Διήμερη γιορτή της μουσικής στο νέο «Ianos Music Shop»

Διήμερη γιορτή της μουσικής στο νέο «Ianos Music Shop»
Ακολουθήστε μας στο Google news

Το έβλεπα στη Σταδίου το τελευταίο δίμηνο καθώς ανέβαινα. Στα αριστερά μου. Ένα καινούργιο δισκοπωλείο στην πόλη, το «Ianos Music Shop», ο «Μουσικός Ιανός». Το έστηναν σιγά-σιγά, φορτηγάκια από δισκογραφικές κατέβαζαν κούτες με cd. 

18 Ιουνίου 2014
Ελπιδοφόρο: σε μία εποχή που η μουσική περνάει τα πάνδεινα κάποιοι επιμένουν να επενδύουν σε αυτή. Και που, έτσι; Στην Ελλάδα του σήμερα, τη χειμαζόμενη Ελλάδα. Μόνο ευχάριστο και αισιόδοξο είναι ως γεγονός. Πήγα στον Ιανό και μίλησα με τα παιδιά εκεί, τις μέρες που έφτιαχναν το μαγαζί. Να μου πουν για τη φιλοσοφία τους. Θέλουν, λοιπόν, να το κάνουν πιο... διαδραστικό το δισκοπωλείο τους, να αποτελεί μία εστία μουσικής συνάντησης με δρώμενα και events. Σωστά. Ένα απλό δισκάδικο δεν φτάνει, ειδικά σε μία εποχή που τα βρίσκεις όλα στο internet. Η... επαφή είναι το θέμα. Ας δουν οι υπεύθυνοι του καταστήματος λίγο το HMV του Λονδίνου ή και το Rough Trade να παραδειγματιστούν. Μέχρι και συναυλίες γίνονται εκεί, δισκοπωλεία που θυμίζουν μουσικές σκηνές. Πηγαίνουμε στο Λονδίνο και η επίσκεψή μας εκεί αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του ταξιδιού. Να κάνουν και τον Ιανό σημείο συνάντησης για τους μουσικόφιλους. 
 
Διαβάζω πως οι τίτλοι που υπάρχουν στο κατάστημα είναι 30 χιλιάδες περίπου. Θα υπάρχουν επίσης βινύλια, συλλεκτικές εκδόσεις, μουσικά βιβλία, DVD και μουσικά gadgets.
 
Κι επειδή πλησιάζει και η «Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής», ο «Μουσικός Ιανός» τη συνδυάζει με το λανσάρισμά του. Και διοργανώνει διάφορα για την Παρασκευή και το Σάββατο. Την Παρασκευή Έλληνες καλλιτέχνες και συγκροτήματα θα υπογράφουν cd και θα συνομιλούν με τους παραγωγούς των ραδιοφώνων που θα εκπέμπουν ζωντανά από εκεί μέσα (μην ξεχνάμε πως ο Ιανός έχει και web radio). Το Σάββατο θα έχουν στήσει ένα υπαίθριο live stage συμμετέχοντας στην «Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής» με ένα ολοήμερο non-stop live party στη Σταδίου και νέους καλλιτέχνες!
Ειδικά για τις ημέρες των εγκαινίων θα υπάρχει έκπτωση 20% σε όλα τα προϊόντα, ενώ κάθε μισή ώρα, θα κληρώνονται δώρα για όλους τους πελάτες αναλόγως τον αριθμό της απόδειξης.