Moz is back! – τα τραγούδια της εβδομάδας

Moz is back! – τα τραγούδια της εβδομάδας
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ο Morrissey επιστρέφει με μπιτ διάθεση από τα 50s χαστουκίζοντας νοικοκυραίους και αιμοδιψείς, ενώ οι Alt-J μας προδιαθέτουν για ένα εξίσου ενδιαφέρον όσο και το ντεμπούτο τους, δεύτερο άλμπουμ. SBTRKT, Chrissie Hynde, Julia Holter και λοιποί εραστές της αναζήτησης συμπληρώνουν το μουσικό μοτίβο των ημερών…

23 Ιουνίου 2014Morrissey - The Bullfighter Dies
Πέντε χρόνια μετά το Years Of Refusal o αγαπημένος στην Ελλάδα Morrissey επιστρέφει με ένα άλμπουμ που διαθέτει ακόμα έναν τίτλο που σηκώνει πολλή κουβέντα: World Peace Is None of Your Business. Το ομώνυμο τραγούδι ένα χαστούκι στον νοικοκυραίο. Ολόκληρο το άλμπουμ είναι πολιτικό ενώ το Bullfighter Dies είναι μία jazzy σύνθεση με τον Moz να απαγγέλλει πάνω από ένα πιάνο και ένα τρομπόνι. Σαν μπιτ ποίηση από τα παλιά…



Alt-J – Hunger Of The Pine
Με το πρώτο τους άλμπουμ το 2012 κέρδισαν το Mercury Prize. Το δεύτερο άλμπουμ τους, This Is All Yours θα κυκλοφορήσει Σεπτέμβρη, αλλά το πρώτο single από αυτό μόλις κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο. Το παράξενο; Η χρήση ενός στίχου της Miley Cyrus από το δικό της τραγούδι  4x4 που είχε ηχογραφήσει με τον Nelly. “I’m a female rebel” τραγουδούν οι Alt-J σε ένα τραγούδι που δύσκολα βγάζεις νόημα από τους στίχους του.


 
King avriel – Caricatures
Η Avriel Epps προέρχεται από μουσική οικογένεια και είναι μία από τις πιο ενδιαφέρουσες νέες γυναίκες της μαύρης μουσικής σκηνής. Ο πατέρας της ήταν κιθαρίστας κι η αδελφή της χορεύτρια που συμμετείχε στα διαφημιστικά του Michael Jackson για την Pepsi. Η 23χρονη Avriel έκανε τα πρώτα της βήματα σαν ηθοποιός από την παιδική της ηλικία, συνέχισε ως μοντέλο καθώς «αναπτύχθηκε πολύ γρήγορα», όπως λέει η ίδια και τώρα αποφάσισε να κάνει τα πρώτα της βήματα στη μουσική. Συγκρατήστε την.


 
The Kooks - Around Town
Μια δεκαετία κλείνουν οι βρετανοί Kooks και το νέο τους άλμπουμ «Listen» είναι πολύ διαφορετικό, σύμφωνα με τον frontman τους Luke Pritchard. Η αλήθεια είναι ότι το πρώτο δείγμα ακούγεται διαφορετικό, αλλά και αρκετά μπερδεμένο καθώς μοιάζει αναποφάσιστο ανάμεσα σε Afghan Wigs και στο βαρετό, κιθαριστικό βρετανικό… accent. Το άλμπουμ τους κυκλοφορεί την 1η Σεπτέμβρη. Ως τότε, λοιπόν…


 
The Shins – So Now What
Οι αμερικανοί Shins, αντίθετα, χωρίς να καταφέρουν να φτάσουν στα ποιοτικά ύψη του ξεκινήματός τους πλησιάζουν πια τα 20 χρόνια καριέρας. Ο fan τους, σκηνοθέτης Zach Braff, μετά το προ δεκαετίας Garden State αποφάσισε να τους ξαναζητήσει ένα τραγούδι για τη νέα του ταινία Wish I Was Here, η οποία διαθέτει ένα εξαιρετικό soundtrack με νέα τραγούδια από τον Bon Iver και την Cat Power που συνεργάζεται με τους Coldplay! Ακούστε εδώ το τραγούδι των Shins. 

Chrissie Hynde - You Or No One
Για την Chrissie Hynde τι να πει κανείς; Μαζί με την Patti Smith και την Debbie Harry σημάδεψε όσο λίγες άλλες γυναίκες του rock τις τέσσερις τελευταίες δεκαετίες. Μετά από 35 χρόνια με τους Pretenders κυκλοφόρησε ένα εξαιρετικό –και πρώτο- προσωπικό άλμπουμ. Έστω και λίγο καθυστερημένα για τη στήλη, ιδού το τελευταίο της single από το Stockholm που στο τέλος του χρόνου θα φιγουράρει σε πολλές λίστες, θαρρώ.


 
SBTRKT feat. Sampha - Temporary View
Ο Aaron Jerome (SBTRKT ) ξαναχτυπά με μία ξεχωριστή σύνθεση σε συνεργασία με την παλαιά γνώριμή του Sampha έπειτα από μία σειρά ορχηστρικών του συνθέσεων.


 
Jessie Ware - Tough Love
Και μιας και συναντήσαμε τον SBTRKT ας ακούσουμε και την, επίσης, συνεργάτη του Jessie Ware που κάποιοι αποκαλούν το χαμένο σύνδεσμο του SBTRKT με την Adele και την Sade. Εν αναμονή του νέου της άλμπουμ, το Tough Love που απέσπασε ήδη διθυραμβικές κριτικές, θα μας συνοδεύει το φετινό καλοκαίρι.


 
Julia Holter - Don't Make Me Over
Η Julia Holter, απ’ την άλλη, περισσότερο εκλεκτική, αδιάφορη για ρυθμούς, εποχές και τάσεις, διασκευάζει μοναδικά μία παλιά σύνθεση των Bacharach-David που είχε ηχογραφήσει πρώτη η Dionne Warwick. Don't Make Me Over σε στιλ Nico…


 
Claude Speeed - Tiger Woods
Ο κύριος Claude Speeed, πάλαι ποτέ μέλος των σκοτσέζων AmericanMen αποφασίζει να εγκαταλείψει το art rock για να ασχοληθεί με την ambient σε μία σύνθεση που μοιάζει να αποτίει φόρο τιμής στο υπέροχο Koyaanisqaatsi.