Stranded – τα τραγούδια της εβδομάδας

Stranded – τα τραγούδια της εβδομάδας
Ακολουθήστε μας στο Google news

Το ροκ πάντοτε γοητευόταν από το περιθώριο, την απομόνωση, τα αδιέξοδα. Πάντοτε είχε ήρωες εξόριστους στην κεντρική λεωφόρο.  Οι ίδιες εικόνες και καταστάσεις γοητεύουν και σήμερα από παιδιά 18χρονα μέχρι και αιώνιους έφηβους. Tricky, Manic Street Preachers, Gaslight Anthem, Titus Andronicus και οι δικοί μας Film μερικοί από τους αγαπημένους εξόριστούς μας αυτή την εβδομάδα…

07 Ιουλίου 2014Tricky - Nicotine Love feat. Francesca Belmonte
Ήταν να μην επιστρέψει ο πρωτομάστορας του trip-hop. Ενώ την άνοιξη τον υποδεχθήκαμε εδώ, όπου μας παρουσίασε την περυσινή του δουλειά, False Idols, τώρα, και συγκεκριμένα στις 8 Σεπτεμβρίου, ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει και νέα δουλειά με τίτλο Adrian Thaws, με την ετικέτα της νεοσύστατης, φυσικά, εταιρίας του. Στο πρώτο δείγμα από αυτό συμμετέχει και η ιρλανδέζα τραγουδίστρια Francesca Belmonte, που πρωτοεμφανίστηκε στο False Idols.


 
Busta Rhymes - Calm Down (Audio) ft. Eminem
Μιας και μιλάμε για παλιούς γνωστούς να ‘σου και ο Busta Rhymes παρέα με τον Eminem, που μπορεί να ζητούν από εμάς να ηρεμήσουμε, αλλά το Calm Down κάθε άλλο παρά βοηθάει σ’ αυτή την κατεύθυνση με τους ήχους του και τις λέξεις που φεύγουν σαν ριπές πολυβόλου από τα στόματα των δύο ράπερ.


 
Big Deal - Always Boys
Το ντουέτο της Alice Costelloe και του KC Underwood επιστρέφουν μετά το Lights Out και το June Gloom με ένα ΕΡ που φιλοξενεί ένα ολοκαίνουριο τραγούδι τους, το Always Boys, και μερικά παλαιότερα σε διαφορετικές εκτελέσεις. Δροσερή, κιθαριστική pop με την εγγυημένη πάντοτε ετικέτα της Mute Records.


 
Slow Club - Suffering You, Suffering Me
Μιας και μιλάμε για ντουέτο, ας συναντήσουμε και τους Charles Watson και Rebecca Taylor από το Σέφιλντ με την αγάπη τους για τη soul (η φωνή της Rebecca μας στέλνει δεκαετίες πίσω). Συνεργαζόμενοι με τον παραγωγό του Richard Hawley, τον κύριο Colin Elliot, φτιάχνουν ένα τρίτο άλμπουμ με έντονες επιρροές από τον ήχο της soul της Stax Records. Ο,τι πρέπει για το καλοκαίρι.


 
Spoon - Rent I Pay
Επιστροφή και για τους τεξανούς Spoon (πάντοτε δίνω μία προσοχή σε μουσικούς που εκτιμούν τους Can, πρέπει να σας ομολογήσω) με νέα δισκογραφική στέγη μετά από αρκετά χρόνια στην Merge Records και ένα άλμπουμ με τίτλο They Want My Soul (σα να έχουν μία εμμονή ή φοβία αυτά τα παιδιά) που κυκλοφορεί στις 5 Αυγούστου. Μέχρι τότε, κρατάμε το πρώτο τραγούδι από αυτό. Rent I Pay.


 
The Gaslight Anthem - Rollin' And Tumblin'
Το 2010 είχαν κάνει το μεγάλο bang με το τρίτο τους άλμπουμ American Slang και τώρα επιστρέφουν με το πέμπτο τους μέσα σε οκτώ χρόνια (αρκετά παραγωγικοί, ε;). Ο τίτλος του Get Hurt (κυκλοφορεί 19 Αυγούστου) και το Rollin' And Tumblin', κλασικό δείγμα του ήχου τους, μοιάζει να ισορροπεί ανάμεσα στο punk και τον Springsteen.


 
Titus Andronicus – Stranded (On My Own)
Κι όταν μιλάς για αμερικανικό punk δεν μπορείς να παραβλέψεις τους Titus Andronicus, ένα από τα δυναμικότερα νέα σχήματα. Όσο παράξενο ακούγεται μία punk μπάντα να δανείζεται το όνομά της από ένα έργο του Σέξπιρ, άλλο τόσο παράξενο είναι να τους ακούς να δηλώνουν ως επιρροή ακόμα και τους Pulp! Επιστροφή, προς τέταρτο άλμπουμ, με ένα τραγούδι που δανείζεται τον τίτλο του από το κλασικό πια τραγούδι των αυστραλών Saints, αλλά δεν είναι διασκευή.


 
Jacob & Goliath - Eyes Conveyed
Στην ροκ σκηνή καλό είναι να τείνουμε πάντοτε ευήκοον ους στα 18χρονα παιδιά όπως το βρετανικό τρίο των Jacob & Goliath. Το ντεμπούτο EP τους κυκλοφόρησε μόλις προ δύο εβδομάδων με οδηγό αυτό το τραγούδι. Εύκολα απομνημονεύσιμα κιθαριστικά ριφάκια και μία ελαφρώς μελοδραματική ατμόσφαιρα.


 
Manic Street Preachers - Europa Geht Durch Mich
Οι Manics, από την άλλη, στην απόλυτη ωριμότητά τους, επιστρέφουν ξανά στον παλαιό, δυναμικότερο ήχο τους με ένα διπλό άλμπουμ με τον τίτλο Futurology που κυκλοφορεί την ερχόμενη εβδομάδα. Εδώ τραγουδούν για την Ευρώπη των χαμένων ονείρων και τα κατάλοιπά της υιοθετώντας –τυχαία, άραγε;- ένα γερμανικό τίτλο: Η Ευρώπη περνά από μέσα μου…


 
Film - Ping Pong With Angels
Last but not least, που λέμε κι εδώ, οι δικοί μας Film, μία από τις πιο εκλεπτυσμένες και ανοιχτόμυαλες ελληνικές μπάντες που προαναγγέλλουν την κυκλοφορία του νέου τους άλμπουμ Eclipse (και αυτό με την ετικέτα της Inner Ear, όπως κάθε τι αξιόλογο ελληνικό εδώ και καιρό) με ένα λίγο διαφορετικό από όσα μας έχουν συνηθίσει, τραγούδι. Το Ping Pong είναι ηλεκτρονικό, ρυθμικό και νοσταλγικό, αλλά, κυρίως, ένα από τα καλύτερα πράγματα που έχουν ηχογραφήσει ως τώρα. Υπομονή μέχρι το Σεπτέμβριο…