Μιχάλης Τσαουσόπουλος Νο 1 (αλλά και Φίλιππος Πλιάτσικας, επίσης Νο 1)

Μιχάλης Τσαουσόπουλος Νο 1 (αλλά και Φίλιππος Πλιάτσικας, επίσης Νο 1)
Ακολουθήστε μας στο Google news

Κυριακή μεσημέρι και ενώ η Αθήνα ήταν άδεια -όλοι ίδρωναν στις παραλίες, σε «πατείς με πατώ σε» καταστάσεις- στην Ελληνοαμερικανική Ένωση στην οδό Σίνα, είχαμε το «GameAthlon» και γινότανε χαμός. 

08 Ιουλίου 2014
Το «GameAthlon», το περίφημο φεστιβάλ για τους gamers - ούτε εγώ το ήξερα, μη νομίζετε - το τριήμερο Παρασκευή-Κυριακή πέρασαν συνολικά έξι χιλιάδες φανατικοί των games. Ε, λοιπόν, όλοι αυτοί οι πιτσιρικάδες που αρέσκονται σε κάτι τέτοια, δηλώνουν φαν του Μιχάλη Τσαουσόπουλου. Ήμουν παρών σε μία έρευνα που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα για ένα αντίστοιχο φεστιβάλ το οποίο, επίσης, αναφέρεται στη νεανική κουλτούρα. Μία έρευνα με κάποια, πολύ ενδιαφέροντα, συμπεράσματα. Για τη μουσική που ακούνε λόγου χάριν οι πιτσιρικάδες: ελληνικά τραγούδια βασικά, Πλιάτσικα (όλοι σχεδόν τον ανέφεραν!), Χαρούλη και Στόκα ως τους κορυφαίους. Βέβαια, ανέφεραν και τον Παντελή Παντελίδη, «για χαβαλέ» όπως έλεγαν. 
Ελάχιστα τα ξένα ονόματα που τους ενδιέφεραν, βασικά δύο-τρία, το εξής ένα, οι Arctic Monkeys (ας το λάβουν υπόψιν τους οι εγχώριοι διοργανωτές συναυλιών, να τους καλέσουν τους Arctic και θα έχουμε μεγαλύτερη κοσμοσυρροή και από τους Kasabian ακόμα). Και από ραδιόφωνα; Σε συντριπτικά ποσοστά οι πιτσιρικάδες της έρευνας δήλωσαν πως συντονίζονται στον Μιχάλη Τσαουσόπουλο και τον «Athens DeeJay 95.2». Οι εννιά στους δέκα. Έκπληξη; Χμ, όχι απαραιτήτως...
 
Να του αποδώσουμε λοιπόν τα εύσημα του Μιχάλη Τσαουσόπουλου, είναι πράγματι μοναδικό το πως καταφέρνει να περνάει από γενιά σε γενιά και, δεκαετίες τώρα, συνεχίζει να επιτυγχάνει τέτοιο γκελ στις νεαρές ηλικίες. Από τα 80's ακόμα... Είτε σε κάποιους αρέσει λοιπόν είτε όχι, ο Τσαουσόπουλος τοποθετείται δικαιωματικά στο ελληνικό, ραδιοφωνικό, πάνθεον.