν εκλογές με απλή αναλογική. Παράδειγμα, τρεις έδρες στους Κυνηγούς, τρεις στους Οικολόγους-Πειρατές, δύο στον Βασίλη Λεβέντη, μία στον Δημήτρη Μπουραντά κ.ο.κ. Όλοι οι καλοί χωρούν. Σε αυτούς λοιπόν ο Γιώργος πρόσθεσε και το «Παναθηναϊκό Κίνημα», η παρουσία του οποίου ήταν άκρως απαραίτητη μήπως κι απιτέλους σχηματιζότανε κυβέρνηση. Έγραφε, σχετικά: «Είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε; 149 φτάσαμε; Ελεος. Φωνάξτε αυτούς τους βάζελους. Πόσοι είναι; Δύο; Μια χαρά. Ακριβώς 151. Τηλεφωνήστε στον Παπούλια. Σε μια ώρα ξημερώνει. Στις 10 ορκωμοσία! Κι έτσι, στην ωραία χώρα μας, μπορεί ο Παναθηναϊκός να έχασε με κάτω τα χέρια το πρωτάθλημα στο ποδόσφαιρο, να τρίζει η κυριαρχία του ακόμη και στο μπάσκετ, για πόλο και βόλεϊ ας μην το συζητάμε, αλλά... Αναλαμβάνει το υφυπουργείο Αθλητισμού στη νέα Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας που θα ΣΩΣΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ τη χώρα και θα την οδηγήσει σε ασφαλές και ήρεμο λιμάνι».
 
Ε, λοιπόν, όσο κι αν δεν το πιστεύετε, το «Παναθηναϊκό Κίνημα» το πήρε στα σοβαρά το θέμα κι έστειλε και επιστολή προς την «Εφημερίδα των Συντακτών» με τίτλο «Δεν θέλουμε υπουργείο»! Μάλιστα, λαμπρά. Μιλάμε για κόμμα με... αρχές.
 «Η φαντασία του συντάκτη οργιάζει», γράφουν, «αφού θέλει το Παναθηναϊκό Κίνημα να είναι εκείνο που με τους δύο υποθετικούς βουλευτές του βάζει τη "σφραγίδα" στον σχηματισμό μιας τέτοιας, μνημονιακής κυβέρνησης, με αντάλλαγμα μάλιστα... το υφυπουργείο Αθλητισμού! Σας πληροφορούμε λοιπόν ότι επανειλημμένα έχουμε δηλώσει ότι είμαστε αντίθετοι με την ακολουθούμενη οικονομική και κοινωνική πολιτική, μέρος της οποίας είναι και τα μνημόνια, και ότι τις συνέπειες της πολιτικής αυτής έχουμε υποστεί κι εμείς όπως όλος ο ελληνικός λαός. Και δεν θα στηρίζαμε ποτέ μια κυβέρνηση που θα συνέχιζε να την ακολουθεί, έναντι οποιουδήποτε «ανταλλάγματος» και μάλιστα... ενός υπουργείου, το οποίο καμιά αξία δεν θα είχε. Είδαμε άλλωστε πώς κατάντησαν άλλα κόμματα τα οποία δέχτηκαν να αναλάβουν τέτοια υπουργεία, παρά τον αντιμνημονιακό λόγο που διακήρυσσαν προηγουμένως...». Την επιστολή υπογράφει ο Θοδωρής Μαραγκουδάκης, πρόεδρος του «Παναθηναϊκού Κινήματος»! 
 
Την απάντηση του Γιώργου Μανετάκη την παραθέτουμε αυτούσια και ασχολίαστη. Και γιατί να τη σχολιάσουμε άλλωστε; Συμφωνούμε κι εμείς μέχρι κεραίας. Ιδού: «Υστερα από την κατηγορηματική -όπως καταλάβατε- άρνηση του ΠΑΝ.ΚΙ. να συμμετάσχει στην κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας της χώρας, τα φώτα στρέφονται πλέον στην παράταξη της "Κοινωνίας", η οποία (με βάση την απλή αναλογική) θα εξέλεγε 2 βουλευτές. Η χώρα, η Ευρώπη και ολόκληρος ο κόσμος αγωνιούν για την απόφαση-αποδοχή ή όχι του κόμματος που "πήρε τη σκυτάλη από τον Μάρτυρα Κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια" (34.487 ψήφοι, ποσοστό 0,60%)»