Είδαμε: Kasabian, το live του καλοκαιριού

Είδαμε: Kasabian, το live του καλοκαιριού
Ακολουθήστε μας στο Google news

Που βρισκότανε κρυμμένος όλος αυτός ο κόσμος στην Αθήνα τόσο καιρό; Να «τραγουδάει», ο κόσμος αυτός λέω, ένα καινούργιο συγκρότημα την «ώρα που συμβαίνει» και όχι μετά από δεκαετίες μετάλλαξης; 

26 Ιουνίου 2014
Περισσότεροι από 12 χιλιάδες εκστασιασμένοι οπαδοί των Kasabian παραληρούσαν χθες στο Ejekt Festival, στην πιο hot συναυλία του καλοκαιριού. Και μοιάζει αναπόφευκτο: κάθε φορά που οι Kasabian θα έρχονται στην Αθήνα θα κάνουν το live του καλοκαιριού, μην σας πω και της χρονιάς ακόμα. Δεν έχουμε συχνά την ευκαιρία να βλέπουμε μπάντες τέτοιου επιπέδου. Σκεφτείτε πως (οι Kasabian) αποτελούν το βασικό headliner του φετινού Glastonbury Festival (ξεκινάει αύριο), είναι αυτοί που κλείνουν το φεστιβάλ - πάντοτε το όνομα της Κυριακής θεωρείται ως το κορυφαίο του τριημέρου.

\"\"

Είναι και το καινούργιο τους άλμπουμ, το «48:13» πολύ καλό, είχαν και υλικό από παλιά άφθονο και αγαπημένο, το παιχνίδι έδειχνε στανταράκι από πριν.

\"\"
 
Ήταν και ο ιδρώτας σύμμαχος χθες, είχε μία... ερωτική χροιά (τι λέω;), ήταν πολλά τα ωραία κορίτσια χθες στην πλατεία Νερού στο Φάληρο. Πολύ κόσμος και καλός κόσμος. Άψογη η διοργάνωση, ούτε ένα προβληματάκι δεν παρουσιάστηκε. 
 

Μιάμιση ώρα κράτησε η εμφάνιση των Kasabian, ίσως και λίγο περισσότερο (χάσαμε τη μπάλα κάποια στιγμή). Δίπλα στην επιβλητική μεγάλη σκηνή, μία μικρότερη, να γεμίζει τα κενά ανάμεσα στα live. Ο όρος το να «γεμίζει» είναι λίγο αφοριστικός βέβαια και το «κενά» ακόμα περισσότερο, ειδικά όταν εκεί παίζουν ονόματα όπως οι Darkside του Nicolas Jaar.   


Και ναι, το Ejekt αποτελεί πλέον και... επισήμως, το φεστιβάλ της πόλης. Αυτό είναι το ροκ φεστιβάλ της Αθήνας πια. Δεν ξέρω αν χρειάστηκαν δέκα χρόνια (χθες ήταν η 10η επέτειος) αλλά πάντως αυτό αποτελεί γεγονός. Μία διοργάνωση ευρωπαϊκού επιπέδου, τη σκηνή μόνο να έβλεπες και τα εκατέρωθεν video wall και το καταλάβαινες. 

Και αύριο θα σας κάνω και μία σύγκριση ανάμεσα στο κοινό που είδα την Τρίτη το βράδυ στη Βερόνα, στους Arcade Fire, και στο δικό μας, το χθεσινό, των Kasabian. Μην βιαστείτε όμως να βγάλετε συμπεράσματα έτσι εύκολα γιατί θα «πέσετε» έξω