Είδαμε: Boy George στο enlefko festival

Είδαμε: Boy George στο enlefko festival
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ο Boy George δεν είναι για πολλά, δεν είναι ένα μουσικό αστέρι που απλώς δύει. Όχι, ήταν ένα μουσικό αστέρι που έχει δύσει πολλά χρόνια τώρα. Μόνο σαν καρικατούρα πλέον του παλιού του εαυτού μπορεί να εκληφθεί. 

22 Ιουνίου 2014
Σαν μία εικόνα από το παρελθόν που, επιτέλους, θέλεις να παρακολουθήσεις από κοντά έστω και για μία φορά, έστω και ετεροχρονισμένα. Αλλά αυτό τελειώνει γρήγορα, δύο, τρία, τέσσερα τραγούδια, όχι παραπάνω. Άντε, και μία δύο επιτυχίες από την εποχή των Culture Club. Αυτό. Μέχρι εκεί. Μετά τελειώνει το όποιο καλλιτεχνικό ενδιαφέρον. Μετά δεν έχεις να παρακολουθήσεις κάτι και χάσκεις, έτσι. Το διαπίστωσαν όσοι ήταν το Σάββατο βράδυ στην Τεχνόπολη, γύρω στις 2 χιλιάδες, όχι περισσότεροι. Εγώ πάντως μέχρι τη μέση του σετ άντεξα, ο μαζοχισμός έχει τα όριά του.
 
Καλό το φεστιβάλ του «Εν Λευκώ 87.7». Οργανωμένο εξαιρετικά, με τρεις σκηνές, με περίπτερα και μαγαζιά, υψηλής αισθητικής, με στούντιο του σταθμού για ζωντανές εκπομπές από το χώρο της Τεχνόπολης. Μόνο πολύ κόσμο δεν είχε. Και τις δύο μέρες, το Σάββατο με τον Boy George και την Παρασκευή με τους Simple Minds. Δεν ήταν και οι καλύτερες επιλογές για headliners αυτές, το αντίθετο θα έλεγα. Και, επίσης, ήταν πολύ ακριβό το εισιτήριο. Τα 60 ευρώ για ένα διήμερο είναι πάρα πολλά. Όλα έπαιξαν το ρόλο τους για τη μικρή προσέλευση. Ακόμα και το γεγονός πως έβρεξε την Παρασκευή το βράδυ, ακόμα και που ήταν η γιορτή της ευρωπαϊκής μουσικής και είχαμε ένα σωρό δωρεάν συναυλίες σε όλη την πόλη.
 
Ο Gramatik επίσης το Σάββατο το βράδυ, πριν τον Boy George, παρουσιάζε σχετικό ενδιαφέρον. Θα είχε μεγαλύτερη φάση αν ήμασταν βέβαια σε club, άλλες ώρες και υπό άλλες συνθήκες. 
 
Και κάτι τελευταίο: επιτέλους τελείωσε το enlefko festival και ο σταθμός θα επιστρέψει στα... κανονικά του. Τις τελευταίες ημέρες δεν ακουγότανε. Τόσο promo και σε τέτοιο βαθμό λειτουργεί αρνητικά στο τέλος. Σκεφτείτε πως ακόμα και στα δελτία ειδήσεων υπήρχε ένα «countdown» - έλεγε π.χ. ο Γιώργος Βράτσος πως «2 βδομάδες έμειναν ακόμα για το festival του Εν Λευκώ»... Χώρια το γεγονός πως σπας τα νεύρα στους... 195 από τους... 200 χιλιάδες ακροατές σου που δεν έχουν σκοπό να έρθουν στο φεστιβάλ που διοργανώνεις. Σκέψου τους και αυτούς, μην τους διώχνεις από τη συχνότητα...  
 
(φωτογραφίες: Μάριος Βαλασόπουλος)