The Voyager – τα τραγούδια της εβδομάδας

The Voyager – τα τραγούδια της εβδομάδας
Ακολουθήστε μας στο Google news

Η καρδιά του καλοκαιριού δεν προσφέρεται για πολλές νέες κυκλοφορίες. Άλλωστε, οι περισσότεροι μουσικοί αλωνίζουν τον κόσμο και τα φεστιβάλ του αυτές τις ημέρες. Παρόλα αυτά, οι δημιουργικές ανησυχίες δεν καταλαγιάζουν κι εμείς ταξιδεύουμε με οδηγό τη μουσική…

14 Ιουλίου 2014Bat For LashesSkin Song
Έχουν περάσει δύο χρόνια από το περίφημο The Haunted Man, το τελευταίο άλμπουμ των (ή της) Bat For Lashes (Natasha Khan) και καθώς περιμένουμε νέα για το τέταρτο άλμπουμ της η ίδια έγραψε ένα νέο τραγούδι, συμμετέχοντας σε ένα παράξενο project. Το Skin Song είναι μέρος της συλλογής «Body Of Songs», που θα κυκλοφορήσει αρχές του 2015, όπου, ούτε λίγο ούτε πολύ, μία ομάδα βρετανών γιατρών συνεργάζεται με μουσικούς, οι οποίοι αφού παρακολούθησαν σύντομα μαθήματα ανατομίας ανέλαβαν να συνθέσουν από ένα τραγούδι έκαστος για διαφορετικά μέρη του ανθρώπινου σώματος!


 
David Douglas feat. Blaudzun - White Heat Blood
Ο ολλανδός David Douglas, πρωτοεμφανίστηκε το 2012 με το EP «Royal Horticultural Society» και στα τέλη του Μαΐου που μας πέρασε κυκλοφόρησε το ντεμπούτο άλμπουμ του, «Moon Observations».  Μουσικός και σκηνοθέτης, παράλληλα, μοιάζει να περιγράφει ή να δημιουργεί ονειρικές  εικόνες μέσα από την μουσική του. Εδώ, συνεργάζεται με τον συμπατριώτη του Blaudzun.


 
Dark En Ciel - Shame
Δεύτερο single για το dark wave project του Solifer των δικών μας GAD και της Onni που βάζει τα φωνητικά της. Σκοτεινή, ελαφρώς γοτθική electronica, που μας στέλνει πίσω στα 80s.


 
Little Dragon - Pretty Girls
Το προηγούμενο άλμπουμ τους, Ritual Union, είχε βρεθεί σε όλες τις λίστες με τα καλύτερα άλμπουμ της χρονιά το 2011. Στα τέλη Μαΐου οι σουηδοί με την υπέροχη Yukimi Nagano στα φωνητικά, αλλά και υπεύθυνη για τις περισσότερες συνθέσεις τους, κυκλοφόρησαν το τέταρτο άλμπουμ τους με τίτλο Nabuma Rubberband. Ο ήχος τους πλησιάζει πολύ στους Massive Attack.


 
Peter Gabriel - Mercy Street (Back to Front)
Εντάξει, ο αγαπημένος Peter Gabriel μάλλον μας κούρασε λίγο με τις δύο τελευταίες δουλειές του, αλλά οι ζωντανές εμφανίσεις του δεν παύουν να είναι ένα μοναδικό καλλιτεχνικό γεγονός υψηλότατης αισθητικής. Μία μικρή γεύση μπορούμε να πάρουμε από το DVD «The Back to Front» που καταγράφει την συναυλία του στο λονδρέζικο O2, πέρυσι, τον Οκτώβριο, όπου έπαιξε ολόκληρο το So, αλλά και μία επιλογή από άλλα γνωστά classics του, μαζί με δυο-τρία ακυκλοφόρητα τραγούδια. Μαζί του ξανά, εκτός από τον Tony Levin και τον David Rhodes, οι David Sancious και Manu Katche!


 
RosesIts Over
Και καθώς όλα γυρίζουν ξανά και ξανά, οι τρεις πιτσιρικάδες από το Los Angeles που ακούν στο όνομα Roses συγκινούνται ιδιαίτερα από το new wave και σχεδόν αναβιώνουν τον ήχο των Blue Aeroplanes. Το πρώτο τους EP με τίτλο Dreamlover θα κυκλοφορήσει τον Αύγουστο.


 
The Vines - Metal Zone
Το ντεμπούτο τους, Highly Evolved, πρέπει να ομολογήσω ότι ήταν ένα από τα αγαπημένα μου άλμπουμ εκείνης της χρονιάς (2002). Έκτοτε, οι συμπαθείς αυστραλοί δεν κατάφεραν να ξανατραβήξουν το ενδιαφέρον μου το ίδιο έντονα, αλλά πάντοτε έγραφαν καλό και φρέσκο ροκ. Ίσως, να φταίει και η έλλειψη σταθερότητας αφού μέχρι σήμερα έχουν περάσει από την μπάντα οκτώ-εννιά μέλη! Το έκτο τους άλμπουμ θα τιτλοφορείται «Wicked Nature» και το Metal Zone είναι το δεύτερο δείγμα, αν και το πρώτο single.


 
Jenny Lewis – The Voyager
Το τρίτο προσωπικό της άλμπουμ θα κυκλοφορήσει στο τέλος του μήνα και η πρώην Rilo Kiley, Jenny Lewis ανέβασε αυτή την εβδομάδα το ομώνυμο τραγούδι. Το άλμπουμ, θυμίζουμε, ηχογραφήθηκε με τον Ryan Adams στην παραγωγή.


 
White Lung - In Your Home
Κι από την χαρούμενη Jenny Lewis πάμε στον Καναδά για να συναντήσουμε τις οργισμένες White Lung με την… δική μας Anne-Marie Vassiliou στη ντραμς. Το αναγεννημένο punk στα καλύτερά του σε μία εποχή που όλοι το έχουμε ανάγκη.


 
Marketa Irglova - This Right Here
Την τσέχα Marketa Irglova οι περισσότεροι την γνωρίζουν ως μέλος των Swell Season μαζί με τον Glen Hansard, με τον οποίο συνέθεσε και το Falling Slowly που της χάρισε το Οσκαρ καλύτερου τραγουδιού το 2007 για την ταινία Once, στην οποία και πρωταγωνιστούσε. Η Marketa, μετά από μία θυελλώδη σχέση με τον Hansard και έναν αποτυχημένο γάμο διάρκειας μόλις ενός έτους αποσύρθηκε στην Ισλανδία όπου παντρεύτηκε πάλι και ηχογραφεί πλέον μόνη της. Το δεύτερο προσωπικό της άλμπουμ θα τιτλοφορείται Muna και θα κυκλοφορήσει τέλος Σεπτέμβρη με την ετικέτα της ANTI, παρακαλώ. Folk λυρισμός στα καλύτερά του.