Never say never – τα τραγούδια της εβδομάδας

Never say never – τα τραγούδια της εβδομάδας
Ακολουθήστε μας στο Google news

Κι ενώ η αναζήτηση συμμαχιών αμφισβητούμενου ιδεολογικού εύρους προκαλεί αντιδράσεις, η μουσική δεν διστάζει να γκρεμίζει σύνορα με απίστευτη ευκολία σε μία εποχή που όλα παντρεύονται μεταξύ τους κομματιάζοντας τις ταυτότητές τους. Και μέσα σε όλα αυτά, ο Robert Plant επιστρέφει. Never say never, που λένε και οι Basement Jaxx…

30 Ιουνίου 2014Robert Plant - Rainbow
Lullaby and the Ceasless Roar θα τιτλοφορείται το νέο άλμπουμ του Robert Plant που την τελευταία δεκαετία διανύει μία δεύτερη (ή μήπως Τρίτη ή τέταρτη) νεότητα. Με νέα μπάντα, τους Sensational Space Shifters, αφήνει πίσω του τις americana περιπέτειές του με τα προηγούμενα άλμπουμ του με την Alison Krauss και τους Band Of Joy για να επιστρέψει στα blues και το rock με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο πάντοτε.  Εδώ, άλλωστε, διακρίνουμε και έντονα ανατολίτικα στοιχεία. Πατήστε εδώ για να παρακολουθήσετε κι ένα βίντεο από την πολύ καλή εμφάνισή του στο Glastonbury που τελείωσε χθες.


 
The Angry Cats - Fly Away From The Nightmare
Οι Angry Cats μπορούν εύκολα να ξεγελάσουν. Ίσως, ακούγοντάς τους, να πιστέψεις ότι ο Iggy Pop έβγαλε καινούρια δουλειά και αποφάσισε να το ρίξει στο rockabilly ή ότι τρεις άγγλοι λατρεύουν τον Iggy. Τίποτα από τα δύο, καθώς, οι τρεις αυτοί τύποι είναι Παριζιάνοι, παρακαλώ και παίζουν ένα δαιμονισμένο rock ‘n’ roll.


 
King Creosote - For One Night Only
Ο κύριος Kenny Anderson (ή King Creosote) κυκλοφορεί ηχογραφήσεις με μία συχνότητα που ζαλίζει. Σχεδόν τρεις δουλειές το χρόνο είτε προσωπικές είτε συνεργασίες. Το νέο του, From Scotland With Love, είναι το soundtrack ενός ντοκιμαντέρ από την Virginia Heath.


 
Seekae - Test & Recognise
Μακριά από το rock και την folk οι αυστραλοί Seekae παίζουν με κουμπάκια και πλήκτρα σκαρώνοντας  παράξενα, αλλά και ελκυστικά, ηλεκτρονικά τραγούδια σαν αυτό που μας προετοιμάζει για τοπ τρίτο τους άλμπουμ με τίτλο Worry.


 
Air Dubai - Dance With The Devil
Οι Air Dubai, ασφαλώς και δεν είναι αεροπορική εταιρία. Η εξαμελής αυτή hip hop μπάντα από το Ντένβερ είναι ό,τι καλύτερο έχει να μας προσφέρει η συγκεκριμένη σκηνή εδώ και αρκετά χρόνια, με τον ήχο τους να δανείζεται με ευκολία στοιχεία από την jazz, την soul και το R&B, αλλά και το alternative rock. Be Calm, το νέο τους άλμπουμ που κυκλοφορεί 1η Ιουλίου.


 
My Brightest Diamond – Pressure
Η Shara Worden, από την άλλη, κρύβεται πίσω από το όνομα My Brightest Diamond παντρεύοντας την όπερα, το καμπαρέ, τη μουσική δωματίου και το rock σα να ήταν το πιο φυσικό πράγμα στον κόσμο. Προσθέστε σε αυτά και τις συνεργασίες της με τους Decemberists και τον Sufjan Stevens για να έχετε την πλήρη εικόνα της.


 
Basement Jaxx – Never Say Never
Τον περασμένο μήνα μας πρόσφεραν το πρώτο δείγμα από το αναμενόμενο μετά από πέντε χρόνια νέο άλμπουμ τους. Οι δύο βρετανοί μάγοι των ρυθμών μας προσφέρουν τώρα ακόμα ένα τραγούδι σε συνεργασία με τον ETML. Το Never Say Never θα είναι και το lead single από το Junto που το περιμένουμε με ανυπομονησία στις 25 Αυγούστου.


 
Grimes feat. Blood Diamonds – Go
Αυτό το κορίτσι από τον Καναδά είναι από τα αγαπημένα μας τα τελευταία τέσσερα χρόνια που μας συστήθηκε. Μάλιστα, το Visions, ήταν ένα από τα καλύτερα άλμπουμ του 2012. Η Claire Elise Boucher, όπως είναι το πραγματικό της όνομα, μας προετοιμάζει για ακόμα ένα συναρπαστικό ηχητικό ταξίδι σε νέους, ρυθμικότερους δρόμους.


 
Jamie xx - All Under One Roof Raving
Ο Jamie Smith, πάλι, μπορεί να μην ξαφνιάζει με αλλαγές είτε μόνος είτε ως μέλος των xx, αλλά τα αισθητικά στάνταρ του είναι πάντοτε υψηλά ακόμα κι αν παίζει φτιάχνοντας ηχητικά patchworks όπως αυτό το rave.


 
Sinoia Caves - Forever Dilating Eye
Κι αν όλοι οι προαναφερόμενοι δεν σας έπεισαν για την έλλειψη οριζόντων στη δημιουργία τότε ο κύριος Jeremy Schmidt δεν σηκώνει αμφισβητήσεις αφού από μέλος της ροκ κολεκτίβας των Black Mountain μετατρέπεται σε οδηγό ψυχεδελικών και ambient ηλεκτρονικών ταξιδιών πίσω από το όνομα Sinoia Caves.