Στο Λονδίνο ακούνε ραδιόφωνα με indie μουσικές

Στο Λονδίνο ακούνε ραδιόφωνα με indie μουσικές
Ακολουθήστε μας στο Google news

Σε μία χώρα στην οποία οι Scorpions κάνουν τρία απανωτά sold out στο Λυκαβηττό και το Plissken Festival με τα 40 τόσα συγκροτήματα μαζεύει 2-3 χιλιάδες κόσμο, μόνο, ίσως να μην αξίζει να ασχολείσαι με τη μουσική. 

11 Ιουνίου 2014
Δεν ξέρω αν πρέπει οι μουσικοί παραγωγοί ή και οι δημοσιογράφοι που γράφουμε για μουσική να νιώθουμε μία, κάποια, απελπισία. Ίσως ο αγώνας να είναι εκ των προτέρων χαμένος για όλους, όσοι, επιμένουν να ασχολούνται με ανάλογες μουσικές, τις πιο alternative ας πούμε. Ίσως γι' αυτό και δεν υπάρχει, στην Αθήνα τουλάχιστον, ένας ραδιοσταθμός στο συγκεκριμένο ύφος. Να είναι αμιγώς indie. Μόνο σκόρπιες εκπομπές ακούγονται εδώ κι εκεί. Και λογικό να μην υπάρχει τέτοιο ραδιόφωνο, δεν θα έχει σε ποιο κοινό να απευθυνθεί. Άλλωστε και οι διοργανωτές του Plissken Festival, συνειδητά έστησαν τέτοιου είδους φεστιβάλ. Σαν να είναι ταγμένοι σε μία... αποστολή.
Αν θέλεις πάντως να φτιάξεις ένα (πιο) εμπορικό φεστιβάλ βαδίζεις στα χνάρια του EnLefko Festival. Βάζεις για headliners κάποια «ονόματα-κράχτες», ως δεύτερα τοποθετείς κάποια πιο ψαγμένα κ.ο.κ. Αυτή είναι η σωστή -εμπορικά- συνταγή. Και αν (τύχει και) «πετύχεις» τους κορυφαίους της κάθε ημέρας (ο Boy George και οι Simple Minds δεν είναι και τα καλύτερα βέβαια), τότε είσαι και καλλιτεχνικά επιτυχημένος. 
 
Το BBC στο Λονδίνο πάντως έχει ένα ολόκληρο πρόγραμμα που παίζει αυτή τη μουσική, το «6 Music». Και υπάρχει εκεί και ο «XFM» που επίσης μεταδίδει  ανάλογα τραγούδια.
Άλλη πόλη βέβαια αυτή (μας βλέπω να μεταναστεύουμε)...


Στην Αθήνα έχουμε ένα εξαιρετικό web radio που παίζει indie. Το λέει και το όνομά του, Indieground Radio. Συμπλήρωσε ήδη πέντε χρόνια στα διαδικτυακά ερτζιανά (το Μάιο του 2009 εξέπεμψε για πρώτη φορά) και το γιορτάζει και με ένα πάρτι, το «5 Years indieground radio birthday party» στο νέο πολυχώρο ΦΟΥΑΡ στο Μοναστηράκι (Μητροπόλεως 72, 1ος όροφος), το Σάββατο το βράδυ. Από τις 21:30 στο stage θα παρελάσουν τρεις καινούργιες ελληνικές μπάντες, οι Acid Barrets, οι Cruel Anagrams και οι Microondas, ενώ από τις μεσάνυχτα και μετά θα αναλάβουν οι παραγωγοί του σταθμού με back to back dj sets.