Oblivion – τα τραγούδια της εβδομάδας

Oblivion – τα τραγούδια της εβδομάδας
Ακολουθήστε μας στο Google news

Εν μέσω ανασχηματισμών, αρχή καλοκαιριού, κι εμείς τραγουδάμε για την λήθη και τη μελαγχολία με την παρέα των CIKATRI$, Natasha Khan ή Bat For Lashes, αν προτιμάτε, Indians, Kissey, Washed Out, Jolie Holland και μερικών ακόμα παράξενων και μοναχικών δημιουργών, που κρατάνε τις μνήμες ζωντανές…

09 Ιουνίου 2014CIKATRI$ - Quand me réveillerai​-​je ?
Πόσα παραδείγματα μπορούν υπάρχουν με μία σουηδέζα που βρέθηκε στη Γαλλία και έστησε τη δική της μπάντα με τρεις ακόμα γάλλους; Αυτό είναι οι CIKATRI$ της σουηδέζας Aurelie. Με βασικό όργανο το keytar, αυτό το μικρό φορητό keyboard, σκαρώνουν ένα δαιμόνιο punk αλά γαλλικά.


 
Kissey - Fuse
Κι αφού, έστω και έμμεσα, βρεθήκαμε στη Σουηδία, ας ακούσουμε και την Christina Kim Ingrid Asplund ή Kissey που μόλις την περασμένη εβδομάδα κυκλοφόρησε το Initiation, ένα πολύ ενδιαφέρον EP. Η techno έχει να μας προσφέρει ακόμα ενδιαφέροντα πράγματα με την Kissey να θυμίζει και κάτι από Tricky εδώ.


 
Red Axes - The Watkins
Κι από Σουηδία πάμε Ισραήλ για να συναντήσουμε το ντουέτο των Dori Sadovnik και Niv Arzi  που ανακατεύουν από surf rock και funk μέχρι electronic για να φτιάξουν ένα πολύ ιδιαίτερο χορευτικό ήχο. Το ντεμπούτο τους αναμένεται εντός των ημερών από την περίφημη Cliché Records.


 
Jolie Holland – Waiting For The Sun
Ένα από τα καλύτερα φετινά άλμπουμ το ακούω και το ξανακούω αυτό τον καιρό και δεν είναι άλλο από το Wine Dark Sea της πρώην The Be Good Tanyas, Jolie Holland για την οποία έχουμε ξαναμιλήσει. Αυτό είναι το πιο αγαπημένο μου κομμάτι από τον δίσκο επειδή καταφέρνει να συνδυάσει τα πάντα σχεδόν. Από folk μέχρι jazz.


 
Indians – Oblivion
Πολλή Σκανδιναβία τελευταίως… Οι Indians, το σχήμα, δηλαδή, του δανού Søren Løkke Juul συμμετέχουν με μία σύνθεσή τους στο πολύ καλό soundtrack της ταινίας The Fault In Our Stars. Όχι εσφαλμένα, το Village Voice τον είχε χαρακτηρίσει «Bon Iver της Δανίας».


 
Merchandise – Little Killer
Καθώς είμαστε στο σπίτι της περίφημης 4AD, όπου ηχογραφούν οι Indians, συναντάμε και τους ιδιόμορφους punkies, Merchandise, από την  Tampa της Florida, οι οποίοι αυτό τον καιρό ετοιμάζουν την πρώτη επίσημη κυκλοφορία τους για την σημαντική αυτή ανεξάρτητη εταιρία. Το After The End θα κυκλοφορήσει 25 Αυγούστου κι από εκεί ακούμε το πρώτο δείγμα.


 
Natasha Khan – Under The Indigo Moon
Η Natasha Khan ή Bat For Lashes, όπως την γνωρίζουν οι περισσότεροι, είναι μία από τις σημαντικότερες παρουσίες της τελευταίας δεκαετίας στα μουσικά πράγματα. Εδώ συνεργάζεται για δεύτερη φορά με τον Beck (είχαν συνεργαστεί και στο Let’s Get Lost για κάποιο soundtrack της σειράς ταινιών των Twilight). Το τραγούδι γράφτηκε για να ντύσει ηχητικά ένα φιλμάκι που σκηνοθετεί η ίδια για τις ανάγκες της εταιρίας ρούχων YMC.


 
Childhood - Falls Away
Στο Λονδίνο συναντάμε και τους ολόφρεσκους Childhood, που στις 11 Αυγούστου, μετά από την κυκλοφορία μερικών singles θα κυκλοφορήσουν το ντεμπούτο άλμπουμ τους Lacuna. Μέχρι τότε, θα περιοδεύουν ως support με τους Interpol.


 
Fiodor Dream Dog - Personal Music (The Aikiu remix)
Κι από το Λονδίνο στο Παρίσι για να συναντήσουμε την Fiodor Dream Dog ή αλλιώς την κυρία Tatiana Mladenovitch, όπως είναι το πραγματικό της όνομα. Η παράξενη αυτή ντράμερ κυκλοφορεί ένα EP τεσσάρων remixes, μεταξύ των οποίων και το συγκεκριμένο από τον μόνιμο συνεργάτη της. Χορευτική, ρυθμική, ηλεκτρονική και μελαγχολική pop. Ένα μικρό διαμαντάκι.


 
Washed Out – Weightless
Τελευταίος σταθμός η αμερικανική Georgia για να συναντήσουμε τον Ernest Greene που κρύβεται εδώ και πέντε χρόνια πίσω από το όνομα Washed Out για να εκφράζεται με τα ονειρικά μουσικά του μοτίβα. Το νέο του άλμπουμ θα τιτλοφορείται Paracosm και θα κυκλοφορήσει στις 13 Αυγούστου.