Οπερα αλά Γκρέκα

Οπερα αλά Γκρέκα
Ακολουθήστε μας στο Google news

Η Εθνική Λυρική Σκηνή συνεχίζει τις καλλιτεχνικές εξορμήσεις της δίνοντας συναυλίες σε απρόβλεπτους χώρους, σε χώρους έκπληξη. Απόψε λοιπόν θα βρίσκεται στους «Στύλους του Ολυμπίου Διός», στις 8 και μισή το βράδυ. 

08 Ιουλίου 2014
Θα παρουσιάσει όπερες του παγκόσμιου ρεπερτορίου στα... ελληνικά. Στην ελληνική γλώσσα που έχει και παράδοση. «Οπερα αλά Γκρέκα» λοιπόν, στην ελληνική γλώσσα, με έργα όπως «ο Κουρέας της Σεβίλλης» του Ροσίνι, η «Κάρμεν» και οι «Αλιείς Μαργαριταριών» του Μπιζέ, η «Τραβιάτα», ο «Μάκμπεθ», ο «Ναμπούκο» και ο «Οθέλλος» του Βέρντι και άλλες πολλές όπερες, δημοφιλείς και πιο... εύπεπτες. 
 
Η μουσική διεύθυνση της εκδήλωσης είναι του Αγαθάγγελου Γεωργακάτου, ενώ την ενορχηστρωτική προσαρμογή στις διάσημες άριες και τα χορωδιακά πραγματοποίησε ο Γιάννης Μπελώνης. Ερμηνεύουν οι καταξιωμένοι μονωδοί της ΕΛΣ Χάρης Ανδριανός, Δημήτρης Καβράκος, Βασιλική Καραγιάννη, Ειρήνη Καράγιαννη, Αντώνης Κορωναίος, Μαρία Μητσοπούλου, Δημήτρης Πλατανιάς και Γιάννης Χριστόπουλος. Συμμετέχουν η Χορωδία και μέλη της Ορχήστρας της ΕΛΣ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό αρκεί να προλάβετε να προμηθευτείτε τα απαραίτητα δελτία προτεραιότητας - θα διανέμονται στην είσοδο του χώρου, δύο ώρες πριν από την έναρξη της εκδήλωσης.