Μία ταινία από το Instagram!

Μία ταινία από το Instagram!
Ακολουθήστε μας στο Google news

Επειδή κάποιοι από εμάς ζούμε (δυστυχώς ή ευτυχώς) μέσα στα social media, περιμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον την πρώτη προβολή του Onefilm_project, την μικρού μήκους ταινία που φτιάχτηκε με βιντεάκια από το Instagram. 

09 Ιουλίου 2014
Καλά, μιλάμε για ΤΗΝ ιδέα... Στο σχεδιασμό της είναι δύο δικά μας παιδιά, ο Δημήτρης Μιχαηλίδης και η Ράνια Διβάνη. Τι έκαναν; Συνεννοήθηκαν με 132 instagram users απ' όλο τον κόσμο και τους έδωσαν μία συγκεκριμένη οδηγία, μία μόνο, να γυρίσουν απλώς ένα πλάνο κάποιου μυστικού σεναρίου (που δεν θα γνώριζαν οι ίδιοι) και μετά να το ανεβάσουν στο hashtag  #onefilm_project.

«Ο κάθε instagram user που αποφάσισε ότι θέλει να πάρει μέρος στο onefilm_project γνώριζε απλά την ημέρα και την ώρα που έπρεπε να ανεβάσει τη σκηνή του. Το σενάριο ήταν μυστικό. Κανείς δεν ήξερε ολόκληρη την ιστορία, παρά μόνο τη δική του σκηνή» εξηγεί στο e-tetRadio ο Δημήτρης Μιχαηλίδης. Μια ταινία μικρού μήκους με το κάθε της πλάνο να έχει γυριστεί από έναν διαφορετικό σκηνοθέτη μέσω της πλατφόρμας του Instagram, ένα online work-in-progress. Πόσα λεπτά διαρκεί; «Σχεδόν 8 λεπτά. Περίπου 12 λεπτά μαζί με τους τίτλους αρχής και τέλους». Υπήρχε από την αρχή κάποιο συγκεκριμένο -αυστηρό- σεναριακό πλάνο ή αυτό εξελίχθηκε αναλόγως τις συμμετοχές των χρηστών; «Το πλάνο ήταν αυστηρό. Το σενάριο δημιουργήθηκε στην αρχή. Αμέσως μετά το χωρίσαμε σε σκηνές για να δούμε πόσους χρήστες θα χρειαστούμε. Όταν μαζέψαμε τους 132 χρήστες μοιράσαμε τις σκηνές για να ξεκινήσει το upload στο instagram».


Πόσο καιρό τους πήρε η ολοκλήρωση του onefilm_project; «Ξεκινήσαμε να το σχεδιάζουμε τον Ιούλιο του 2013» επισημαίνει ο Δημήτρης Μιχαηλίδης. «Ένα χρόνο μετά είμαστε επιτέλους έτοιμοι να κάνουμε την πρεμιέρα της ταινίας». Πότε; Το Σάββατο στις 20:30 στο Bios, Πειραιώς 84 (μετά φυσικά θα ακολουθήσει και πάρτι!). Όταν η διαδικασία ολοκληρώθηκε, έγινε το μοντάζ των πλάνων και τρεις έλληνες μουσικοί ανέλαβαν τη δική τους σκυταλοδρομία ώστε να ολοκληρώσουν τη μουσική επένδυση. 
 
Κανονικά θα πρέπει να το δείξουν το ταινιάκι ταυτόχρονα και στο internet αλλά εντάξει, υποθέτω πως θα το κάνουν στη συνέχεια τα παιδιά.