To «EU-rope» TEN

To «EU-rope» TEN
Ακολουθήστε μας στο Google news

Το Ten πειράζει τίτλους καθώς ο χρυσαυγίτης Χρήστος Παππάς συγκινείται από τον Φρανσουά Τρυφώ, η Καλομοίρα εκτελεί εθνικό ύμνο, ο Μιχαλολιάκος οραματίζεται κλεισίματα Βουλής, ένα πολυτελές τίποτα παραιτείται και σιγά-σιγά, η ενωμένη Ευρώπη μετατρέπεται σε θηλιά για τους λαούς της και αποκτά νέα γραφή: EU-rope.

06 Ιουνίου 2014Farrhe-night 451 και άλλες ιστορίες…
Όταν ο Χρήστος Παππάς της Χρυσής Αυγής επικαλείται την ιστορία του Ray Bradbury που έγινε ταινία από τον François Truffaut τότε ο συγγραφέας σίγουρα έκανε κάποιο λάθος στη γραφή του τίτλου. Farrhenight και όχι Farrheneit. Το θόλωμα των ταξικών συνόρων έφερε μαύρη νύχτα, αγαπητέ Ray, αλλά πού να το ήξερες εσύ;
 
Οραματιστής - οραναζιστής
Ο Νίκος Μιχαλολιάκος, όμως, γνώριζε καλά το… αιφνιδιαστικό κλείσιμο της Βουλής έξι ώρες πριν η Κυβέρνηση… αιφνιδιάσει. Και αιφνιδιασμένοι όλοι ανακάλυψαν τους δεσμούς αίματος των φασιστών με την ελληνική δεξιά, που, προ χούντας δεν κρύβονταν και στην μεταπολίτευση ο Κωνσταντίνος Καραμανλής συντήρησε κρύβοντάς την ευφυώς.
 
NSAlfie
Η NSA, πάντως, που ξέρει καλύτερα, αποθηκεύει φωτογραφίες χρηστών ανά τον κόσμο από τα social media και τις επεξεργάζεται με ειδικό software ενώ εσύ επίμονα ζητάς να αναγράφεται το ΧΟ στην ταυτότητά σου και, όπως λέει κι ο Μαργαρίτης…


 
ΑΝΕΛομαζώματα – ΔΗΜΑΡοσκορπίσματα
Η «κρίση» έφτιαξε αρκετούς νέους σχηματισμούς και έφερε 43 συνδυασμούς να συμμετέχουν στις Ευρωεκλογές. Η Βουλή διαθέτει ως τρίτη δύναμη τους… Ανεξάρτητους (ξέρετε, εκείνους που συναντήσαμε και στις Αυτοδιοικητικές εκλογές) με 23 έδρες! Κι η συγκυβέρνηση, τουβλάκι-τουβλάκι ετοιμάζει το προεδρικό οικοδόμημα.
 
Το παραιτημένο τίποτα
Η Ισπανία ακολουθεί κατά πόδας την Ελλάδα στους δείκτες εξαθλίωσης. Όμως, ένα Τίποτα παραιτήθηκε από το Τίποτα που κατείχε αφήνοντας πίσω του μία προτομή στο γραφείο του δικτάτορα Φράνκο και κάποιες εκατοντάδες σαφάρι ελεφάντων και ανθρώπων. Κι η Ευρώπη του πολιτικού πολιτισμού, του Διαφωτισμού και των επαναστάσεων αναζητά τους λόγους που το Τίποτα έφυγε από το Τίποτα… Οι έλληνες έχουμε μία αρμόζουσα λέξη: τιποτένιος.
 
Και το μικρό τίποτα
Το Τίποτα έχει δύο βασικά χαρακτηριστικά: θέλει πάντοτε να είναι Κάτι και έχει τη βεβαιότητα ότι κανένα άλλο Τίποτα δεν είναι σαν αυτό. Παρότι, όταν αποχωρεί αφήνει πίσω του ένα Τίποτα αφού κι αν πολλαπλασιαστεί με το Κάτι το γινόμενό τους είναι Τίποτα. Βασική αρχή προπαίδειας του Μηδέν, δηλαδή, κ. Θεοχάρη μου…
 
EU-rope
Η Ελλάδα πνίγεται μέσα στο χρέος. Ανεργία στο 1/3 του πληθυσμού της και χρέος για τις επόμενες εκατό γενιές. Οι νεοναζί απροκάλυπτα είτε σε μορφή Μαρίν Λεπέν είτε Φαράντζ, σιγοβάφουν την ήπειρο μαύρη. Οι ευρωεκλογές πέρασαν, οι υποψήφιοι πρόεδροι της δήθεν ένωσης διασταύρωσαν τα ξίφη τους τηλεοπτικά και τώρα τα κρέμασαν στον τοίχο για να σκεφτεί η κ. Μέρκελ ποιον θέλει να διορίσει. Εκτός ντιμπέιτ και εκλογών. Κι η ενωμένη Ευρώπη διαπλέκεται για να γίνει θηλιά στο λαιμό των λαών της.


 
Νέο μουσικό αίμα
Η συναυλία της εβδομάδας, δίχως άλλο, είναι το Plissken Festival που διεξάγεται σήμερα και αύριο (6 και 7 Ιουνίου) με ό,τι πιο φρέσκο έχει να προσφέρει η παγκόσμια μουσική σκηνή σήμερα. No Age, Fatima Al Qadiri, Fuck Buttons, Damien Jurado,  Wooden Shjips, Black Lips και πολλοί άλλοι θα ανεβούν στις σκηνές του Ελληνικού Κόσμου. Πληροφορίες θα βρείτε εδώ.


 
Και τώρα ξέρεις…
Τραγουδάκι της εβδομάδας το So Now You Know –αν και αμφιβάλλω ακόμα- των βρετανών Horrors από το φετινό και πολύ πρόσφατο άλμπουμ τους Luminous.


 
Σε γνωρίζω από την όψη…
Και τώρα ας τραγουδήσουμε όλοι μαζί τον Εθνικό ύμνο κι ας υποστείλουμε τη σημαία, να πάμε για ύπνο με την αυθεντική greeklish εκτέλεση της Καλομοίρας…