Είδαμε: Thievery Corporation στην πλατεία Νερού

Είδαμε: Thievery Corporation στην πλατεία Νερού
Ακολουθήστε μας στο Google news

Και να πως ένα όνομα μόνο, μαζεύει περισσότερο κόσμο από όσον ένα ολόκληρο φεστιβάλ. Γύρω στις 7 χιλιάδες χθες το βράδυ στο Φάληρο, δεν θυμάμαι κάποιο άλλο Ejekt Festival (που πραγματοποιείται στον ίδιο χώρο) να είναι πιο πολυπληθές. Μάλλον δηλαδή, αν δεν κάνω λάθος. 

18 Ιουνίου 2014
Αν και μαθαίνω πως το φετινό Ejekt, μια και έγινε λόγος, πάει εξαιρετικά στην προπώληση, αναμένονται ακόμα μεγαλύτερα πλήθη. Αμήν. Μπράβο. 
update: Με ενημέρωσαν, το καταγράφω. Το Ejekt του 2011 έκοψε 8,5 χιλιάδες εισιτήρια. Το Ejekt του 2012 μάζεψε κοντά στους 12 χιλιάδες. Mea culpa. Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη και στο φετινό -εξαιρετικό- Ejekt θα πάω από πολύ νωρίς να «προσκυνήσω» όλα τα ονόματα ώστε να εξιλεωθώ. 

Το φωτορεπορτάζ από τη συναυλία


Έχουν το φανατικό τους κοινό στην Ελλάδα οι Thievery, πάει και τελείωσε. Κάτι σαν τους James ή και τους Scorpions φυσικά, αλλά στο πιο ποιοτικό, στο πιο εναλλακτικό. Ήταν και η πρώτη μεγάλη ξένη συναυλία του καλοκαιριού, πολλοί το είδαν σαν ξέσκασμα (ή ξέσπασμα;). Ρέγκε, βραζιλιάνικη μπόσα νόβα, ήχοι φιλικοί προς το ελληνικό αυτί. Οι γνωστοί Thievery Corporation, με τα χιπ χοπ και τα γυναικεία φωνητικά, με τον Rob Garza να δεσπόζει στο κέντρο της σκηνής. Καμία έκπληξη, γεγονός όχι απαραιτήτως αρνητικό. Στις 11 βγήκαν on stage, έπαιζαν μέχρι τη 1 παρά περίπου, χορταστικό το live τους. Με τα encore και τα κορίτσια επί σκηνής. Είχαν προηγηθεί κι άλλα ονόματα φυσικά για το warm up, αλλά πάντα τα support είναι κυρίως για να περάσει η ώρα. Όσο καλά κι αν είναι. Όπως και οι Imam Baildi (πάντοτε, εξαιρετικοί, φυσικά) χθες. Δεν ξέρω, μου φάνηκαν όμως λίγο αταίριαστοι με τη φάση, πολύ κλαρίνο βρε παιδί μου, πολύ Ελλάδα...


\"\"
 
Κατά τ' άλλα, μία σχετική ταλαιπωρία υπήρξε. Ουρές μεγάλες στα μπαρ και τα ταμεία, κόσμος πολύ και απ' έξω με traffic, ήταν κλειστό και το κεντρικό πάρκινγκ, δεν γνωρίζω το γιατί. Έβλεπα κάτι ταλαίπωρους και απελπισμένους οδηγούς με την απόγνωση στα μάτια τους. Τους λυπήθηκα.

Ο ήχος καλός. Ο χώρος καταπληκτικός. Άντε, καλό μας καλοκαίρι. Πάντα τέτοια. 
Α, ναι, να μην το ξεχάσω. Τη Δευτέρα το βράδυ οι Thievery Corporation ήταν στο Tiki Bar, στη Μακρυγιάννη. Για ένα secret dj-set. Λίγοι οι τυχεροί που βρεθήκαμε εκεί (σας ενημερώσαμε στο twitter μας βέβαια, δεν σας το κρατήσαμε μυστικό). Τα κάνει αυτά τα ξαφνικά το Tiki, να το έχετε υπόψιν σας. Απόψε οι Thievery παίζουν στη Θεσσαλονίκη.